Συνεχίζουμε σήμερα τις συμβουλές για την κατασκευή του προσωπικού σας blog για στοίχημα και συγκεκριμένα με το τι δεν πρέπει να γράφετε στο blog. Είδαμε παλαιότερα ότι το περιεχόμενο του blog είναι που θα το κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στα άλλα στοιχηματικά blogs, ενώ χθες αναλύσαμε τα θέματα για τα οποία θα πρέπει να γράφετε στο blog για το στοίχημα. Υπάρχουν όμως και μερικά άρθρα που δεν πρέπει ποτέ να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πόσα χρήματα κερδίζετε

τα-καταφερα-post-itΘέλετε να βγάλετε τη φορολογική σας δήλωση σε δημόσιο χώρο; Γιατί να το κάνετε στο στοίχημα; Καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας κι ότι τα συστήματα στοιχήματος που περιγράφετε στα άρθρα σας είναι κερδοφόρα. Ποιος θα σας πιστέψει εάν δεν πείτε πόσα κερδίσατε, εάν δεν βγάλετε μια εικόνα-screenshot από το Κέρδος & Ζημία του λογαριασμού σας, από τις αναλήψεις που κάνατε το τελευταίο τρίμηνο; Πόσο σας καταλαβαίνω…

Από την άλλη όμως ένα blog για στοίχημα πρόκειται για ένα δημόσιο κι ελεύθερα προσβάσιμα χώρο. Πολλά μάτια θα τον διαβάσουν, μάτια που πιθανόν να μην επιθυμούσατε(και ούτε καν σκεφτήκατε ότι μπορεί να ενδιαφερθούν για το blog σας). Κι αν στα πρώτα βήματα του blog δεν έχετε να ανησυχείτε αφού η επισκεψιμότητα βρίσκεται χαμηλά, τι θα συμβεί όταν «ακουστείτε» και υπάρχουν ακόμα τα παλιά σας κείμενα με το πόσα χρήματα κερδίσατε πριν 2-3 χρόνια;

[quote type=”center”]Δημοσίευσα πλαστά στοιχεία για το πόσα κέρδισα στο στοίχημα, ώστε να προσελκύσω επισκέπτες.[/quote]

Συγχαρητήρια, δημοσιεύσατε επεξεργασμένες εικόνες, είπατε ότι κερδίσατε εκατομμύρια, σκανάρατε κερδισμένα δελτία που δεν ήταν δικά σας. Τελικά καταφέρατε να πείσετε τους επισκέπτες. Να δω πώς θα καταφέρετε να πείσετε πως ήταν πλαστά τα δεδομένα αυτά, όταν θα σας χτυπήσουν την πόρτα. Η δημιουργία και διατήρηση ενός blog για στοίχημα θα πρέπει να είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική ασχολία. Δε βλέπω όμως κάτι το δημιουργικό στα παραπάνω, παρά άγχος και χαμένο χρόνο.

Προσωπικές επιθέσεις και κατηγορίες

Παραμένοντας στο ίδιο μήκος κύματος, θα πρέπει να αποφύγετε τις ευθείς προσωπικές επιθέσεις. Μην κατηγορείτε συγκεκριμένα πρόσωπα, μην αναφέρεστε σε ονόματα παρά μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, όταν έγραφα για την αγορά του online στοιχήματος και για το μέγεθός της στην Ελλάδα, πρόσεξα τα λόγια μου. Καθώς διαφωνούσα (όπως δε γίνεται να συμφωνούμε με όλους) με την άποψη πως η αγορά του διαδικτυακού τζόγου στην Ελλάδα ήταν κάποια φανταστικομμύρια, παρουσίασα στοιχεία που απεδείκνυαν πόσο ακριβώς εκτιμάται η αγορά αυτή, με βάση έρευνες που είχαν κάνει διάφορες εταιρίες. Δεν στοχοποίησα κάποιον συγκεκριμένα και θα συμβούλευα να κάνετε το ίδιο, ή τουλάχιστον να διατηρήσετε ήπιους τόνους.

Εάν διαφωνείτε – και καλά κάνετε – σε κάτι που έχω γράψει, αναφερθείτε σε αυτό στο blog σας. Πείτε ότι ο Jim Makos γράφει εκείνο και το άλλο, με το οποίο διαφωνώ για τον τάδε λόγο. Ιδού τα στοιχεία και τα επιχειρήματά μου. Ή γράψτε γενικά ότι “κυκλοφόρησε η είδηση/άποψη”. Αν κυκλοφόρησε, οι αναγνώστες θα το έχουν ήδη ακούσει και θα γνωρίζουν πού αναφέρεστε.

