Απομένουν ώρες μέχρι το μεγάλο τελικό και την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2013. Γαλλία και Λιθουανία κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που συνάντησαν μπροστά τους και να δώσουν χαρά σε όσους στοιχημάτισαν πριν 15 μέρες στις χώρες αυτές για κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ (5,50 και 9,00 αντίστοιχα στο Πάμε Στοίχημα). Όμως δεν υπάρχουν μόνο κερδισμένοι σε αυτό το Ευρωμπάσκετ αλλά και χαμένοι (κυρίως).

Ποια ομάδα μου έρχεται πρώτη στο μυαλό; Φυσικά η Ισπανία που ήταν φαβορί για την πρώτη θέση στο φετινό Ευρωμπάσκετ (2,70 στο Πάμε Στοίχημα). Φαβορί ή όχι, πριν τον σφύριγμα του πρώτου αγώνα του τουρνουά έγραψα μερικούς λόγους γιατί η Ισπανία δε θα κέρδιζε το Ευρωμπάσκετ. Τώρα απομένει να δούμε αν θα χάσει και το στοίχημα για να κερδίσει έστω μετάλλιο (1,15 στο Πάμε Στοίχημα).

Βέβαια την ίδια περίοδο έγραφα και για την υποστήριξή μου στην Εθνική Ελλάδας με τα γνωστά αποτελέσματα. Παρ’ όλη την πρόσκαιρη πτώση της απόδοσης της Ελλάδας, τελικά η Ελλάδα δεν κατάφερε ούτε την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου (1,55 στο Πάμε Στοίχημα). