Αύριο έχουμε την επίσημη 2η αγωνιστική για την Premier League και καθώς έριχνα μια πρώτη ματιά στα στατιστικά μου, έπεσα πάνω σε επιλογές όσον αφορά την αγορά Over/Under 2,5 που μου έφεραν τα πάνω κάτω.

Πρώτη επιλογή το…

Over 2,5 τέρματα στην αναμέτρηση Stoke City – Crystal Palace

Ίσως προκαλεί εντύπωση η επιλογή αυτή ακούγοντας τη λέξη Stoke η οποία κατά κάποιον τρόπο σας παραπέμπει σε κλειστά ματς. Εντούτοις η στατιστική αποδόσεων έρχεται να μας φανερώσει την αξία που ίσως κρύβει το Over 2,5 για αυτή την αναμέτρηση.

Η διαίρεση απόδοση γηπεδούχου προς απόδοση φιλοξενούμενου μας δίνει πηλίκο 0,45 βάσει αποδόσεων ΟΠΑΠ.

Στα 13 τελευταία παιχνίδια με αυτό το πηλίκο έχουν σημειωθεί 9 Over 2,5 τέρματα πράγμα που σημαίνει 69% επαλήθευση και δίκαιη απόδοση 1,45.

Το 1,90 του Ο.Π.Α.Π φαντάζει τεράστιο, πόσο μάλλον το 2,10 που κυκλοφορεί στα «ιντερνετάδικα». Γενικά ο μέσος όρος συνολικών τερμάτων σε αυτά τα 13 παιχνίδια είναι 3,08 με τυπική απόκλιση 1,38, δηλαδή συντελεστή μεταβλητότητας 0,45.

Αν πέσουμε στην γραμμή των 1,5 τερμάτων, 10 στα 13 παιχνίδια επαλήθευσαν το Over και συνεπώς το 1,36 που θα βρούμε στο διαδίκτυο περιέχει αξία (μικρή μεν) σε σχέση με το 1,30 σαν δίκαιη απόδοση.

Πέρα από τις αγορές τερμάτων 10 στα 13 παιχνίδια έχουν επαληθεύσει το σημείο του άσσου. Καταλαβαίνετε πόση αξία περιέχει το 1,75 του ΟΠΑΠ που βρίσκεται κοντά στο 1,80, που ισορροπεί ο άσσος στο διαδίκτυο την ώρα που γράφω.

Over 2,5 τέρματα με αξία συναντάμε στην αναμέτρηση Newcastle Utd – West Ham

Το πηλίκο των αποδόσεων του Ο.Π.Α.Π είναι 0,74 και στα 14 τελευταία ματς έχει επαληθευτεί 11 φορές το Over 2,5 τέρματα. Η δίκαιη απόδοση θα ήταν το 1,27 μόλις, οπότε αξίζει να συμπεριλάβουμε ακόμα και το 1,80 του ΟΠΑΠ στη συλλογή μας των value επιλογών.

Αξία φαίνεται να έχει και ο άσσος επίσης αφού έχουν σημειωθεί 6 στα τελευταία 10 ματς ποσοστό 60% δηλαδή και άρα δίκαιη απόδοση το 1,67 μόλις.

Τελευταία αναμέτρηση είναι αυτή της Tottenham – Swansea. Πηλίκο 0,27 και η στατιστική λέει 10 Under 2,5 στα τελευταία 12 δηλαδή 83% και δίκαιη απόδοση 1,20 ενώ στον ΟΠΑΠ το συναντάμε στο 1,90 και λίγο πιο πάνω στο 2,00 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Αξία παρουσιάζει και το σημείο του άσσου με 5/7 δηλαδή ποσοστό 71,4% και δίκαιη απόδοση στο 1,40.

Είναι κατανοητό ότι παίζουμε κόντρα στη μάζα αφού βάσει συμπεριφοράς αυτής διαμορφώνονται οι αποδόσεις από τις εταιρίες στοιχήματος. Και γω ο ίδιος βλέποντας εκτός στατιστικής τις 3 προτάσεις στα Over/Under 2,5 θα έβλεπα τα «λογικά» σημεία σύμφωνα με τη λογική της μάζας.

Ελπίζω λοιπόν ότι οι αποδόσεις είναι πλασμένες απλά για να σηκώσουν το βάρος των προτιμήσεων της μάζας και η στατιστική να αποδειχθεί λογικότερη της συμπεριφοράς της αυτής οδηγώντας με σε επιλογές με αξία όπως και να έχει.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε και πάντα να θυμάστε: Διαβάζουμε όσα πιο πολλά μπορούμε, αξιολογούμε όσα διαβάζουμε και πάντα επιλεγούμε εμείς και μόνο τι θα παίξουμε.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+