Το Pokerlandgr.com έκανε γνωστό σήμερα τα ξημερώματα πως εξαιτίας των νομοθετικών ρυθμίσεων του ιντερνετικού στοιχήματος και πόκερ στην Ελλάδα, αποφάσισε την παύση της δημοσίευσης των επιτυχιών των Ελλήνων παικτών στο online πόκερ, ενώ θα αποφύγει την αναφορά στις δραστηριότητες των εταιριών που δεν έχουν πάρει έστω και προσωρινή άδεια (οι γνωστές «24»). Αφορμή – υποθέτω – είναι η δημοσίευση στο Φύλλο της Κυβέρνησης στις 2 Μαΐου (δείτε σχετικά στο Foxbet.gr) για άρση της απόφασης της ΕΕΕΠ που είχε αναστείλει τις κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλεπόταν σε προηγούμενη ρύθμιση (εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου). Δηλαδή βγήκε αρχικά μια απόφαση για πρόστιμα στο ιντερνετικό στοίχημα, μετά λίγους μήνες βγήκε μια δεύτερη που έβαζε στο «ψυγείο» την απόφαση εκείνη και τώρα έρχεται μια τρίτη να επαναφέρει την πρώτη, καταργώντας τη δεύτερη. Απλά πράγματα. Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Αναφέρομαι φυσικά στην πολυπόθητη πώληση του ΟΠΑΠ, η οποία «ολοκληρώθηκε» πλέον με μεγάλο νικητή την Emma Delta, η οποία ήταν μία από τις δύο εταιρίες/funds που κατέθεσαν προσφορά για το 33% του ΟΠΑΠ. Πλέον δε μιλάμε για κρατική επιχείρηση, για κρατικό μονοπώλιο αλλά έναν καθαρά ιδιωτικό οργανισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση, αφού άλλο πράγμα η συμφωνία στα λόγια και στις υπογραφές, κι άλλο πράγμα η κατάθεση του τιμήματος και η ανταλλαγή των μετοχών. Στο Capital.gr ας πούμε, στη μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ μέχρι αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθεί να εμφανίζεται με 33% του οργανισμού.

Έρχεται λοιπόν η απόφαση της ΕΕΕΠ να επαναφέρει τα πρόστιμα του διαδικτυακού στοιχήματος. Κάτι μου λέει πως θα ακολουθήσει προς τα τέλη Μαΐου ανακοίνωσή της σε παραπλήσιο ύφος με την ανακοίνωση της ΕΕΕΠ του Νοεμβρίου.  Με δεδομένη τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ της 2ας Μαΐου, η ισχύς της θα ξεκινήσει ένα μήνα αργότερα, με εκκρεμή ωστόσο την περίοδο standstill της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκείνη η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά τις 24 εταιρίες που έχουν πάρει προσωρινή άδεια νόμιμης λειτουργίας. Προσωρινή. Δηλαδή σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι ένα πράγμα. Άλλωστε ποτέ δεν ξεκίνησε στην ουσία η διαδικασία αδειοδότησης των εταιριών online στοιχήματος στην Ελλάδα.

Το έργο μοιάζει να επαναλαμβάνεται 6 μήνες μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν το Δεκέμβριο του 2012, τα οποία ανάγκασαν αυτό εδώ το blog να κατεβάσει… «διακόπτες» για ένα και πλέον μήνα. Μόνο που αυτή τη φορά το μάθημα έγινε πάθημα. Ας δούμε ενδεικτικά τι γραφόταν εκείνη την περίοδο:

Από εκεί κι έπειτα έγιναν πολλές ζυμώσεις και σκέψεις, αρκετές αλλαγές, χρήματα δαπανήθηκαν εδώ κι εκεί και τελικά ξεκινήσαμε και πάλι να κάνουμε αυτό που μας αρέσει: να γράφουμε. Μόνο που αυτή τη φορά είμαστε προετοιμασμένοι καλύτερα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να βγει κάτι θετικό από την όλη ιστορία και το Pokerland να συνεχίσει να ενημερώνει τους επισκέπτες του χωρίς να φοβάται μην το πάρουν τα… σκάγια.

Η κυνηγητική περίοδος ξεκίνησε. Φυλαχτείτε.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version