Είδαμε πρόσφατα πώς να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό blog για στοίχημα. Εξηγήσαμε τότε πως το περιεχόμενο του blog είναι τελικά εκείνο που θα κάνει να ξεχωρίσει το blog από τα υπόλοιπα ιστολόγια που αναφέρονται στο διαδικτυακό στοίχημα και γενικότερα στον τζόγο. Σήμερα θα δούμε τι θα πρέπει πρέπει να γράφετε στο προσωπικό σας blog για στοίχημα και στο επόμενο άρθρο, τι δε θα πρέπει να γράφετε! Αν θέλετε να έχετε επισκέπτες και να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.

Προσωπικές εμπειρίες

τρενο-λουνα-παρκ-εμπειρια
Μοιραστείτε προσωπικές εμπειρίες!

Ξεκινώ από το κύριο κομμάτι που θα χαρακτηρίσει το προσωπικό σας blog, τις δικές μοναδικές προσωπικές εμπειρίες. Το blog είναι ένα κομμάτι του εαυτού σας, της προσωπικότητάς σας. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα φανερωθούν πτυχές του χαρακτήρα σας, όσο και να θέλετε να τις κρύψετε. Και καλά θα κάνετε να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να μοιραστεί εμπειρίες που έχετε ζήσει.

Ποιος ο λόγος να δημιουργήσετε ένα προσωπικό blog, ακόμα κι αν αναφέρεται συγκεκριμένα μόνο στις στοιχηματικές σας περιπέτειες (και καλά κάνετε κι επιλέγετε ένα συγκεκριμένο θέμα για το blog σας), εάν δεν αφηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες; Θα είναι πολύ ευκολότερο συν τοις άλλοις να γράψετε τα πρώτα σας κείμενα, αντί να προσπαθείτε να βρείτε θέμα να αναπτύξετε. Στο μέλλον θα έχετε και κάποιο χειροπιαστό παράδειγμα να κάνετε link όταν θα αναλύσετε κάποια γενική έννοια του στοιχήματος, ενώ δεν αποκλείεται να αποδειχθεί δημοφιλής η εξιστόρησή σας.

Έτσι ας πούμε παρατηρώ πως δεύτερο δημοφιλές άρθρο για σήμερα είναι κείμενο που είχα γράψει πριν 2 χρόνια όταν έπαιξα πόκερ στο Porto Carras, ενώ στα δημοφιλέστερα μηνιαία άρθρα παραμένει το άρθρο για μια προσωπική μου ιστορία από τα τραπέζια blackjack!

Σύνδεση με bloggers ή παίκτες

ποκερ-φίλοιΝομίζω ότι φτιάξατε το blog σας για να κοινωνικοποιηθείτε στο διαδίκτυο. Κάνω λάθος; Ποιος ο λόγος τότε να μην αναφερθείτε στο blog ενός φίλου σας που ασχολείται πάνω κάτω με παρόμοια… «πάθη»; Αν και είναι κατανοητό πως δε θα βρείτε πολλά blogs Ελλήνων που θα μπορέσετε να κάνετε μια σύνδεση και να περιγράψετε κάποια εμπειρία που ζήσατε μαζί, αμφιβάλλω εάν δεν κάνατε ούτε ένα φίλο – ακόμα και «διαδικτυακό» φίλο – όσο ασχολείστε με το στοίχημα ή ιδιαίτερα το πόκερ.

Δείτε ας πούμε το blog του Ilios72. Όσοι ασχολούνται με το πόκερ θα τον έχω ακουστά σίγουρα, ενώ οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται από το blackjack, από όπου τον γνώρισα κι εγώ. Μάλιστα ήταν το δικό του blog που επισκέφτηκα σήμερα και αποτέλεσε την αφορμή να γράψω αυτές τις γραμμές. Thanks Ilios!

Αναλύσεις, συστήματα, στρατηγική

Είτε κερδίζετε, είτε χάνετε στο στοίχημα, μικρή σημασία έχει. Ναι, ξέρω, ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί με ένα 5ψήφιο ταμείο που θα μοστράρετε στην πρώτη σελίδα, αλλά το blog για στοίχημα που μόλις φτιάξατε θα του μείνει αξέχαστο, εάν τον βοηθάτε να γίνει καλύτερος παίκτης και να βελτιώνει τις δικές του μεθόδους. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα emails που έχω δεχθεί τα τελευταία 10 χρόνια! Μη φοβηθείτε να μοιραστείτε τεχνικές, τη νέα στρατηγική και την πρωτότυπη μέθοδο που σκεφτήκατε. Μη σκέφτεστε α λα Ελληνικά ότι θα σας «κλέψουν» την ιδέα, αλλά ότι μπορεί κάποιοι αναγνώστες να σας βοηθήσουν να τη βελτιώσετε! Από την άλλη βέβαια δε δοκίμασα και το τρικ με τα ταμεία, παρά μόνο για μικρά διαστήματα κι όσο δοκίμαζα νέα συστήματα στο στοίχημα. Ίσως να είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Σας παραπέμπω όμως στο Νο.1 που αναφέρω παραπάνω:

[quote type=”center”]Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δημοσιεύω ταμεία.[/quote]

Ειδήσεις

Ναι, κι όμως. Θα δημοσιεύσετε ΚΑΙ ειδήσεις. Προσοχή όμως, γιατί αυτήν την κατηγορία περιεχομένου θα τη συναντήσουμε και στο επόμενο κείμενο. Οι ειδήσεις επιτρέπονται και μάλιστα επιβάλλονται για τριες λόγους.

