Εάν έχετε την παραπάνω ερώτηση που είχε επισκέπτης του blog, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, η απάντηση βρίσκεται στη σελίδα των συνεργατών της Betfair. Ή τουλάχιστον εκεί πιστεύω υπάρχουν ενδείξεις για τις χώρες στις οποίες επιτρέπεται και τις χώρες στις οποίες απαγορεύεται η Betfair, ή έστω έχει αποχωρήσει οικειοθελώς όπως η Ελλάδα.

Στην παράγραφο 4.15 των όρων και προϋποθέσεων των συνεργατών της Betfair, το ανταλλακτήριο στοιχημάτων αναφέρει αρχικά τις χώρες, με τις οποίες δε συνεργάζεται. Η Betfair δηλώνει ότι δε θα πληρώσει τη συμφωνημένη προμήθεια στους συνεργάτες της για πελάτες που αποκτήθηκαν μέσω .com ιστοσελίδων και προέρχονται από τις παρακάτω χώρες:

Βουλγαρία
Κίνα/Χονγκ Κονγκ
Κούβα
Κονγκό
Ερυθραία
Γαλλία
Γερμανία
Ελλάδα
Γροιλανδία
Τουρκία
Η.Π.Α.
Ιράν
Ιράκ
Ισραήλ
Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία
Λίβανο
Λιβύη
Βόρεια Κορέα
Νότιος Αφρική
Σομαλία
Σουδάν

Αντιθέτως, η Betfair θα δεχθεί πελάτες συνεργατών που προέρχονται από τις εξής χώρες και αποκτήθηκαν από ιστότοπους των χωρών αυτών (π.χ. co.uk για την Αγγλία, .ca για Καναδά):

Αργεντινή
Αυστραλία
Μπελίζ
Βραζιλία
Καμπότζη
Καναδάς
Χιλή
Κόστα Ρίκα
Κροατία
Τσεχία
Δανία
Εσθονία
Φινλανδία
Γεωργία
Ουγγαρία
Ινδονησία
Ιρλανδία
Ιταλία
Λετονία
Λιθουανία
Λουξεμβούργο
Μακάο
Μαλαισία
Μαυροβούνιο
Νορβηγία
Παναμά
Περού
Φιλιππίνες
Πολωνία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Σερβία
Σιγκαπούρη
Σλοβακία
Ισπανία
Σουηδία
Ελβετία
Ηνωμένο Βασίλειο
Βιετνάμ

Πόσο έγκυρη είναι αυτή η πληροφορία σε σχέση με τις χώρες που απαγορεύεται η Betfair;

Καθώς προέρχεται από την ιστοσελίδα της ίδιας της Betfair, κρίνεται εγκυρότατη, όσον αφορά τις συνεργασίες της και τη διαφημιστική της προβολή. Εάν θα θέλατε να προωθήσετε την Betfair μέσω της ιστοσελίδας σας, θα έπρεπε να συμβουλευτείτε πρώτα τη συγκεκριμένη παράγραφο. Εάν έχετε δηλαδή κάποια ιστοσελίδα .com, την οποία επισκέπτονται κάτοικοι από την Ελλάδα (όπως το στοιχηματικό blog που βρίσκεστε) ή κάποιο domain σε .gr, δεν επιτρέπεται να διαφημίσετε την Betfair. Άδικος κόπος, αφού η Betfair ξεκαθάρισε πως δε θα σας πληρώσει την αμοιβή σας ως συνεργάτη της σε εκείνη την περίπτωση.

Από εκεί και πέρα, είναι μια πολύ καλή ένδειξη για τις χώρες στις οποίες επιτρέπεται ή απαγορεύεται η Betfair όπως είπαμε νωρίτερα. Εφόσον αρνείται συνεργασίες με τις παραπάνω χώρες, πιθανολογώ πως συγχρόνως δε δέχεται και πελάτες από εκείνες τις χώρες. Άρα εάν επισκεφτείτε κάποια από αυτές, πιθανόν να υπάρχει φραγή στην πρόσβαση της ιστοσελίδας της Betfair, ή φραγή πρόσβασης στο λογαριασμό σας.

Απαγορεύεται η Betfair γενικά σε αυτές τις χώρες, ή λειτουργεί μόνο ως sportsbook (απαγορεύεται μόνο το μοντέλο του ανταλλακτηρίου);

Σίγουρη απάντηση για αυτό θα σας δώσουν οι κάτοικοι των χωρών αυτών, ή εάν πραγματοποιήστε ένα ταξίδι εσείς ο ίδιος. Υποθέτω πως για να μην πληρώνει τους συνεργάτες για πελάτες που προέρχονται από τις παραπάνω χώρες, μάλλον δε λειτουργεί ούτε σαν ανταλλακτήριο στοιχημάτων, ούτε σαν sportsbook. Όταν είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Σομαλία ή την Ιαπωνία, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Εάν τώρα δε γνωρίζετε τι σημαίνει ανταλλακτήριο στοιχημάτων, διαβάστε για το trading στοιχημάτων.

Μην ξεχνάτε επίσης σε περίπτωση που θέλετε να διαφημίσετε κάποια εταιρία στοιχημάτων μέσω της ιστοσελίδας σας, πως απαγορεύεται η εμπορική επικοινωνία με εταιρίες που υπάγονται στη μαύρη λίστα. Just saying…

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.