Φυσικά και η Δανία, που είναι φαβορί στη φετινή Eurovision, μπορεί να χάσει και να οδηγήσει στον «κουβά» όσους στοιχημάτισαν υπέρ της (1.50 – Πάμε Στοίχημα). Η παγκόσμια αγορά του στοιχήματος αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες, όταν η απόδοση του στοιχήματος υπέρ της Δανίας κατρακύλησε στα σημερινά επίπεδα από αρχικές διψήφιες τιμές, παρόλα αυτά η νίκη της δεν μπορεί να προεξοφληθεί. Άλλωστε το 1.80 στο οποίο έχει ισορροπήσει η αγορά στο εξωτερικό, δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά πως η Δανία θα κερδίσει τη Eurovision κατά 55%. Ή πως κατά 45% θα χάσει.

Στο διπλανό γράφημα εμφανίζεται η πιθανότητα νίκης της Δανίας, όπως αυτή προκύπτει από την τρέχουσα απόδοση του στοιχήματός της. Παρατηρούμε πως αρχικά το τραγούδι της Δανίας ήταν θα λέγαμε από τα αουτσάιντερ για να ακολουθήσει μια τρελή πορεία μέχρι σχεδόν το 60%. Η άνοδος αυτή (κατ’επέκταση της πτώσης της απόδοσής της) ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου όγκου στοιχημάτων που προσέλκυσε, γεγονός που οδήγησε τις εταιρίες στοιχημάτων να χαμηλώνουν συνεχώς την απόδοσή της. Ωστόσο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού της Eurovision, φαίνεται πως η αγορά ισορρόπησε στο 1.80 (55%) και εάν δεν τυπωθούν χαμηλότερες αποδόσεις, τότε πιθανόν να μιλάμε αργά το βράδυ για μια έκπληξη στη Eurovision. Κάτι που δε συνέβη όταν κέρδισε το περσινό διαγωνισμό της Eurovision η Σουηδία.

Ποια χώρα μπορεί να κερδίσει τη Eurovision πλην της Δανίας;

Πάντα με βάση την ερμηνεία των γραφημάτων των αποδόσεων/πιθανοτήτων που προέρχονται από την παγκόσμια αγορά του στοιχήματος, ακόμα και η Ελλάδα είναι ικανή για μια (τεράστια) έκπληξη. Η αλήθεια είναι ότι από τις χώρες που ξεχωρίζουν είναι η Φινλανδία και η Ελλάδα, καθώς οι αποδόσεις των στοιχημάτων των υπολοίπων χωρών που εμφανίζονται απόψε στη Eurovision ακολουθούν έντονες ανοδικές τάσεις.

Για παράδειγμα, η Ουκρανία, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν που είναι το 3ο, 4ο και 5ο φαβορί αντίστοιχα, δεν εμπνέουν ιδιαίτερη αισιοδοξία, αν κρίνει κανείς από την εμπιστοσύνη που δεν δείχνουν οι παίκτες του στοιχήματος. Ακόμα και το στοίχημα της τελευταίας που προς στιγμήν παρουσίασε εντυπωσιακή πτώση, τις τελευταίες ώρες έχει εισέλθει σε… ανοδική τροχιά.

Τέλος, όσον αφορά το δεύτερο κατά σειρά φαβορί με βάση τις αποδόσεις, Νορβηγία, εάν η απόδοση του στοιχήματός της δεν πέσει χαμηλότερα από 5.50 (στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων), δεν θα λέγαμε πως έχει μεγάλες ελπίδες.

Εσείς ποια χώρα προβλέπετε να κερδίσει τη φετινή Eurovision, σε περίπτωση που η Δανία χάσει; Δίνετε ελπίδα στην Ελλάδα, της οποίας δίνουν μόλις 2.5% αυτή τη στιγμή για νίκη; Εδώ που τα λέμε, το 2.5% σημαίνει πως αν στους επόμενους… 40 διαγωνισμούς Eurovision η Ελλάδα έχει το ίδιο ποσοστό, θα «πρέπει» να κερδίσει έναν! Μήπως να είναι αυτός;

Εάν τα παραπάνω γραφήματα σας είναι άγνωστα, καλύτερα να διαβάσετε τι σημαίνουν οι μεταβολές αποδόσεων στο στοίχημα.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version