τακτικη-αναλυσηΗ Dortmund θα προσπαθήσει να βάλει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το «άγιο δισκοπότηρο» στην τροπαιοθήκη της, μετά από αυτό που πήρε κόντρα στη Juventus το 1997 (3-1). Από την άλλη, η Bayern φιλοδοξεί να φτάσει τα πέντε, όσα έχει και η Liverpool, τρίτη πιο πετυχημένη ομάδα στη διοργάνωση μετά τις AC Milan και Real Madrid. Οι Βαυαροί έχουν πάρει φέτος τον αέρα των Βεστφαλών, μετρώντας δυο ισοπαλίες (αμφότερες με 1-1) στην Bundesliga και κερδίζοντας 2-1 και 1-0 σε Supercup και DFB Pokal, αντίστοιχα. Μάλιστα, η ομάδα του Jupp Heynckes την άλλη εβδομάδα κοντράρεται με τη Stuttgart στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου – όπου θα γίνει ο τελικός του Champions League το 2015 – στο δρόμο προς ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

τελικος-champions-league-lewandowski-mueller

Οι ελπίδες της Borussia Dortmund (στο 4.35) για κατάκτηση του τροπαίου δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα όταν επιβεβαιώθηκε πως ο Mario Gotze – που έχει ήδη κλείσει στην Bayern Munich έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ – θα χάσει τον τελικό λόγω τραυματισμού στο μηρό. Ο Kevin Grosskreutz (στο 18.00) θα πάρει τη θέση του 20χρονου στην αρχική ενδεκάδα, με τον Marco Reus (στο 9.00) να ξεκινά πίσω από τον καθαρόαιμο επιθετικό Robert Lewandowski (στο 6.50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει, δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ πίσω από τα 12 του Cristiano Ronaldo της Real Madrid) στην τριάδα των μεσοεπιθετικών. Στην άμυνα, ο Lukasz Piszczek θα αγωνιστεί κανονικά για την ομάδα του Jurgen Klopp, αλλά το καλοκαίρι θα υποβληθεί σε επέμβαση ενώ ο Mats Hummels ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στον αστράγαλο αλλά θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στο σύλλογο που τον… ανέθρεψε – πήγε πρώτα δανεικός στο Signal Iduna Park και από το 2009 αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Εν τω μεταξύ, το μοναδικό ερωτηματικό στην Bayern Munich (στο 1.75 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα στον ΟΠΑΠ) είναι το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Dante στο κέντρο της άμυνας. Με τον Holger Badstuber να έχει τεθεί νοκ άουτ από τον Δεκέμβριο – και να επιστρέφει σε εννέα μήνες περίπου – οι Daniel Van Buyten και Jerome Boateng χρησιμοποιήθηκαν εκ περιτροπής από τον Jupp Heynckes, με τον Βέλγο να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει στον τελικό. Ο Toni Kroos παραμένει εκτός έχοντας υποστεί μυϊκό τραυματισμό στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών απέναντι στη Juventus, επομένως ο Arjen Robben (στο 9.00) θα συνεχίσει στην δεξιά πτέρυγα με τον Thomas Muller (στο 8.00) να παίζει πίσω από τον φουνταριστό Mario Mandzukic (στο 5.50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει), ο οποίος πιθανότατα προτιμηθεί από τον Mario Gomez (στο 6.50).

πιθανοτητες-τελικος-champions-league-μεσος-ορος-αποδοσεων
Οι πιθανότητες στον τελικό Champions League, με βάση τους μέσους όρους των αποδόσεων των bookmakers του εξωτερικού [bettingexpert.com].

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι μόλις η δεύτερη φορά που δυο γερμανικοί σύλλογοι κοντράρονται σε έναν τελικό, αφού είχε προηγηθεί αυτός του Uefa Cup – που ήταν διπλός – το 1980, με την Eintracht Frankfurt να κερδίζει με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ (3-3) την Borussia Monchengladbach του… Heynckes.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Wembley του Λονδίνου θα είναι ο Ιταλός Nicola Rizzoli.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

DORTMUND: 1. Weidenfeller – 26. Piszczek, 4. Subotic, 15. Hummels, 29. Schmelzer – 8. Gundogan, 6. Bender – 16. Blaszczykowski, 11. Reus, 19. Grosskreutz – 9. Lewandowski

BAYERN: 1. Neuer – 21. Lahm, 5. Van Buyten, 4. Dante, 27. Alaba – 8. Martinez, 31. Schweinsteiger – 10. Robben, 25. Muller, 7. Ribery – 9. Mandzukic

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).