Παρασκευή βραδάκι και είπα να ρίξω μια πρώτη ματιά στην αγαπητή μου Premier League. Καθώς φίλτραρα τις αναμετρήσεις μέσω της στατιστικής αποδόσεων των σημείων απογοητευόμουν ολοένα και περισσότερο καθώς «κατέβαινα» το κουπόνι του ΟΠΑΠ και έπρεπε να φτάσω ως την τελευταία αναμέτρηση της αγωνιστικής.

Ο λόγος για το βραδινό «Δευτεριάτικο» Everton – Newcastle Utd.

Και ας αρχίσω την ανάλυση μου.

  • Το πηλίκο της απόδοσης γηπεδούχου προς την απόδοση φιλοξενούμενου ισούται με 0,37.
  • Τα 6 τελευταία παιχνίδια για την Premier League με αυτό το πηλίκο έχουν δώσει 3-2-1 (1-Χ-2).
  • Τα τελευταία 11 έχουν δώσει αντίστοιχα 4-4-3 (1-Χ-2).

Παρατηρούμε δηλαδή μια σχετική σταθερότητα στο «προφίλ» των αναμετρήσεων του συγκεκριμένου πηλίκου.

Χωρίς καν να πιάσουμε «κομπιουτεράκι» καταλαβαίνουμε ότι το 1,60 του ΟΠΑΠ στον άσσο απέχει πολύ από την παραμικρή έννοια value.

[box type=”shadow”] Τάση στο Χ2 μας υποδεικνύει για στοιχηματισμό η στατιστική γενικότερα[/box]

Στην αγορά των 2,5 τερμάτων τα πράγματα είναι θετικά αποκλειστικά και μόνο για τις εταιρίες. Στα 11 τελευταία έχουν εμφανιστεί 5 Under και 6 Over οπότε σε αποδόσεις 1,70-1,75 (ΟΠΑΠ) δεν θα συναντήσουμε κάποια αξία.

Φτάνω σε μία επιλογή που είναι φαβορί και για την οποία υπάρχει αξία για την ώρα. Επίσης όμως από σήμερα σαν να διαφαίνεται ότι θα παρουσιάσει ζήτηση από δω και πέρα και ίσως θα έπρεπε να κινηθούμε από σήμερα πριν χαθεί η οποιαδήποτε αξία όπως αναφέρει ο Jim Μakos σε πρόσφατο άρθρο του.

Ο λόγος για το +1,5 τέρμα στο ασιατικό υπέρ της Newcastle. Η στατιστική δείχνει ότι στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις στο 0,37 πηλίκο ο γηπεδούχος δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το handicap των -1,5 τερμάτων στις 5. Δηλαδή το Newcastle +1,5 τέρμα έχει 83% πιθανότητα επαλήθευσης που σημαίνει απόδοση 1,20 μόλις.

Η αμέσως επόμενη κίνηση μου ήταν να δω τι γίνεται στην απόδοση του σημείου και «ιδού»:

Everton - Newcastle Utd

Ευχάριστη έκπληξη το τρέχων 1,45 οπωσδήποτε και τα κόκκινα βελάκια ίσως έχουν κάτι να πουν.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε και πάντα να θυμάστε: Διαβάζουμε όσα πιο πολλά μπορούμε, αξιολογούμε όσα διαβάζουμε και πάντα επιλέγουμε εμείς και μόνο τι θα παίξουμε.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+