Στο μισό μειώθηκαν τα κέρδη προ φόρων του πρώτου εξάμηνου του 2013 (55 εκατ. λίρες) σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2012 (107 εκατ. λίρες) όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία στοιχημάτων, Ladbrokes. Τα άσχημα αποτελέσματα αποδίδονται στην παρατεταμένη καλοκαιρία που κράτησε τους Άγγλους μακριά από τα 2.270 πρακτορεία της Ladbrokes στη Βρετανία.

[box type=”info”]Δείτε τα κέρδη της Ladbrokes το 2012.[/box]

Τα στοιχήματα ποδοσφαίρου σημείωσαν πτώση 10 με 15% τον Ιούλιο, ενώ πτώση κατέγραψαν και τα παιγνιομηχανήματα για το μήνα Ιούνιο, πτώση που επιταχύνθηκε τον επόμενο μήνα εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών (σύνολο 9.2% πτώση).

Ο καιρός έχει παίξει άσχημο παιχνίδι στη Ladbrokes φέτος. Το «ψημένο από τον ήλιο» έδαφος στις ιπποδρομίες ανάγκασε πολλά άλογα να αποσυρθούν από τις κούρσες, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων αλόγων. Γεγονός που ευνόησε τους παίκτες αφού αυξήθηκαν οι πιθανότητες να κερδίζουν τα φαβορί λόγω του μικρού field των ιπποδρομιών! Νωρίτερα, ο άσχημος καιρός της άνοιξης ήταν η αιτία να ακυρωθεί ένας μεγάλος αριθμός ιπποδρομιών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η απουσία μιας μεγάλης διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο χειροτέρεψε την κατάσταση για την εταιρία στοιχημάτων – πέρσι το EURO 2012 απέφερε 28 εκατ. λίρες στη Ladbrokes. Ο bookmaker αντιμετωπίζει επίσης αυξημένα κόστη, αφού προσφέρει τις υπηρεσίες του συνδρομητικού Sky Sports σε όλα τα πρακτορεία του, ενώ πληρώνει 20% φόρο στα παιγνιομηχανήματα.

Ωστόσο η Ladbrokes δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Συμμάχησε με την Playtech (πληρώνοντας περίπου 22 εκατ. λίρες το πρώτο εξάμηνο του έτους) προκειμένου να προσφέρει μια νέα ιστοσελίδα το 2014 που θα απευθύνεται αποκλειστικά για στοιχηματισμό με κινητές συσκευές (mobile betting). Επίσης, στις αρχές του έτους η Ladbrokes κατέβαλε το τίμημα των 30 εκατ. λιρών κατά την εξαγορά της Betdaq.

Ταυτόχρονα το άνοιγμα του διαδικτυακού στοιχήματος στην Αμερική έχει προσελκύσει νέους επενδυτές στο χώρο του online τζόγου.

Η μετοχή της Ladbrokes στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε στις 1,996 λίρες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 4%.

μετοχή-Ladbrokes

Με πληροφορίες από Guardian, Times και Telegraph.

stoixima-online-social-logo

Το Στοίχημα Online συχνά δημοσιεύει ανακοινώσεις και ειδήσεις εταιριών ή ιστοσελίδων που σκοπό έχουν την αμεσότερη ενημέρωση των πελατών ή επισκεπτών. Οι δημοσιεύσεις συνήθως αποτελούν κείμενα που έχουν αποσταλεί από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω πηγών, αλλά δεν αποκλείεται να διαβάσατε και κάποιο πρωτότυπο κείμενο ενημερώνοντάς σας για κάποιου είδους συνεργασία του blog μας.