Σύμφωνα με τα στοιχήματα γύρω από την εκλογή του επόμενου Πάπα, δύο είναι τα μεγάλα φαβορί: ο Angelo Scola κι ότι ο επόμενος Πάπας θα είναι Ιταλός. Καθώς δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις για τον διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, η αγορά των στοιχημάτων αποτελεί μια πολύ καλή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος. Άλλωστε το έξυπνο χρήμα είχε προβλέψει σωστά και κατά την προηγούμενη εκλογή του Πάπα το 2005, όπως αναφέρει και δημοσίευμα της εποχής στους New York Times.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου εταιρίας ιντερνετικού στοιχήματος στο CNN, τότε τα στοιχήματα είχαν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο στη συγκεκριμένη εταιρία. Αυτή τη φορά οι εταιρίες στοιχημάτων έχουν βγάλει αποδόσεις για περίπου 90 υποψηφίους. Το Oddschecker.com δημοσίευσε μια λίστα με τους πιθανότερους υποψηφίους, στην οποία μάλιστα εμφανίζονται και ιδιαίτερα μεγάλα αουτσάιντερ, όπως η Oprah Winfrey (2001.0 απόδοση), ο Jose Mourinho (1001), ο Bono των U2 (1001) ο Mario Balotelli και ο Francesco Totti (5001), ο Silvio Berlusconi (2501) και η Madonna (2001)! Φυσικά στις πρώτες θέσεις της λίστας, τα μεγάλα φαβορί συμβαδίζουν με τις απόψεις των ειδικών του Βατικανού (Guardian).

papas-stoixima-provlepseis

Όμως δεν είναι μόνο οι εταιρίες στοιχημάτων του ίντερνετ που ασχολούνται με την εκλογή του Πάπα. Το InTrade, που τελευταία φορά το συναντήσαμε στο στοίχημα των Όσκαρ, διαθέτει πλήθος επιλογών γύρω από την επικείμενη εκλογή, όπου και εκεί τα γραφήματα επαληθεύουν τα ποσοστά επαλήθευσης: 25% για τον Angelo Scola…

scola-papas-stoixima-provlepseis

…και 48% πως ο επόμενος Πάπας θα προέρχεται από την Ιταλία.

italos-papas-stoixima-provlepseis

Προβλέψεις βέβαια μπορεί κανείς να βρει τις τελευταίες εβδομάδες μετά την αιφνίδια παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου και στις προφητείες του Νοστράδαμου και Αγίου Μαλαχία. Σε αυτές τις προφητείες θα διαβάσει κανείς πως ο επόμενος Πάπας θα δολοφονηθεί στην Κεντρική Ιταλία, τον οποίο θα διαδεχθεί ο τελευταίος Πάπας (που δε θα είναι λευκός), αφού θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το Βατικανό λόγω επιθέσεων των Μουσουλμάνων και θα μετακομίσει στο Αβινιόν της Γαλλίας. Εάν τελικά τα στοιχήματα προβλέψουν σωστά τον επόμενο Πάπα, μήπως οι εταιρίες στοιχημάτων να δεχόντουσαν στοιχήματα και για τις συγκεκριμένες προφητείες;

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.