conte-stimena-italiaΟ προπονητής της Juventus, Antonio Conte, κλήθηκε για μια ακόμη φορά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα σχετικά με την συμμετοχή (;) του στα στημένα παιχνίδια.

Εχοντας ήδη τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο ξεκίνημα της περιόδου, επειδή δεν είχε “μαρτυρήσει” τα όσα είχαν πέσει στην αντίληψή του κατά το διάστημα που ήταν προπονητής στηSiena πριν από δυο χρόνια, ο Conte τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να τιμωρηθεί με παρόμοια τιμωρία για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Bari το 2008-09.

Οι έρευνες της εισαγγελίας αφορούν τα παιχνίδια της Bari με την Treviso τον Μάιο του 2008 και με τη Salernitana τον Μάιο του 2009. Χωρίς να έχει ιδιαίτερο άγχος, η Bari ηττήθηκε και στα δυο παιχνίδια, έχοντας  ήδη εξασφαλίσει μια θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα το 2008 και τον τίτλο της Serie B το 2009!

Ο Conte, που οδηγεί τη Juventus στο δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στη Serie A, επισκέφτηκε παρέα με τρεις δικηγόρους του τον εισαγγελέα της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC), Stefano Palazzi.

Φυσικά, ο Conte αρνήθηκε τα πάντα. Μετά την ανάκριση, που διήρκησε τρεις ώρες, ο Conte δήλωσε με απόλυτο τρόπο πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σχετικά με πιθανή νέα τιμωρία του. Προσέθεσε πως “είναι σαν να αναγκάζεσαι να καταπίνεις ένα πικρό χάπι όταν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου. Ολα πήγαν καλά. Μέχρι και διάλειμμα κάναμε για να φάμε μπισκότα και να πιούμε τσάι. Ηταν μια πολύ φιλική συζήτηση, παρά τα όσα λέγονται. Νομίζω πως τα πάντα ξεκαθαρίστηκαν”.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).