Real Madrid FCΜιας και έχουμε φτάσει στην προημιτελική φάση, είναι μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στα μακροχρόνια στοιχήματα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το νικητή του Champions League κι αύριο του Europa League.

Ο ΟΠΑΠ δίνει πρώτο φαβορί την Barcelona (2,55), δεύτερο τη Real Madrid (3,00) και τρίτο την Bayern Munich (6,00). Βάσει κλήρωσης των προημιτελικών, νομίζω πως πιο πολύ αξίζει να σταθούμε στη Real Madrid, αφού το εμπόδιο της Galatasaray αναμένεται να αποδειχθεί χαμηλό για τον Jose Mourinho και την ομάδα του που κατάφεραν στον προηγούμενο γύρο να πετάξουν εκτός διοργάνωσης τη Manchester United – και μάλιστα εκτός έδρας. Η Galata έκανε κάτι αντίστοιχο, ωστόσο αντίπαλος ήταν η αλλοπρόσαλλη και σαφώς μέτριας δυναμικότητας – ειδικά με τις εμφανίσεις της εντός του 2013 – Schalke. Μπορεί να έχει τον Didier Drogba, τον Wesley Sneijder και τον Burak Yilmaz στη Galatasaray ο Fatih Terim, αλλά στη Real Madrid υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ονόματα και ποιότητα στα πρόσωπα των Cristiano Ronaldo, Angel De Maria, Mesut Ozil, Karim Benzema, Gonzalo Higuain κτλ κτλ. Θεωρώ δεδομένη, λοιπόν την πρόκριση της Real Madrid στους «4» και βλέπουμε…

Η Barcelona αφού κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση της Ac Milan, έχοντας μάλιστα ηττηθεί με 2-0 στο Μιλάνο, πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο προσεκτική και σοβαρή κόντρα στην Paris Saint Germain. Για τους Γάλλους θα είναι σημαντική απώλεια αν δεν έχουν τελικά στη διάθεσή τους τον Zlatan Ibrahimovic. Καλός ο Ezequiel Lavezzi, ο Javier Pastore και ο Lucas Moura, αλλά πρέπει να φάνε πολλά ψωμιά ακόμη για να φτάσουν το δέσιμο των «Blaugrana». Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi, Pedro και David Villa – εάν είναι υγιείς – δύσκολα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στην PSG. Κι ας είναι… γάτα ο Carlo Ancelotti, έχοντας τεράστια πείρα από τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ο Ibra θα κρίνει πολλά στο ζευγάρι είτε παίξει και στα δυο ματς κόντρα στην Barca είτε όχι.

Bayern Munich και Juventus συνθέτουν – πιθανότατα – το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι των προημιτελικών του Champions League. Αμφότερες έχουν καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή σε Γερμανία και Ιταλία, αντίστοιχα, επομένως το ενδιαφέρον τους στρέφεται πλέον στις διπλές αναμετρήσεις. Η Bayern με… τρόμαξε κάπως με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ματς με την Arsenal στο Μόναχο, φτάνοντας κοντά σε έναν… επικό αποκλεισμό! Τελικά τη γλίτωσε. Η Juventus δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Celtic. Η ομάδα του Antonio Conte δείχνει διψασμένη για τη διάκριση στην επιστροφή της στην ευρωπαϊκή ελίτ. Το μόνο που με «φοβίζει» σε ό,τι έχει να κάνει με τις πιθανότητες της «Γηραιάς Κυρίας», είναι η έλλειψη εμπειριών των παικτών της. Η Bayern δεν τα κατάφερε δυο φορές φτάνοντας σε τελικό την τελευταία τετραετία και ίσως φέτος είναι η χρονιά της ομάδας του Jupp Heynckes.

Η Dortmund έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο απέναντι στη Malaga. Η οποία έχει φτάσει – και ίσως να έχει ξεπεράσει κιόλας – τα όριά της, πετώντας εκτός θεσμού την Porto. Ο Manuel Pellegrini θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα, καθώς δύσκολα η ομάδα της Ανδαλουσίας θα βρεθεί και του χρόνου στην κορυφαία διοργάνωση. Ας μην λησμονούμε και τον οικονομικό βραχνά αλλά και την ποινή αποκλεισμού που έχει επιβάλλει η UEFA στη Malaga. Ολα παίζουν το ρόλο τους. Η Dortmund φέτος είναι αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα. Ηταν εξαιρετική κόντρα σε Real Madrid και Manchester City, παραμένει αήττητη στο φετινό Champions League και νομίζω πως εάν οι Marco Reus, Mario Gotze, Robert Lewandowski και Jakub Blaszczykowski είναι σε καλή κατάσταση, δεν θα έχουν πρόβλημα απέναντι στον Isco, τον Joaquin και την παρέα τους.

Περιμένω στα ημιτελικά, λοιπόν, τις Real Madrid, Barcelona, Bayern και Dortmund. Δυο ισπανικές και δυο γερμανικές ομάδες. Από εκεί και πέρα… τη μισή δουλειά θα την κάνει η κλήρωση. Την άλλη μισή, ο Cristiano Ronaldo!

Προγνωστικά Champions League:

020. ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

153. REAL MADRID 3,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).