Μεγάλη βραδιά η σημερινή. Ο τελικός του Europa League μαγνητίζει τα βλέμματα, με τις Benfica και Chelsea να διεκδικούν το τρόπαιο στην Amsterdam Arena. Φαβορί δεν υπάρχει, ωστόσο ελπίζουμε να υπάρχουν αρκετά γκολ. Και σίγουρα να μην επαναληφθούν τα διαιτητικά λάθη που είδαμε στους ημιτελικούς…

Η Benfica (στο 2.90), μετά από έξι διαδοχικούς χαμένους ευρωπαϊκούς τελικούς, ευελπιστεί να βάλει ένα στοπ σε αυτή την “κατάρα”, ωστόσο η ψυχολογία των παικτών της δεν θα είναι και στα καλύτερά της. Αιτία; Η ήττα 2-1 από την Porto το βράδυ του Σαββάτου, ήττα που πιθανότατα θα της στερήσει το πρωτάθλημα κι ας ήταν μόλις η πρώτη φετινή – και πέμπτη σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Jorge Jesus της Benfica δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και θα στηριχθεί στην τριπλέτα Ola John (στο 15.00 ως άλλος παίκτης στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει), Eduardo Salvio (στο 10.00), Oscar Cardozo (στο 7.00) για να φτάσει σε τουλάχιστον ένα γκολ. Η λογική λέει πως και οι δυο ομάδες θα σκοράρουν, αφού έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης πως η άμυνά τους δεν είναι το δυνατό τους σημείο (στο 1.50 το goal).

john-terry-chelsea-champions-league
Εικόνα από τη κατάκτηση του Champions League 2012 από την Chelsea. Ο John Terry δεν είχε παίξει σε εκείνον τον τελικό. (Φώτο: AP)

Η Chelsea (φαβορί στον ΟΠΑΠ στο 2.30) έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αφού εάν κερδίσει, θα έχει κατακτήσει κατά σειρά Champions League και Europa League ενώ αν πάμε λίγο πιο πίσω και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης! Ο Rafael Benitez κατάφερε να ανακόψει την πτωτική πορεία των “Blues” και να τους φτάσει σε ακόμη έναν τελικό, αυξάνοντας τις πιθανότητες να παραμείνει στο Stamford Bridge παρά τα όσα λέγονται για επιστροφή του Jose Mourinho. Ο Ισπανός έχει αναγεννήσει τον Fernando Torres (στο 7.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) ενώ λύσεις έδωσε και ο David Luiz (στο 18.00) που θα παίξει κόντρα στην παλιά του ομάδα – όπως και ο Ramires (επίσης στο 18.00). Ωστόσο, νομίζω πως αξίζει περισσότερο ένα ποντάρισμα στον Frank Lampard (στο 8.00) που το Σάββατο πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Chelsea. Εντύπωση θα προκαλούσε η απουσία του Eden Hazard από τη σχετική λίστα του ΟΠΑΠ (στο 10.00 ως άλλος παίκτης), ωστόσο ο Βέλγος θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού ενώ και ο αρχηγός John Terry είναι αμφίβολος για την Chelsea.

Προγνωστικά στον τελικό του Europa League:

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

135. LAMPARD        8,00

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ 2

014. ΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΚΟΛ

213. 21-30    5,00

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ 3

114. BENFICA – CHELSEA  2-3 (ΑΣ)       28,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).