Αν σκέφτεσαι να στοιχηματίσεις στο Βελγικό Grand Prix σήμερα, μην ξεχάσεις να δεις τις μεταβολές των αποδόσεων που έφερε ο αγώνας κατάταξης του Σαββάτου. Εγώ ξεχώρισα την άνοδο της απόδοσης των Alonso και Raikkonen, καθώς και την πτώση των Webber και Button. Όχι, δε θα ασχοληθώ με Hamilton και Vettel.

Βελγικό Grand Prix Formula 1

Φέτος δεν ασχολήθηκα καθόλου με τη Formula 1. Τελευταίο μάλιστα κείμενό μου για το στοίχημα σε μηχανοκίνητο άθλημα ήταν η πρόβλεψή μου για κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών Formula 1 του 2012. Σχεδόν ένα χρόνο πριν. Είχαν προηγηθεί και τα προγνωστικά για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αν αναρωτιέσαι πώς τα έχω πάει μέχρι τώρα. Ας… ξεσκουριάσω λοιπόν, με το στοίχημα στο Βελγικό Grand Prix της Formula 1 που ολοκληρώνεται σήμερα.

Αρχικά υπενθυμίζω τα αποτελέσματα των κατατακτήριων, με τον Hamilton να παίρνει την pole position και τον Vettel να ξεκινάει δίπλα του.

grand-prix-Βέλγιο-Formula-1-κατατακτήριες-αποτελέσματα

Όμως, τα γραφήματα των δύο συγκεκριμένων οδηγών όσον αφορά τις αποδόσεις των στοιχημάτων τους, δεν μου εμπνέουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

βελγικό-grand-prix-formula-1-στοίχημα-hamilton-vettel

Από τη μία δεν μπορώ να διακρίνω κάποια συγκεκριμένη τάση στην απόδοση του στοιχήματος του Vettel. Ναι, η απόδοσή του έπεσε αλλά ταυτόχρονα… ανέβηκε μετά τη δεύτερη θέση που σημείωσε το Σάββατο.

Από την άλλη το γράφημα του Βρετανού Hamilton έχει κάπως πιο ξεκάθαρη εικόνα, αλλά και πάλι θα έλεγα ότι υπάρχει ρίσκο. Το σχόλιό μου σχετικά με το γράφημα της απόδοσής του έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το επίπεδο απόδοσης στο 4,00 που διασπάστηκε και λειτούργησε ως αντίσταση στην προσπάθεια ανόδου των τελευταίων ωρών. Κάτι που ερμηνεύεται πως η απόδοση είναι πιθανό να φτάσει τουλάχιστον στο 3,00.

Άνοδος στην απόδοση των στοιχημάτων για Alonso και Raikkonen

βελγικό-grand-prix-formula-1-στοίχημα-alonso-raikkonen

Δύο πανομοιότυπα γραφήματα που δείχνουν τη μεταβολή των αποδόσεων για τον Alonso και τον Raikkonen. Είναι προφανές ότι οι παίκτες στοιχηματίζουν εναντίον τους, υποθέτω εξαιτίας της 9ης κι 8ης θέσης του που κατέλαβε ο καθένας χθες αντίστοιχα. Να υπενθυμίσω ότι με πιάνεις… αδιάβαστο στις εξελίξεις στη Formula 1 αυτού του διημέρου, αφού δεν έχω κοιτάξει καθόλου ειδήσεις ή προγνωστικά. Το μόνο που κοίταξα τώρα το πρωί είναι τα γραφήματα που περιλαμβάνω στο άρθρο αυτό. Μου είναι όμως αρκετά για να προβλέψω την άνοδο ή την πτώση μιας απόδοσης στο στοίχημα!

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω μεταβολές, θα έλεγα ότι ο Alonso και Raikkonen δε θα κερδίσουν. Καλά, δεν είναι καμιά σπουδαία πρόβλεψη, όταν οι αποδόσεις τους κινούνται σε διψήφια νούμερα! Παρόλα αυτά θα μου έκανε εντύπωση εάν αυτές οι αποδόσεις δεν αγγίξουν το 22,50 και 30,0 αντίστοιχα πριν την έναρξη του αγώνα στο Βέλγιο!

Πτώση στην απόδοση των στοιχημάτων για Webber και Button

βελγικό-grand-prix-formula-1-στοίχημα-webber-button

Θέλεις πιο γενναία πρόβλεψη; Θα κυνηγούσα μια έκπληξη από Webber ή Button. Ο Webber ξεκινά σήμερα τον αγώνα της Formula 1 από την 3η θέση, κάτι που αποτυπώνεται και στο γράφημα της απόδοσης του στοιχήματός του. Από το 27,50 κατρακύλησε στο 12,50 για να σταθεροποιηθεί στο 10,0 περίπου. Όσο η απόδοσή του στο στοίχημα δεν ανέβει πάνω από 15,0, δεν θα απέκλεια ακόμα και νίκη του Webber! Αρκεί να κερδίζει παρόμοιους αγώνες συχνότερα από 10%, ώστε να βγω κερδισμένος σε βάθος χρόνου, όπως εξηγήσαμε χθες στο άρθρο για το value bet.

Ένα… fun στοίχημα θα μπορούσε να ήταν και το στοίχημα για νίκη του Button που εκκινεί από 6η θέση. Τεράστιο ρίσκο, τεράστια απόδοση. 3 στις 100 φορές να κάνει την έκπληξη όμως, με 50,0 απόδοση τα στοιχήματά μου θα έχουν καθαρό κέρδος 50 μονάδες μετά από 100 στοιχήματα. Αρκεί να έχω την υπομονή (και το κεφάλαιο) να επιμείνω. Κι αυτό επειδή όταν είναι τόσο μεγάλη η απόδοση ή αντίστοιχα μικρή η πραγματική πιθανότητα να συμβεί, μπορεί να περάσουν και 1.000 στοιχήματα μέχρι να επιβεβαιωθεί το 3% που θα με οδηγήσει στο… ταμείο! Και μπορεί να λέω και λίγα.

Οι αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα για το F1 Grand Prix στο Βέλγιο

πάμε-στοίχημα-formula-1-Βέλγιο

Κλείνω την ανάλυση των στοιχημάτων στο Βελγικό Grand Prix της Formula 1 με τις αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα. Webber στο 8,00, Button στο 40,0 για τους οδηγούς που ξεχώρισα για τις πτώσεις των αποδόσεων. Στον αντίποδα, Alonso και Raikkonen προσφέρονται στο 12 και στο 14 αντίστοιχα.

Φαβορί ο Vettel (2,50) παρόλο τη δεύτερη θέση εκκίνησης, κάτι που όμως ισχύει και για τις εταιρίες στοιχήματος του εξωτερικού. 3 φορές τα λεφτά σου για πιθανή νίκη του Hamilton. Η επιλογή είναι δική σου!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.