Ο Υπουργός Υγείας προέτρεψε συνδικαλιστή να βάλουν στοίχημα ποιος θα παραιτηθεί σε περίπτωση απόλυσης εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ένα ευθυμογράφημα για τις πιθανές αποδόσεις ενός τέτοιου στοιχήματος.

στοίχημα-Υπουργός-Υγείας-Γεωργιάδης-συνδικαλιστής-αποδόσεις

Στην πρωινή μου καθιερωμένη αναζήτηση εντοπισμού θέματος γύρω από το στοίχημα, συναντώ πολλές αναρτήσεις στα αποτελέσματα του Google που κάνουν λόγο για το στοίχημα του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Υπουργός απευθυνόμενος σε συνδικαλιστή, τον προέτρεψε να βάλουν στοίχημα για το ποιος θα παραιτηθεί από τη θέση του, εάν τελικά απολυθούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Αν και αποφεύγω να σχολιάζω πολιτικά δρώμενα και δηλώσεις πολιτικών, ειδικά μάλιστα και στο λεπτό θέμα των απολύσεων, το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον από… στοιχηματικής άποψης! Μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε σε ένα blog για στοίχημα!

Η εικόνα με τις αποδόσεις ενός τέτοιου στοιχήματος θα έμοιαζε κάπως έτσι:

  • Φαβορί να παραιτηθεί ο Υπουργός. Γιατί; Μα έχουμε εσωτερική πληροφόρηση! Και μάλιστα δημόσια δήλωσή του! Ο ίδιος άφησε υπόνοιες ότι θα παραιτηθεί! Εάν δήλωνε ο προπονητής μιας ομάδας ότι θα χάσει τον επόμενο αγώνα αν η ομοσπονδία απέλυε εργαζομένους, θα στοιχημάτιζαν όλοι. Ίσως η απόδοση για την παραίτησή του να έπρεπε να είναι λίγο χαμηλότερη.
  • Επόμενο φαβορί η παραίτηση του συνδικαλιστή. Οπωσδήποτε δεν είναι το πρώτο φαβορί, αφού δεν έκανε εκείνος παρόμοια δήλωση. Άλλωστε δεν ξέρω καν αν δέχτηκε το στοίχημα.
  • Πιθανό να μη γίνουν απολύσεις. Ποιος το αποκλείει; Όπως και το να γίνουν. Αφού το στοίχημα έχει να κάνει άμεσα με το μέλλον των εργαζομένων, πρέπει να συμπεριλάβουμε κι αυτό το ενδεχόμενο, που αναπόφευκτα θα ακυρώσει τα υπόλοιπα.
  • Παραίτηση και των δύο, μεγάλο αουτσάιντερ. Αναφέρομαι φυσικά στην περίπτωση να παραιτηθούν εφόσον γίνουν απολύσεις. Το συγκεκριμένο στοίχημα πληρώνει αρκετά, αλλά η προσωπική μου επιλογή αποκλείεται να ήταν αυτή!
  • Μεγαλύτερη απόδοση στη μη παραίτηση κανενός. Είναι κατανοητό πως αν χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι και δεν υπάρξει καμιά παραίτηση, η κοινή γνώμη θα ξεσηκωθεί. Αναπόφευκτα είναι και το πιο απίθανο σενάριο. Η απόδοση όμως είναι γενναιόδωρη και ίσως προσελκύσει τους τολμηρούς.

Ειδικά στοιχήματα στην παραίτηση του Υπουργού

Το στοίχημα του Υπουργού με το συνδικαλιστή μπορεί να έχει κι άλλες προεκτάσεις με τη μορφή επιπλέον ειδικών στοιχημάτων. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ένα στοίχημα over/under 1,5 παραίτησης. Ε; Ενδιαφέρον ακούγεται.

Επίσης, στην εικόνα βλέπουμε πως υπάρχει η δυνατότητα live video. Σε απευθείας σύνδεση με το κανάλι της Βουλής και με άμεση ανταπόκριση από τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης στα νοσοκομεία.

Βεβαίως το στοίχημα είναι διαθέσιμο και για στοίχημα live! Οι εξελίξεις τρέχουν και μαζί τρέχουν και οι αποδόσεις. Εδώ καίριας σημασίας για την πορεία των αποδόσεων είναι φυσικά οι δηλώσεις αλλά και τα γεγονότα.

Συμβουλές προς τον Υπουργό και το συνδικαλιστή σχετικά με το στοίχημα

Φοβάμαι πως τόσο ο Υπουργός όσο κι ο συνδικαλιστής δεν είναι ειδικοί του στοιχήματος. Ίσως να πρέπει κιόλας να σταματήσουν το στοίχημα!

Γιατί το λέω αυτό; Μα δε γίνεται να συζητάμε να βάλουμε στοίχημα, χωρίς να πούμε σε τι απόδοση το προσφέρουμε! Η απόδοση σε ένα τέτοιο στοίχημα είναι το Α και το Ω.

Ας το εξηγήσω αυτό, σε περίπτωση που διαβάσουν τις λέξεις αυτές μήπως και γίνουν καλύτεροι στο στοίχημα!

