andros-townsend

Ο μέσος Andros Townsend της Tottenham βρέθηκε σε μπελάδες, έχοντας παραβιάσει τους κανόνες στοιχηματισμού.

Ο 21χρονος εξτρέμ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όντας δανεικός στην Queens Park Rangers, τιμωρήθηκε με ποινή τεσσάρων μηνών και πρόστιμο πάνω από 28.000 λίρες επειδή δεν τήρησε τους νόμους περί στοιχήματος.

Ο Townsend είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτού του καλοκαιριού, ωστόσο εθελοντικά αποσύρθηκε μόνος του όταν προέκυψαν οι κατηγορίες πριν από μερικές εβδομάδες.

Tην Τρίτη 4 Ιουνίου, η Πειθαρχική Επιτροπή της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA) ανακοίνωσε την απόφαση:

“Τρεις μήνες με αναστολή μέχρι την 1η Ιουλίου του 2016, οι οποίοι θα τεθούν άμεσα σε ισχύ εάν ο ποδοσφαιριστής παραβιάσει ξανά το Νόμο περί Στοιχηματισμού της FA κατά την περίοδο αυτή.”

Τι ακριβώς συνέβη, όμως;

Κρίνοντας από τα διάφορα δημοσιεύματα, ο Townsend πρέπει να στοιχημάτισε σε αγώνες στους οποίους συμμετείχε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κάτι το οποίο απαγορεύεται αυστηρά καθώς μπορεί να επηρεάσει άμεσα το αποτέλεσμα των στοιχημάτων. Παράλληλα, ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου έπεσε πλέον γύρω από την καριέρα του, μετά το τόσο πολλά υποσχόμενο δεύτερο γύρο που έκανε με την QPR.

Παρά το ότι είναι μόλις 21, ο Townsend ήδη έχει δοθεί δανεικός εννέα φορές – σε εννέα διαφορετικούς συλλόγους – από τότε που έγινε επαγγελματίας με τους Spurs το 2009. Είναι προφανές πως θα πρέπει να σφυρηλατηθεί ο χαρακτήρας του, καθώς μετά από τόσες μεταγραφές, δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά.

Παρόλ’ αυτά, η ποινή μοιάζει κάπως γελοία. Η τετράμηνη τιμωρία, εντάξει. Αλλά το γεγονός πως θα εκτίσει τον έναν μήνα – που άρχισε στις 23 Μαΐου – κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, και οι υπόλοιποι τρεις θα προστεθούν εάν η Επιτροπή αποφασίσει πως έχει παραβιάσει ξανά τους κανονισμούς, είναι κάπως παράλογο.

Με τα νέα μέτρα που πήρε πρόσφατα η FIFA κατά του ρατσισμού, δεν θα έπρεπε οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και οι σύλλογοι να είναι πιο αυστηροί με τη συνήθεια των ποδοσφαιριστών να στοιχηματίζουν;

Το ατόπημα του Townsend προφανώς δεν σχετίζεται με τα στημένα παιχνίδια ή κάτι παρόμοιο, αλλά παραβίασε τους κανονισμούς που αφορούν το στοίχημα και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ως ποδοσφαιριστής, γνωρίζει πως δεν μπορεί να το κάνει αυτό…

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).