στημενα-παιχνιδια-sexΔύο Λιβανέζοι διαιτητές κατηγορούνται στη Σιγκαπούρη πως δέχθηκαν ερωτική συντροφιά προκειμένου να στήσουν έναν αγώνα του Asian Football Confederation Cup και προφυλακίστηκαν μέχρι να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.

Ενας τρίτος διαιτητής, ο οποίος επίσης κατηγορείται, εισήχθη την Πέμπτη σε νοσοκομείο, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο δικαστής Kamala Ponnampalam ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Ειδικοί του στοιχήματος αντεπιτίθενται στον πόλεμο κατά των στημένων αγώνων

Σε κάθε έναν από τους άνδρες στάλθηκε γυναικεία συντροφιά στο ξενοδοχείο Amara Hotel στο κέντρο της Σιγκαπούρης στις 3 Απριλίου. Οι γυναίκες παρείχαν τις ερωτικές υπηρεσίες τους ως δέλεαρ για να στήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το βράδυ της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν την Παρασκευή. Κάθε ένας από τους διαιτητές αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή κάθειρξης πέντε (5) χρόνων αλλά και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια Σιγκαπούρης (80.700 δολάρια Αμερικής) εάν τελικά καταδικαστεί.

Διαβάστε ακόμα: Στημένα ακόμα και στο Champions League

Ο 33χρονος βοηθός διαιτητή Ali Eid, υπέστη ένα «επεισόδιο» στο κελί του πριν την ακρόαση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως ανέφερε ο δικαστής Ponnampalam. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την κατάσταση του Eid.

Ο 34χρονος διαιτητής Ali Sabbagh και ο 37χρονος βοηθός Abdallah Taleb δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να αφεθούν ελεύθεροι πληρώνοντας εγγύηση, λόγω της υφής της υπόθεσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Asoka Markandu. Ο εισαγγελέας ζήτησε να παραμείνουν οι δυο άντρες κρατούμενοι σε διαφορετικά κελιά.

Ο Taleb αρχικά είχε αρνηθεί να έχει ως εκπρόσωπό του τον δικηγόρο Gary Low, τον οποίο είχε προσλάβει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Λιβάνου για να εκπροσωπήσει τους τρεις διαιτητές. Στη συνέχεια ο Taleb συμφώνησε κι αφού μίλησε με τον πρόξενο του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης: Ο Λίβανος σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια

Οι κατηγορίες αυτές έρχονται να συμπληρώσουν την παγκόσμια ανησυχία που υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου για τη μάστιγα των στημένων αγώνων. Τον Φεβρουάριο, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλλε ποινές σε Ιταλούς, Νοτιοκορεάτες και Κινέζους οι οποίοι είχαν ανάμειξη σε αγώνες με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Οι τρεις Λιβανέζοι διαιτητές αντικαταστάθηκαν πριν τον αγώνα του AFC Cup μεταξύ των ομάδων Tampines Rovers και East Bengal – αμφότερες από τη Σιγκαπούρη – με την τελευταία να κερδίζει 4-2 σε ένα παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκε κι ένα αυτογκόλ (από πλευράς της Tampines Rovers).

Δείτε επίσης: Συλλήψεις στη Νότια Κορέα για στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ

Η Europol αποκάλυψε τον Φεβρουάριο πως μια οργάνωση με έδρα τη Σιγκαπούρη προσπάθησε να στήσει περισσότερους από 380 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για να αποκομίσει κέρδη άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ (10,4 εκ. δολάρια). Μετά από 18μηνη έρευνα, την επιχείρηση VETO, βρέθηκε πως είχαν συμμετοχή 425 διαιτητές αγώνων, παράγοντες συλλόγων, ποδοσφαιριστές και άλλοι από 15 συνολικά χώρες.

Διαβάστε επίσης: «Καθαρή από στημένα η Γαλλία», λέει η Europol

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).