Ο Υπουργός λοιπόν ζητά από το συνδικαλιστή να στοιχηματίσει ποιος θα παραιτηθεί. Του δίνει clue που λέμε, ότι ο Υπουργός θα παραιτηθεί. Άρα η απόδοση που θα πρέπει να του προσφέρει το στοίχημα θα πρέπει να είναι μικρή. Τόσο μικρή ώστε να μην του δίνει value!

Εφόσον ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση απολύσεων, θεωρητικά θα έπρεπε να του δώσει 1.01 απόδοση! Μα είναι το απόλυτα σίγουρο στοίχημα. Εάν του προσφέρει το στοίχημα στο 1.50, ο συνδικαλιστής ΠΡΕΠΕΙ να ποντάρει. Αφού το ξέρει, το δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός, θα παραιτηθεί. Πρέπει να στοιχηματίσει τα πάντα!

Από την πλευρά του συνδικαλιστή, χωρίς να γνωρίζω την απάντησή του, θα έπρεπε να επιμείνει στην απόδοση που θα του προσέφερε το στοίχημα ο Υπουργός. Αν ήμουν ο συνδικαλιστής, θα ρωτούσα αμέσως:

[quote type=”center”]Τι απόδοση δίνεις;[/quote]

Αποκλείεται ο Υπουργός να είχε σκεφτεί την απάντηση. Κι ακόμα κι αν απαντούσε, οποιαδήποτε απόδοση πάνω από 1.01 θα ήταν λάθος! Εφόσον φυσικά ισχύει ότι θα παραιτηθεί. Διότι μπορεί ο Υπουργός να παίζει ΚΑΙ πόκερ εκτός από στοίχημα και να μπλοφάρει εδώ.

Εφόσον μπλοφάρει, θα έπρεπε να προσφέρει τέτοια απόδοση για το συγκεκριμένο στοίχημα, που θα παρασύρει το συνδικαλιστή να ποντάρει. Θυμίζω ότι σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία, ο συνδικαλιστής πρέπει να στοιχηματίσει σε οποιαδήποτε απόδοση. Οπότε εάν ο Υπουργός προσέφερε απόδοση μεγαλύτερη του 1.01, δύο θα ήταν τα σενάρια:

  1. Δεν γνωρίζει από στοίχημα και προσφέρει value απόδοση.
  2. Γνωρίζει από πόκερ και προσπαθεί να μπλοφάρει.

Αν ήμουν ο Υπουργός θα έδινα 1.70 απόδοση στο στοίχημα αυτό

Καθώς γνωρίζω τα του στοιχήματος, η απόφασή μου θα στηριζόταν στα εξής:

  • Μπλοφάρω, δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Διότι αν όντως σκοπεύω να παραιτηθώ, δεν πρέπει να δώσω απόδοση μεγαλύτερη του 1.01. Και με δεδομένο ότι κανένας Έλληνας παίκτης δεν πρόκειται να στοιχηματίσει σε αυτήν την απόδοση, όσο σίγουρο κι αν είναι, δε θα πετύχαινα τίποτα με το να προσφέρω τέτοια απόδοση. Άρα δε θα ανέφερα καν να πάμε στοίχημα με το συνδικαλιστή.
  • Αφού λοιπόν μπλοφάρω, πρέπει να προσφέρω μια γενναία απόδοση. Αρχικά σκέφτηκα το 1.25, αλλά όπως ξέρουμε οι παίκτες δε στοιχηματίζουν ποτέ σε τόσο χαμηλή απόδοση. «Τι, να πάρω 2,5 ευρώ με 10; Άσε καημένε». Είπαμε, θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια με δίευρα.
  • Η απόδοση 1.70 ακούγεται ιδανική. Δεν είναι πάνω από 2.00 που θα πονήρευε το συνδικαλιστή και θα τον έβαζε σε σκέψεις, ενώ βρίσκεται σε επίπεδα που συνήθως οι παίκτες θεωρούν πως υπάρχει αξιόλογη ανταμοιβή του ρίσκου που παίρνουν. «Βάζεις 10, παίρνεις 17, όχι άσχημα» λένε συχνά. Αφήστε που το 1.70 τους τραβάει σα μαγνήτης.

Ωστόσο θα πρέπει να προβλεφθεί η περίπτωση που δε γίνουν απολύσεις. Θα επιστραφούν τα στοιχήματα; Θα ακυρωθεί το στοίχημα, φέρνοντας την απόδοση στη μονάδα; Τέλος πάντων, αυτά είναι ζητήματα της αρχής που θα διοργανώσει το στοίχημα.

Εάν το διοργάνωνε το Πάμε Στοίχημα, πόσο σύντομα λέτε να είχαμε το «προσωρινά φραγμένος»;

Κλείνοντας, να αναφέρω πως εννοείται πως απεύχομαι οποιαδήποτε απόλυση σε οποιοδήποτε κλάδο. Μακάρι να είχα τη λύση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας. Αφού όμως δεν την έχω, αντί να γκρινιάζω, να μιζεριάζω και να κατηγορώ τους πάντες για τα πάντα, απλά ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά για όλους.

Κι αν είστε απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση, διαβάστε μια αληθινή ιστορία για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.