Πολλοί παίκτες αυτοί την περίοδο βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό μετά τον αποκλεισμό τους από τις εταιρίες στοιχήματος λόγω της black list της Ε.Ε.Ε.Π., αλλά φροντίστε να μετριάστε το θυμό σας. Σε περίπτωση που γράψετε… βαριές κουβέντες, ίσως βρεθείτε να ανιτμετωπίζετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ειδήσεις

Σας το είπα και στο προηγούμενο άρθρο. Οι ειδήσεις είναι ένα θέμα που εμφανίζεται και στο τι δεν πρέπει να γράφετε στο blog για το στοίχημα. Όλοι μας αντλούμε πληροφορίες από το διαδίκτυο. Εκεί διαβάζουμε ειδήσεις από μεγαθήρια της ενημέρωσης. Γιατί να μετατρέψουμε το blog μας σε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, όταν υπάρχει ήδη μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτόν τον κλάδο; Θα τα βάλετε με Sport24, Gazzetta και KingBet; Δεν υπάρχει λόγος, εκτός βεβαίως εάν έχετε κάποια αποκλειστική είδηση, κάποια πηγή που μιλάει μόνο με εσάς. Μέχρι να φτάσετε σε εκείνο το σημείο αναγνώρισης όμως, θα συμβούλευα να καταθέσετε την προσωπική σας άποψη και να γράψετε κείμενα που δε θα διαβάσουμε αλλού.

Κλεμμένα κι αντιγραμμένα κείμενα

Και κάπως έτσι φτάνουμε στη μάστιγα της Ελληνικής blogόσφαιρας. Την αντιγραφή.

[quote type=”center”]Μην αντιγράφετε άρθρα από άλλες ιστοσελίδες.[/quote]

Δεν είναι δημιουργικό, δεν είναι διασκεδαστικό, δεν είναι σωστό. Θα αποκτήσετε περισσότερους εχθρούς από επισκέπτες, εχθρούς που αν ήταν φίλοι σας, θα είχατε πολύ σημαντικά οφέλη. Αντιγράφοντας άρθρα από το Στοίχημα Online χωρίς παραπομπή στην πηγή μπορεί να γεμίζετε με υλικό το blog σας, αλλά ποτέ δε θα πάρετε link από το δικό μου blog. Ποτέ δε θα κάνω αναφορά στο blog σας. Κι άντε, το Στοίχημα Online είναι ένα blog της σειράς. Για σκεφτείτε να παίρνατε ένα backlink από έναν blog που αριθμεί χιλιάδες επισκέπτες, να παίρνατε links από τα κορυφαία αθλητικά sites της χώρας! Γιατί όχι από blogs παγκόσμιας εμβέλειας εάν αρθρογραφείτε στα Αγγλικά; Κάθε link που αποκτάτε είναι ένα ακόμα μικρό βήμα προς την αναγνώριση, προς τη δημοσιότητα. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως το blogging είναι και μια μέθοδος κοινωνικοποίησης. Τώρα αν θέλετε να κλειστείτε στο καβούκι σας…

Το ίδιο φυσικά ισχύει κι αντίστροφα. Εάν σας αντιγράψουν κι αφού δε συμμορφωθούν με την υπόδειξή σας, καλά θα κάνετε να αγνοήστε οποιαδήποτε αναφορά στο μέσο που σας αντέγραψε και γιατί όχι να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας. Κάπως έτσι έγινε κι όταν μια από τις μεγαλύτερες ενημερωτικές ιστοσελίδες για το στοίχημα στην Ελλάδα πιάστηκε να αντιγράφει κείμενό μου. Μετά τη δημοσίευση για το συμβάν που έκανα αναφέροντας την ιστοσελίδα, επικοινώνησαν μαζί μου παρακαλώντας να αφαιρέσω την αναφορά στην ιστοσελίδα τους «για να μη χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους». Πράγμα που έκανα, αφού δεν το βρήκα σωστό για ένα λάθος που έκανε κάποιος, να προστεθεί στο στατιστικό της ανεργίας. Μπορεί να πρέπει να τιμωρούμαστε για τα λάθη μας, αλλά με μέτρο. Επίσης αμφιβάλλω εάν το λάθος ήταν δικό του και δεν ακολουθούσε μια πάγια τακτική αντιγραφής κειμένων που ορίζεται εκ των άνωθεν.