  1. Πρώτον επειδή έχετε κάποια αποκλειστική είδηση που δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά! Πόσο πιθανό σας ακούγεται; Εντούτοις ποιος το αποκλείει ότι κάποτε θα σας πάρει τηλέφωνο κάποιος και θα μάθετε κάτι πρώτοι από όλους; Προφανώς μια τέτοια είδηση θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες, θα τονώσει την αξιοπιστία του blog σας και θα σας προσδώσει λίγη δημοσιότητα παραπάνω. Η δικιά μου προσωπική εμπειρία σε αυτό το κομμάτι μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια διάψευση που ήρθε το Δεκέμβρη μέσω… τηλεφώνου.
  2. Δεύτερον επειδή θέλετε να προσθέσετε το προσωπικό σας σχόλιο στην είδηση. Για παράδειγμα, όταν όλοι έχουν πληροφορηθεί την επόμενη μεγάλη μεταγραφή ενός συλλόγου, δεν υπάρχει λόγος να γράφετε τα ίδια. Σας πρόλαβαν άλλοι. Μπορεί όμως ο σχολιασμός σας να πυροδοτήσει συζητήσεις. Γιατί να μην ξεκινήσει μια νέα κουβέντα στα σχόλια του άρθρου σας γύρω από ένα θέμα που κάνει το γύρο του κόσμου (άντε, της Ελλάδας);
  3. Τρίτον και τελευταίο, επειδή η είδηση για την οποία θέλετε να γράψετε, κυκλοφορεί στον ξένο Τύπο (έντυπο ή ηλεκτρονικό), αλλά όχι μεταφρασμένη στον εγχώριο. Εκτός βέβαια κι αν το blog σας για στοίχημα είναι στα Αγγλικά κι απευθύνεστε στο παγκόσμιο κοινό. Σας εύχομαι καλό κουράγιο απέναντι στον τεράστιο ανταγωνισμό.

Προγνωστικά

Πείτε την αλήθεια. Το περιμένατε πρώτο και είναι τελευταίο. Κι όμως είναι ο λόγος που δημιουργήσατε εξαρχής ένα blog για το στοίχημα. Βιαζόσασταν να δώσετε τα αλάνθαστα προγνωστικά σας και να αποκτήσετε χιλιάδες friends και followers, που θα σας ακολουθούν πιστά ό,τι κι αν τους υπαγορεύσετε. Δυο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα.

  • Είτε θα δίνετε προγνωστικά με πολύ χαμηλές αποδόσεις, ώστε να πηγαίνετε συχνά ταμείο τον κόσμο και να φανείτε μάγοι του στοιχήματος…
  • …είτε θα δίνετε προγνωστικά με δελεαστικές αποδόσεις ή και μπόμπες, με την ελπίδα να κάνετε το μεγάλο «μπαμ» μιας έκπληξης.

Στην πρώτη περίπτωση θα σας κατηγορήσουν πως δε ρισκάρετε και «ε, καλά, θα γίνουμε πλούσιοι με το 1.20 που προτείνεις ρε μεγάλε;» και θα σας αγνοήσουν. Στη δεύτερη περίπτωση θα σας αγνοούν μόνιμα, εκτός από τις 3-4 εκείνες μέρες του μήνα που θα πετύχετε τη μεγάλη μπόμπα με 10.0 απόδοση. Επειδή αποκλείεται να κερδίζετε συνέχεια, ο στόχος σας θα είναι να προσπαθείτε να πείσετε τους επισκέπτες του blog σας ότι μακροχρόνια θα βγουν κερδισμένοι. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητές σας, μπορεί και να το πετύχετε – να κερδίσετε μακροχρόνια. Σας εύχομαι όμως καλή τύχη. Θα σας χρειαστεί για να πείσετε τους παίκτες του στοιχήματος ότι μόνο έτσι μπορείτε να κερδίσετε στο στοίχημα.

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για το τι δε θα πρέπει να γράφετε σε ένα blog για το στοίχημα. Θα έλεγα να περιμένετε να διαβάσετε εκείνα και να ξεκινήσετε έχοντας εκείνα ως αφετηρία, πριν γράψετε τα πρώτα σας λόγια στο προσωπικά σας blog. Όχι τίποτα, μη γράφετε άδικα τις πρώτες μέρες και μετά πέσει λογοκρισία στο blog σας από το ίδιο σας το… χέρι!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.