bwin-party-poker-googleΗ φήμη πως η Google ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Bwin.Party, κυκλοφόρησε την Πέμπτη και ήταν αρκετή για να κερδίσει η μετοχή της Bwin 4,64% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου την Παρασκευή! Από τότε κυκλοφόρησαν αρκετές αναφορές για διάψευση της συγκεκριμένης αυτής φήμης. Παρόλα αυτά η φημολογία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που προστέθηκε και η Zynga στο… πακέτο! Θα επαληθευτούν οι φήμες;

Η φημολογία γύρω από την εξαγορά της Bwin.Party από την Google εμφανίζεται να ξεκίνησε από ρεπορτάζ που έκανε το ThisIsMoney.co.uk. Η παράγραφος των 3 γραμμών που αναφερόταν στην εταιρία διαδικτυακού τζόγου της Bwin.Party και την Google ήταν παραπάνω από αρκετή για να πυροδοτήσει πλήθος συζητήσεων στο διαδίκτυο για επικείμενη επένδυση του Google στο διαδικτυακό τζόγο. Κάτι που όμως διαψεύδεται από πολλές μεριές του ίντερνετ μέχρι στιγμής.

Πάρα ταύτα, δεν ήταν μόνο το ενδιαφέρον των χρηστών του ίντερνετ που προσέλκυσε η εν λόγω φημολογία αλλά και το ενδιαφέρον των επενδυτών του χρηματιστηρίου! Η μετοχή Bwin.Party έκλεισε στις 1,15 λίρες την Παρασκευή, έχοντας προηγουμένως κλείσει την Πέμπτη στις 1,101 λίρες, πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.

bwin-party-μετοχή-εξαγορά-google

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις φήμες που έκαναν το γύρω του κόσμου, η Google φέρεται να ενδιαφέρεται να αγοράσει την Bwin έναντι 2 λιρών ανά μετοχή. Η εξαγορά λέγεται ότι θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των εργασιών της Bwin στο New Jersey της Αμερικής, που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον η Bwin αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια για παροχή τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου στην πολιτεία του New Jersey και δεν δημιουργηθεί κάποιο κόλλημα με την είσοδο της Bwin.Party στην Αμερικάνικη αγορά.

Την ίδια στιγμή, η Morgan Stanley θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή της Bwin τις 1,40 λίρες, επαναφέροντας την Bwin.Party σε “equal weight” μόλις την Παρασκευή!

Πάντως, ξέρετε τι λένε: αγόρασε τις φήμες, πούλησε τις ειδήσεις.

Όσοι αγόρασαν την Παρασκευή μετοχές Bwin.Party έναντι 1,15 λιρών, φυσιολογικά θα πουλήσουν εάν κυκλοφορήσει η είδηση που θα επιβεβαιώσει τη φήμη για εξαγορά της Bwin.Party από την Google. Προφανώς η επιβεβαίωση μιας τόσο σημαντικής φήμης, θα εκτοξεύσει την τιμή της μετοχής της Bwin – πιθανότατα πολύ κοντά στις 2 λίρες. Αν και δε θα έλεγα ότι θα συμβεί το ίδιο στη μετοχή της Google στη Wall Street!

Τι γίνεται σε περίπτωση που διαψευστεί η φήμη από την ίδια την Google, που ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση; Πιθανότατα η μετοχή της Bwin να υποχωρήσει και πάλι προς τη μία λίρα, που έχει βρει στήριξη τα τελευταία χρόνια. Μικρό το κακό, μπροστά στο κέρδος των επενδυτών εάν τελικά επιβεβαιωθεί η φήμη.

bwin-party-μετοχή

Όμως μετά την ανακοίνωση των άσχημων αποτελεσμάτων 6μήνου που έριξαν τη μετοχή της Bwin κατά 13% πριν 15 μέρες, θα αρχίσω να αμφιβάλλω για τον CEO της Bwin.Party, που αγόρασε 204.000 επιπλέον μετοχές της εταιρίας του το Μάιο. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς. Τι λέτε;

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.