Η φάση των 16 του Europa League ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με τους αγώνες ρεβάνς. Στο Α’ Μέρος των προγνωστικών Europa League αναλύσαμε τους αγώνες που αρχίζουν νωρίς, πάμε τώρα σε αυτούς που αρχίζουν στις 22:05.

Η Lazio, στο κεκλεισμένων των θυρών Olympico, περιμένει τη Stuttgart για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης έχοντας κερδίσει 2-0 στη Γερμανία. Αρκετές απουσίες στη μεσαία γραμμή και την επίθεση για τον Vladimir Petkovic, αλλά το θέμα είναι πως δεν χρειάζεται να κάνει παιχνίδι η Lazio. Απλά να περιμένει και να «χτυπάει» στις αντεπιθέσεις με τον Hernanes να επιστρέφει. Η Stuttgart δεν έχει τα φόντα να πετύχει (τουλάχιστον) δυο γκολ. Προβάδισμα στο Under.

Στη Γαλλία, η Bordeaux καλείται να ανατρέψει την ήττα 1-0 από την Benfica στη Λισσαβόνα, αλλά άποψή μου είναι πως θα χάσει ξανά. Οι «Αετοί» απέκλεισαν στον προηγούμενο γύρο με δυο νίκες τη σαφώς καλύτερη Leverkusen, επομένως δεν βλέπω γιατί να μην κάνουν το ίδιο και με τους Γιρονδίνους.

Μεγάλο παιχνίδι στο St James Park, με τη Newcastle να υποδέχεται την Anji. Οι «Καρακάξες» έφυγαν με τη «λευκή» ισοπαλία από τη Μόσχα, ωστόσο σήμερα χρειάζονται γκολ. Κάτι που σημαίνει πως θα αφήσουν κενά στην άμυνά τους τα οποία είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν ο ταχύτατος Wilian και ο «κυνικός» Samuel Eto’o. Η Newcastle δεν έχει ποιότητα από το κέντρο και πίσω, ωστόσο δεν μπορώ να αποκλείσω να πετύχει κι αυτή κάποιο γκολ. Ποντάρω, όμως, στην πρόκριση της Anji του πολύπειρου Guus Hiddink και στο πολύ πιθανό 2-3 γκολ.

Στο Stamford Bridge, η Chelsea είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κερδίσει τη Steaua και να πάρει την πρόκριση, ωστόσο θα πρέπει τα αστέρια της να δουν… ζεστά το ματς γιατί οι Ρουμάνοι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Κι εδώ προβάδισμα στο 2-3 γκολ, με 2-0 και 3-0 για ακριβές σκορ.

Στο Sukru Saracoglu, τέλος, η Fenerbahce καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 με το οποίο είχε κερδίσει τη Viktoria Plzen στην Τσεχία. Τα «Καναρίνια» είναι σε καλή κατάσταση αν και δεν εμπνέουν σιγουριά με τις εμφανίσεις τους. Η Plzen είχε κάνει… πάταγο με το 3-0 με το οποίο είχε κερδίσει τη Napoli στην Ιταλία, δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά δύσκολα θα πετύχει δυο γκολ στη Fenerbahce μέσα στην Τουρκία – το ένα δεν το αποκλείω. Σε καλή απόδοση το Under (1,70), με περισσότερο ρίσκο το 0-1 γκολ (3,10).

Προγνωστικά Europa League:

161. LAZIO – STUTTGART UNDER 1,70

 ***********************************

162. BORDEAUX – BENFICA 2 2,35

***********************************

163. NEWCASTLE – ANJI 2-3 ΓΚΟΛ 1,75

***********************************

164. CHELSEA – STEAUA 2-3 ΓΚΟΛ 1,90

164. CHELSEA – STEAUA 2-0 (ΑΣ) 6,50

164. CHELSEA – STEAUA 3-0 (ΑΣ) 8,50

***********************************

165. FENERBAHCE – VIKTORIA PLZEN UNDER 1,70

165. FENERBAHCE – VIKTORIA PLZEN 0-1 ΓΚΟΛ 3,10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).