londino-big-benΟι πρώτοι αγώνες για τα προημιτελικά του Champions League ολοκληρώθηκαν χθες, σειρά παίρνουν σήμερα αυτοί του Europa League. Ζευγάρια που, στα μάτια μου τουλάχιστον, έχουν φαβορί, τα οποία όμως ο ΟΠΑΠ μας δίνει (για μια ακόμη φορά) σε άθλιες αποδόσεις.

Η Tottenham, στο White Hart Lane, παίζει απέναντι στην Basel που «βγάζει» φέτος στο Europa League ό,τι καλό έμαθε από την περυσινή της πορεία στους 16 του Champions League. Κι ας είναι αποδυναμωμένη. Αστείο το 1,28… Οι «Spurs» έχουν να σκέφτονται και την μάχη που δίνουν για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα στην Premier League, αλλά οι τραυματισμοί έχουν εκλείψει εσχάτως και ο Andre Villas-Boas, προπονητής της Tottenham, έχει όλα σχεδόν τα όπλα στη διάθεσή του. Η Basel έδειξε τρομερό χαρακτήρα μέσα στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Zenit στον προηγούμενο γύρο και περιμένω να κάνει το ίδιο και σήμερα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για την παρέα του Gareth Bale που, λογικά θα φτάσει στη νίκη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο (στο 4,30) και με μικρό σκορ, τύπου 1-0 (στο 6,00), επομένως κι εδώ τον πρώτο λόγο έχει το καλοπληρωμένο Under (στο 2,00).

Μένοντας στην Αγγλία και στο Λονδίνο, στο Stamford Bridge, η Chelsea περιμένει τη Rubin Kazan σε ένα «περίεργο» ματς. Περίεργο επειδή η Chelsea δεν έχει δείξει μέχρι τώρα πως «καίγεται» και τόσο για το Europa League, περίεργο επειδή οι «Blues» έπαιξαν μόλις τη Δευτέρα κόντρα στη Manchester United στο ίδιο γήπεδο (κέρδισαν 1-0 και πέρασαν στα ημιτελικά του FA Cup όπου θα αντιμετωπίσουν στις 14 του μήνα τη Manchester City στο Wembley), περίεργο επειδή ο Rafa Benitez είναι αναγκασμένος να προβεί σε αλλαγές, με σημαντικότερη αυτή λόγω της απουσίας του «killer» Demba Ba, στη θέση του οποίου θα περάσει ο άσφαιρος Fernando Torres. Η Rubin Kazan απέκλεισε στην προηγούμενη φάση την κάτοχο Atletico Madrid και θέλει να κάνει το ίδιο και με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Chelsea. Ωστόσο, θα έχει απουσίες στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Κούραση και ροτέισον από τη μία, απουσίες και απειρία από την άλλη, νομίζω κι εδώ το Under (στο 1,70) και το No Goal (στο 1,70) έχουν τον πρώτο λόγο.

Προγνωστικά Europa League:

149. TOTTENHAM – BASEL UNDER 2,00

**********************************

149. TOTTENHAM – BASEL X/1 (Η/Τ) 4,30

**********************************

149. TOTTENHAM – BASEL 1-0 (ΑΣ) 6,00

**********************************

150. CHELSEA – RUBIN KAZAN UNDER 1,70

**********************************

150. CHELSEA – RUBIN KAZAN NO GOAL 1,70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).