τελικος-champions-league-dortmund-bayern-munich

Σήμερα, ουσιαστικά, ολοκληρώνεται η σεζόν στην Ευρώπη με τον τελικό του Champions League. Ολα τα λεφτά είναι ο 58ος τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που διεξάγεται στο ιστορικό πλην ανακαινισμένο Wembley του Λονδίνου. Εκεί όπου Bayern Munich και Borussia Dortmund θα διεκδικήσουν το “ιερό δισκοπότηρο”.

Η Bayern (στο 1.75 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα του ΟΠΑΠ), μετά τους χαμένους τελικούς απέναντι σε Inter Milan και Chelsea, φιλοδοξεί να κατακτήσει για πέμπτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο ενώ η Dortmund (στο 4.35) θέλει να κάνει το δύο στα δύο, έχοντας πάρει την κούπα τη μία και μοναδική προηγούμενη φορά που βρέθηκε στον τελικό (το 1997 με το 3-1 επί της Juventus).

Το κακό για τον Jurgen Klopp είναι πως δεν θα αγωνιστεί ο Mario Gotze, ένα βασικό γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή της Dortmund. Ο Kevin Grosskreutz θα πάρει τη θέση του Gotze, που έχει ήδη συμφωνήσει να μετακομίσει στην Bayern, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν διαθέτει την ίδια ποιότητα και φαντασία – τουλάχιστον δεν υστερεί σε ταχύτητα. Αντίστοιχο πλήγμα για τους Βαυαρούς είναι ο Tony Kroos, ωστόσο η απουσία του είναι γνωστή εδώ και καιρό και ο Jupp Heynckes έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει εκεί τον Arjen Robben (στο 9.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει). Ο οποίος απέναντι στην Barcelona έδειξε πως είναι πανέτοιμος για όλα.

Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά από τις εγχώριες αναμετρήσεις τους. Στην Bundesliga, Bayern και Dortmund αναδείχθηκαν και τις δυο φορές ισόπαλες με 1-1, αλλά στο Supercup (2-1) και στο DFB Pokal (1-0) οι Βαυαροί επικράτησαν των Βεστφαλών δείχνοντας πως… τους έχουν στα μονά παιχνίδια. Βέβαια, άλλο το βάρος ενός τελικού Champions League. Και το ερωτηματικό, για μένα τουλάχιστον, είναι κατά πόσον θα είναι επηρεασμένοι ψυχολογικά η Bayern από τους πρόσφατους χαμένους τελικούς. Αλλωστε, οι περισσότεροι εξ αυτών έπαιζαν και το 2010 και το 2012.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα φτάσει η μπάλα μέσα στην περιοχή του Manuel Neuer και στα πόδια του Robert Lewandowsky (στο 6.50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει στο ΠΑΜΕ Στοίχημα του ΟΠΑΠ). Ο Πολωνός επιθετικός έκανε… πάρτι απέναντι στη Real Madrid αλλά η Bayern τον γνωρίζει πολύ καλά. Νομίζω πως δύσκολα θα δούμε πολλά γκολ, με το 2-3 γκολ (στο 1.90) να έχει τον πρώτο λόγο.

Προγνωστικά στον τελικό Champions League:

141. DORTMUND – BAYERN MUNICH    2-3 ΓΚΟΛ     1.90

***************************************

141. DORTMUND – BAYERN MUNICH    Χ/2 (Η/Τ)    4.60

***************************************

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

144. ROBBEN 9.00

***************************************

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

114. LEWANDOWSKY       6.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).