Ανακοινώθηκε χθες από το BBC ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει στις επόμενες σεζόν τον Doctor Who, μία από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές στην Αγγλία. Πρόκειται για τον 55χρονο Peter Capaldi. Η ανακοίνωση του ονόματός του όμως δεν ήταν έκπληξη για πολλούς τηλεθεατές, αφού οι εταιρίες στοιχημάτων είχαν πάψει να δέχονται στοιχήματα από το Σάββατο. Ήδη τρεις μέρες νωρίτερα οι αποδόσεις του στοιχήματος είχαν κατρακυλήσει στο 1.80 από… 40! Ο μεγάλος όγκος στοιχημάτων και η ραγδαία αυτή πτώση των αποδόσεων δημιουργεί υποψίες για πιθανή διαρροή από το BBC, ενώ η William Hill καλείται να πληρώσει τα κερδισμένα στοιχήματα. Μια πληρωμή που θα τις στοιχίσει 100.000 λίρες.

Σύμφωνα με την DailyMail, εκπρόσωπος της William Hill δήλωσε:

[quote type=”center”]Είδαμε παίκτες να είναι πρόθυμοι να στοιχηματίσουν υπέρ του Capaldi σε οποιαδήποτε τιμή της απόδοσης.[/quote]

Η τάση αυτήν των παικτών να αδιαφορούν για την απόδοση, στην οποία θα στοιχημάτιζαν, εγείρουν υποψίες για τη μυστικότητα της ανακοίνωσης από μεριάς του BBC. Αν και το BBC προσπάθησε να κρατήσει μυστικό το όνομα του επόμενου Doctor Who – μια επιχείρηση με κωδικό όνομα «Houdini» – είναι φανερό πως κάποιοι το γνώριζαν πολύ νωρίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

Με αφορμή τα παραπάνω αξίζει να θυμηθούμε τη σημασία της έγκυρης πληροφορίας στο στοίχημα. Η σωστή κι έγκαιρη ενημέρωση παίζει καθοριστικό ρόλο στο στοίχημα. Είναι φανερό στο παράδειγμα του Doctor Who ότι η ενημέρωση που είχαν κάποιοι παίκτες, τους οδήγησε να προλάβουν να στοιχηματίσουν σε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, κερδίζοντας πολλά περισσότερα από εκείνους που είχαν πρόσβαση στην πληροφορία τελευταίοι. Κι όταν ακόμα κι ο θυρωρός στοιχημάτισε στον Capaldi για τον επόμενο Doctor Who, ήταν ήδη πολύ αργά για τη William Hill. Όπως ακριβώς λένε στο χρηματιστήριο:

[box type=”info”]Όταν ο θυρωρός σου, σου προτείνει ποιες μετοχές να αγοράσεις καιρός να βγεις από την αγορά![/box]

Έχουμε κουβεντιάσει για διάφορα ειδικά στοιχήματα στο παρελθόν. Ίσως το κοντινότερο στο παράδειγμα του Doctor Who ήταν τα στοιχήματα στα Όσκαρ. Στοιχήματα σαν κι αυτά δε βασίζονται σε στατιστικά και προϊστορία, αλλά κυρίως στην ψυχολογία του πλήθους και στην οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει. Άλλωστε αυτή η πληροφορία είναι που διαμόρφωσε και την ψυχολογία των παικτών στο συγκεκριμένο στοίχημα του Doctor Who κι ανάγκασε τη William Hill κι άλλες εταιρίες να διακόψουν το στοιχηματισμό.

Αύξηση των κερδών της William Hill, 7% πτώση της μετοχής στο Λονδίνο

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν και τα κέρδη της William Hill για το εξάμηνο που έληγε στις 2 Ιουλίου. Παρόλο που τα μεικτά της κέρδη εμφάνισαν αύξηση 20% σε σχέση με εκείνα του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012, η μετοχή της William Hill κατρακύλησε 7% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κι έκλεισε λίγο πάνω από 4,50 λίρες. Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η πτώση δε θα είναι ικανή να τερματίσει την άνοδο της τιμής της μετοχής της William Hill, η οποία ανεβαίνει σταθερά από τα χαμηλά του 2011 των 2,00 λιρών.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version