Θέματα άσχετα με το στοίχημα

Προσπαθήστε να συγκρατηθείτε από τον πειρασμό να γράψετε για την πολιτική κατάσταση της χώρας, για τις πρόσφατες φορολογικές εξαγγελίες του Υπ. Οικονομικών, για τις προσφορές ταξιδιωτικών πρακτορείων, για τη νέα ταινία του Di Caprio, για την τιμή της ντομάτας και για κηπουρική, για την ακρίβεια και τις ωραίες θάλασσες της Ελλάδας, για όλα τα στραβά (αλλά και καλά) της χώρας που δεν αφορούν τα αθλητικά και στοιχηματικά δρώμενα. Στο blog για το στοίχημα θα εμφανίζονται άρθρα για το στοίχημα, το πόκερ, τα καζίνο, τον τζόγο γενικά, ακόμα και το χρηματιστήριο που είναι κι αυτό μια μορφή τζόγου. Δεν μπήκαμε να διαβάσουμε γιατί έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι στην Αμερική και τι κρύβεται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, αλλά γιατί νομίζετε πως το να στοιχηματίσει κανείς στο 1.75 της Liverpool είναι value bet. Μείνετε συγκεντρωμένοι στη θεματολογία του blog σας.

Αισθησιακές φωτογραφίες

sexy-gynaika-laptop-bloggingΜη μου πείτε ότι δεν τις έχετε προσέξει ακόμα και σε μεγάλα ενημερωτικά sites; Εκεί που διαβάζουμε για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυπιακό, εκεί που συμμετέχουμε στα σχόλια για την κατάκτηση ενός κυπέλλου του ΠΑΟ ή της Εθνικής μας ομάδας, εμφανίζονται προτεινόμενα άρθρα για να παραμείνουμε στην ιστοσελίδα, στα οποία φιγουράρουν πλούσιες καμπύλες. «Η νέα φωτογράφηση της…», «Δείτε το μαγιώ της…», «Τα πέταξε όλα η Ντολόρες Χουαν Βιβιάν Σάντο Ντομένικο Κιλιμάτζαρο»! Καμία σχέση με στοίχημα. Έλα όμως που τα στοιχηματικά blogs διαβάζονται από άντρες σε ένα τρομακτικά μεγάλο ποσοστό. Πώς θα τους παρασύρουμε να κάνουν μερικά κλικς παραπάνω; Η εύκολη λύση…

Επίσης, μια άλλη τακτική των blogs κυρίως είναι να τοποθετούν παρόμοιες φωτογραφίες στα άρθρα των προγνωστικών τους ή των άρθρων γενικά. Αν και το θέμα που δημοσιεύεται είναι οι προτάσεις για τους αγώνες του Champions League, η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο προέρχεται από φωτογράφιση γυναικείου μοντέλου. Δε λείπουν φυσικά και πολύ πιο προκλητικές φωτογραφίες, όπου επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του γυναικείου σώματος. Και κάπως έτσι καταλήγουμε στο Facebook να μας εμφανίζονται Β..ιά και Κ..οι επειδή κάναμε like το συγκεκριμένο blog. Unsubscribe please και μόλις χάσατε έναν αναγνώστη. Εκτός φυσικά αν θέλατε το ακροατήριό σας να αποτελείται από ανθρώπους που επισκέπτονται το άρθρο σας για να δουν την αισθησιακή εικόνα των 150 επί 150 pixels με μεγεθυντικό φακό, αντί για τις γραμμές που δημοσιεύσατε.

Υπάρχει μια συνέπεια που θα σας αποθαρρύνει να εφαρμόσετε τα παραπάνω. Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, δεν εγγυώμαι πως θα έχετε επισκέπτες στο blog σας για το στοίχημα! Μπορεί να έχετε ποιότητα στους επισκέπτες σας, αλλά ενδεχομένως όχι ποσότητα. Το στοιχηματικό blog έχει τον τόνο που του δίνετε. Καταλήξετε τι είδους blog για στοίχημα θέλετε να διατηρείτε και παραμείνετε πιστοί στην απόφασή σας. Μην απορείτε όμως γιατί τα σχόλια που αφήνουν οι αναγνώστες σας είναι ποιότητας «γηπέδου» και αξιόλογοι σχολιαστές αποφεύγουν να γράψουν δυο κουβέντες στα άρθρα σας. Αν και ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε ρότα και στυλ στο blog σας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είναι πολύ παρεξηγημένος ο ρόλος του blogger για το στοίχημα!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.