Το μόνο σίγουρο για τον αποψινό αγώνα του Champions League, ΠΑΟΚ – Schalke, είναι πως οι παίκτες του στοιχήματος παγκοσμίως στοιχηματίζουν στη νίκη της Schalke. Αυτό μαρτυρά η πτώση της απόδοσής της Γερμανικής ομάδας στις εταιρίες στοιχημάτων.

Στο Oddschecker παρατηρούμε ότι η απόδοση του στοιχήματος για νίκη της Schalke ακολουθεί πτωτική πορεία από νωρίς το πρωί. Αρχικά οι αποδόσεις κυμάινονταν μεταξύ 2.10 και 2.40, ενώ πλέον αυτή τη στιγμή δεν συναντάται μεγαλύτερη απόδοση από 2.20, με τη χαμηλότερη να προσφέρεται στο 2.00.

schalke-αποδόσεις-στοίχημα-oddschecker

Αντίστροφη πορεία φυσικά ακολουθεί η απόδοση του στοιχήματος για επικράτηση του ΠΑΟΚ. Στο 3.65 η υψηλότερη απόδοση αυτή τη στιγμή με σημαντική άνοδο μόλις την τελευταία ώρα.

ΠΑΟΚ-αποδόσεις-στοίχημα-oddschecker

Αντίστοιχη εικόνα και στα γραφήματα της Betfair. Εκεί η απόδοση του ΠΑΟΚ σκαρφαλώνει στο 3.85, ενώ της Schalke κατευθύνεται προς το 2.00. Θα το φτάσει;

ΠΑΟΚ-schalke-αποδόσεις-στοίχημα-betfair

Μη σας κάνει εντύπωση που ο μεγαλύτερος τζίρος έχει συγκεντρωθεί στην ομάδα της Schalke. Δε δείχνει κάτι αυτό απαραίτητα, αφού είναι συνηθισμένο φαινόμενο το φαβορί ενός αγώνα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο τζίρο των στοιχημάτων.

Προγνωστικά ΠΑΟΚ – Schalke: Value bet μάλλον το διπλό

Με βάση τα όσα είπαμε για τη θεωρία του value bet και με την παραπομπή στη θεωρία των πραγματικών πιθανοτήτων, θα θεωρούσα το στοίχημα υπέρ της Schalke ένα στοίχημα με αξία. Καθώς δε διακρίνεται κάποιο εμπόδιο στην πτωτική τάση της απόδοσης και υποθέτοντας πως αυτή θα εξακολουθήσει μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού, το 2.20 φαίνεται γενναιόδωρο.

[box type=”bio”]Διαβάστε για τις αλλαγές των αποδόσεων πριν μια βδομάδα.[/box]

Αν δεχτούμε πως η τελική απόδοση στην οποία θα καταλήξει το στοίχημα της Schalke, θα είναι 2.00, τότε το 2.20 έχει 10% αξία. Όμως ακόμα κι αν σταματήσει στο 2.10, το στοίχημα στη Schalke εξακολουθεί θεωρητικά να είναι ένα value bet. Το χειρότερο σενάριο θα αποτελέσει η αναστροφή της τάσης και μια πιθανή επάνοδο στο 2.40, πράγμα όμως που δεν προβλέπεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα των γραφημάτων.

Βεβαίως value bet δε σημαίνει σίγουρο στοίχημα! Εάν δεχθούμε ότι η Schalke έχει 50% πιθανότητα να κερδίσει στο συγκεκριμένο αγώνα (οπότε και η δίκαιη απόδοση είναι το 2.00 σύμφωνα με τα παραπάνω), σημαίνει ότι τους μισούς αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες θα τους χάνει. Κερδίζοντας 2.20 φορές τα χρήματά μας τις μισές φορές που θα κερδίζει, σε βάθος χρόνου το κεφάλαιό μας θα μεγαλώνει.

Ως Έλληνας όμως και παρόλο που χαρακτηρίζω ως σωστή επιλογή το στοίχημα της Schalke, θα επιθυμούσα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ φυσικά! Άσχετα αν στοιχηματίσω εναντίον του! Μακάρι να είναι από εκείνες τις μισές φορές που θα χάσει η Schalke!

[quote type=”center”]Το συναίσθημα δεν πρέπει να έχει σχέση με το στοίχημα και την κάθε είδους επένδυση! [/quote]

Τώρα για ποιο λόγο πέφτει η απόδοση, ένας που μπορώ να σκεφτώ είναι η απουσία του κόσμου στην Τούμπα. Βεβαίως η είδηση είναι ήδη γνωστή εδώ και πολύ καιρό (οπότε και θα έπρεπε να αποτυπώνεται ήδη στη μεταβολή των αποδόσεων), αλλά ενδεχομένως η πλειοψηφία του κόσμου να την πληροφορείται σήμερα, εξ ου και η πτώση της απόδοσης της Schalke.

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ που φέρνει έναν αγώνα του Champions League σε μια άδεια Τούμπα ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει τους φιλάθλους. Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί για τρεις αγωνιστικές, κατά τις οποίες οι οπαδοί δε θα μπορέσουν να εισέλθουν στο γήπεδο και η σημερινή είναι η δεύτερη. Για σκεφτείτε να περάσει στους ομίλους του Champions League απόψε ο ΠΑΟΚ και να κληρωθεί να παίξει με την Barcelona εντός έδρας στον επόμενο αγώνα! Άραγε το μάθημα θα γίνει πάθημα;

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.