Ο Daniele De Rossi της Roma είναι ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στην Ιταλία, σύμφωνα με τα συμβόλαια που δημοσιεύτηκαν χθες στον Τύπο της γειτονικής χώρας.

de-rossi-serie-a

Ο 30χρονος μέσος κερδίζει 6,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ένα ολόκληρο εκατομμύριο παραπάνω από τον δεύτερο καλύτερα αμειβόμενο, τον Gonzalo Higuain της Napoli, και δύο από τον συμπαίκτη του και αρχηγό των Giallorossi, Francesco Totti.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΑΜΟΙΒΗ (εκ.ευρώ/χρόνο)
1. Daniele De Rossi Roma 6,5
2. Gonzalo Higuain Napoli 5,5
3. Diego Milito Inter 5
4. Esteban Cambiasso Inter 4,5
5. Carlos Tevez Juventus 4,5
6. Francesco Totti Roma 4,5
7. Mario Gomez Fiorentina 4,25
8. Gianluigi Buffon Juventus 4
9. Mario Balotelli Milan 4
10. Kaka Milan 4
11. Philippe Mexes Milan 4
12. Marco Borriello Roma 4

Τα πενιχρά οικονομικά της Serie A αντικατοπτρίζονται πλήρως στον πίνακα που δημοσίευσε η “Gazzetta dello Sport”. Μόνο 12 ποδοσφαιριστές σε ολόκληρη τη χώρα βγάζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σε αντίθεση με τα 13 άτομα στο ρόστερ της Chelsea που κερδίζουν πάνω από το συγκεκριμένο ποσό!

Κανένας από τους κορυφαία αμειβόμενους στην Ιταλία δεν πλησιάζει καν στην πρώτη δεκάδα των αντίστοιχων Ευρωπαίων παικτών, με τις απολαβές του De Rossi να είναι κάτω από μισό του επιθετικού της Paris Saint Germain, Zlatan Ibrahimovic, και του φορ της Monaco, Radamel Falcao. Ο Σουηδός και ο Κολομβιανός φημολογείται πως κερδίζουν 14 εκ. ευρώ καθαρά, ενώ ο Lionel Messi παίρνει σπίτι 13 εκ. από το συμβόλαιό του με την Barcelona. Το νέο συμβόλαιο του Gareth Bale, του αποφέρει 11 εκ. ευρώ ετησίως από τη Real Madrid και τον φέρνει στην ένατη θέση του Top 10 της Ευρώπης.

Συνεχίζοντας με τους αριθμούς, η πρωταθλήτρια Juventus είναι αυτή που πληρώνει πιο πολλά σε μισθούς, 49,8 εκ. ευρώ ενώ ακολουθεί η AC Milan με 47,94 εκ. Από τα παράδοξα της λίστας, είναι πως ο συμπαίκτης του De Rossi στη Roma, ο Marco Borriello, είναι στην πρώτη δεκάδα παρά το γεγονός πως την τελευταία διετία δινόταν δανεικός καθώς δεν υπολογιζόταν από το σύλλογο! Ο μισθός του είναι σχεδόν διπλάσιος από τον άσο της Lazio – και πρώτο Γερμανό σκόρερ όλων των εποχών μαζί με τον Gerd Muller – Miroslav Klose (2,1 εκ. ευρώ) και περισσότερα τόσο από τον Andrea Pirlo όσο και από τον Arturo Vidal της Juventus (αμφότεροι από 3,5 εκ. ευρώ). Ο Marek Hamsik της Napoli είναι στα 3 εκ. όπως και ο Nigel de Jong της AC Milan.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).