mobile-betting-αγοράΜετά το στοίχημα στο ίντερνετ, το mobile betting γνωρίζει ραγδαία εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Η αγορά του mobile betting, του στοιχήματος μέσω κινητού τηλεφώνου ή κινητής συσκευής όπως tablet, που το 2012 έφτασε τα 13 δις, εκτιμάται στα 35 δις δολάρια το 2013, αριθμός που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2017 ο συνολικός τζίρος των στοιχημάτων που θα τοποθετούνται μέσω κινητής συσκευής αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια, με την Ευρώπη να παραμένει κυρίαρχος στην αγορά αυτή!

Τα αποτελέσματα αυτής της άνθισης του mobile betting γίνονται περισσότερο φανερά στις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιριών στοιχήματος. Δείτε για παράδειγμα:

Ο απομακρυσμένος τζόγος (remote gambling) έχει αρχίσει να μπαίνει στα νοικοκυριά της Αγγλίας εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το γράφημα της Επιτροπής Παιγνίων.

Αγγλία-mobile-betting

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η μείωση των betting shops στην Αγγλία. Ο αριθμός των πρακτορείων κορυφώθηκε πριν 4 δεκαετίες στα 16.000, ενώ πλέον έχει πέσει κάτω από 10.000. Πάνω από 2.000 λειτουργούν υπό το brand της Ladbrokes, η οποία ανακοίνωσε άσχημα αποτελέσματα την Πέμπτη.

πρακτορεια-στοιχημα-Αγγλία

Οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν από την αλματώδη άνοδο του mobile betting θα προσελκύσουν σίγουρα πρωτοπόρους της τεχνολογίας και θα εμπνεύσουν νέες ιδέες στο στοίχημα. Νέες εφαρμογές για στοίχημα στο κινητό θα ξεπηδήσουν στα Google και Apple stores, ενώ το σύνολο των εταιριών στοιχημάτων διαθέτει ήδη πλατφόρμα για mobile betting. Είναι αναπόφευκτο πως θα εξελιχθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, το stoiximamobile.com έχει ήδη καταχωρηθεί και μάλιστα από Έλληνα, κρίνοντας από το όνομα του ιδιοκτήτη!

Πέρα όμως από τις ευκαιρίες στο τεχνολογικό κι επιχειρηματικό κομμάτι του mobile betting, ευκαιρίες θα προκύψουν και στην πλευρά των παικτών, καθώς οτιδήποτε καινούριο κρύβει πάντα εκπλήξεις. Αν και η φιλοσοφία του πώς θα κερδίσουν στο στοίχημα παραμένει η ίδια, είτε πρόκειται για επίγειο, είτε για online, είτε για mobile betting!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.