Το Champions League θα μας συντροφεύσει και το βράδυ της Τετάρτης με τις πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του θεσμού. Ξεκάθαρο φαβορί η Real Madrid που υποδέχεται τη Galatasaray, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα το παιχνίδι της Malaga με τη Dortmund.

Real Madrid – Galatasaray

Αρχίζοντας από… τα εύκολα, το Santiago Bernabeu αναμένεται να είναι κατηφορικό, καθώς η Real Madrid φιλοξενεί τη Galatasaray θέλοντας να πάρει, εκτός από τη νίκη, ένα καλό σκορ ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης στην Πόλη. Η ομάδα του Jose Mourinho έχει το προβάδισμα, όπως μαρτυρούν και οι 13 νίκες σε 18 ευρωπαϊκούς εντός έδρας αγώνες υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού. Ωστόσο, η «Cimbom» δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα, έχοντας δείξει πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να αγωνίζεται εκτός έδρας, κερδίζοντας σε Schalke (παίρνοντας και την πρόκριση για τους «8»), Cluj και Braga! Η προσθήκη των Wesley Sneijder και Didier Drogba καθιστά ακόμη πιο απειλητική την πρωταθλήτρια Τουρκίας του Fatih Terim, η οποία διαθέτει στις τάξεις της και τον πρώτο σκόρερ του φετινού Champions League – μαζί με τον Cristiano Ronaldo της Real Madrid και από χθες και τον Lionel Messi – τον Burak Yilmaz, με 8 γκολ. Ωστόσο, η άμυνα της Galatasaray… μπάζει.

real-madrid-paiktes-ozil-di-mariaΚαι αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Real, η οποία θα έχει σχετικά «φρέσκους» τους Mesut Ozil, Angel Di Maria και Xabi Alonso, οι οποίοι δεν έπαιξαν καθόλου ή έπαιξαν λίγο στο 1-1 στη Zaragoza το Σάββατο. Πραγματικά δεν βλέπω τον τρόπο που θα μπορέσουν οι Τούρκοι να ανακόψουν τις επιθετικές ορδές της «Βασίλισσας». Δεν είναι σε καμία περίπτωση Manchester United για να ξέρει να αμυνθεί τόσο καλά, η Galata. Φυσικά και το 1,15 που δίνει ο ΟΠΑΠ στον άσο της Real Madrid είναι αστείο. Ο Mourinho δεν θα περιμένει υπομονετικά, αλλά θα πει στους παίκτες του να «καθαρίσουν» από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση. Ακόμη και από το πρώτο ημίχρονο. Πέρυσι ήταν ο Karim Benzema που «καθάριζε» σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, ανοίγοντας τις κλειστές αντίπαλες άμυνες. Τώρα, η λύση μπορεί να έρθει από… αέρος και τον Raphael Varane, τον οποίο δεν θα περιμένει ο Terim. Με 2-0 και 3-0 για ακριβές σκορ.

Malaga – Dortmund

Το ματς της Malaga με τη Dortmund μου μοιάζει πολύ απρόβλεπτο. Η Malaga, η αλήθεια είναι, πως έχει εκπλήξει ευχάριστα με τις εμφανίσεις και την πορεία της στη διοργάνωση – παρθενική της, παρακαλώ. Δεν περίμενα πως θα αποκλείσει την σαφώς πιο έμπειρη Porto, η οποία νομίζω πως απέκτησε σύνδρομο… Ολυμπιακού: με ελάχιστο ανταγωνισμό στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή για τα ευρωπαϊκά ματς. Η ομάδα του Manuel Pellegrini διεκδικεί παράλληλα την τέταρτη θέση στη La Liga για να είναι και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια, αλλά το αποψινό ματς είναι μια τεράστια ευκαιρία επιβεβαίωσης για παίκτες όπως ο Joaquin, ο Javier Saviola και ο Julio Baptista. Θα παίξει κλειστά και θα ψάξει να βρει ένα γκολ που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης.

Φυσικά και η Dortmund θέλει να πετύχει ένα γκολ που θα διευκολύνει τη ζωή της ενόψει του επαναληπτικού στο Westfallen. Εβαλε στη Real Madrid, έβαλε στη Manchester City, έβαλε στη Shakhtar Donetsk, στο Rosaleda θα κολλήσει; Νομίζω πως όχι. Οι Marco Reus και Mario Gotze είναι «μανούλες» σε παιχνίδια αντεπιθέσεων ενώ ο Robert Lewandowski έχει 9 γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς στην Bundesliga. Το Goal είναι η προφανής λύση, όπως και το 2-3 γκολ ενώ για ακριβές σκορ βλέπω το 1-1 ή το πολύ να πάει στο 2-1 για τη Malaga (αν και δεν το πολύ-πιστεύω).

Προγνωστικά Champions League:

132. MALAGA – DORTMUND         2-3 ΓΚΟΛ       1,75

*****************************************

132. MALAGA – DORTMUND         1-1 (ΑΣ)         5,75

*****************************************

132. MALAGA – DORTMUND         2-1 (ΑΣ)         10,00

*****************************************

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

115. BAPTISTA         9,00

*****************************************

133. REAL MADRID – GALATASARAY     1/1 (Η/Τ)       1,50

*****************************************

133. REAL MADRID – GALATASARAY     2-0 (ΑΣ)        7,50

*****************************************

133. REAL MADRID – GALATASARAY     3-0 (ΑΣ)        6,00

*****************************************

015. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

113. VARANE 30,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).