Η πρώτη βραδιά των προημιτελικών του Champions League, είναι η αποψινή. Paris Saint Germain εναντίον Barcelona και Bayern Munich κόντρα σε Juventus συνθέτουν τα δυο αποψινά ζευγάρια και… όποιος αντέξει. Φαβορί; Στα χαρτιά ναι υπάρχουν. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο, Barcelona και Bayern.

Paris Saint Germain – Barcelona

zlatan-ibrahimovic-paris-saint-germainΑρχίζοντας από την αναμέτρηση στο Parc des Princes, η Paris Saint Germain θα έχει τελικά στη σύνθεσή της τον Zlatan Ibrahimovic, παίκτη-αναφορά στην επιθετική λειτουργία της. Η απουσία του Σουηδού έγινε εμφανώς αντιληπτή στην ισοπαλία 1-1 με τη Valencia στη φάση των «16», όταν και παραλίγο να χαθεί η πρόκριση μέσα στο Παρίσι. Στα συν για την PSG το ότι ξεκουράστηκαν την Παρασκευή, στη νίκη 1-0 επί της Montpellier, οι Lucas Moura και Ezequiel Lavezzi, με τον πρώτο να πρέπει να κάνει πολλά τρεξίματα στον κενό χώρο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την άμυνα της Barcelona και τον δεύτερο να καλείται να κάνει άνω κάτω τον Jordi Alba και να τον περιορίσει και επιθετικά. Στον άξονα, θα είναι το πρώτο πραγματικά σοβαρό τεστ για τον αποκαλούμενο και «νέο Andrea Pirlo», Marco Verratti. Ο Carlo Ancelotti είναι πολύπειρος και γνωρίζει πώς να στήσει την ομάδα του. «Σφιχτά» πίσω, βαθιές μπαλιές στον Ibrahimovic με τους Lavezzi και Moura να βοηθούν – ίσως και τον Javier Pastore εάν προτιμηθεί σε μια πιο επιθετικογενή ενδεκάδα. Πρώτο μέλημα της PSG θα είναι μην δεχθεί γκολ και αν καταφέρει να πετύχει και, τουλάχιστον, ένα, έχει καλώς… Ο Ibrahimovic θα το θέλει πολύ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Η οποία έχει καλές επιστροφές στα πρόσωπα των Victor Valdes, Javier Mascherano, Sergio Busquets, Andres Iniesta και David Villa, οι οποίοι δεν έπαιξαν στο 2-2 με τη Celta στο Balaidos. Η Barcelona, πάντως, δεν κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Από το αποψινό παιχνίδι θα λείψει πολύ ο Carles Puyol και όλο το βάρος στο μαρκάρισμα του Ibra θα πέσει πάνω στον Gerard Pique που δεν είναι και στα καλύτερά του φέτος. Οπως και συνολικά η Barca και παρά την επική πρόκριση επί της AC Milan στον προηγούμενο γύρο – ανέτρεψε την ήττα 2-0 του Μιλάνου με το 4-0 στο Camp Nou. Τιμωρημένος είναι ο Pedro που σκόραρε την περασμένη εβδομάδα στη νίκη της Ισπανίας επί της Γαλλίας στο ίδιο γήπεδο (!) αλλά ο Lionel Messi θα είναι παρών. Το κακό για την Barcelona είναι πως εκτός έδρας εσχάτως δεν πείθει (2-3-8 σε όλες τις διοργανώσεις) και από την άλλη η PSG παραμένει αήττητη εντός έδρας εδώ και 23 ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Tito Villanova ταξίδεψε στο Παρίσι και πιθανότατα θα κάθεται στον πάγκο αντί του Jordi Roura, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για το ηθικό των παικτών της Barca. Και θα εκπλαγώ αφάνταστα εάν δεν καταφέρουν να πετύχουν ένα γκολ. Προβάδισμα στο goal και στο 2-3 γκολ.

Προγνωστικά Champions League:

104. PARIS SAINT GERMAIN – BARCELONA GOAL 1,45

*************************************************

104. PARIS SAINT GERMAIN – BARCELONA 2-3 ΓΚΟΛ 1,90

*************************************************

104. PARIS SAINT GERMAIN – BARCELONA 1-1 (ΑΣ) 7,00

*************************************************

104. PARIS SAINT GERMAIN – BARCELONA 2-1 (ΑΣ) 13,00

*************************************************

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

112. IBRAHIMOVIC 6,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).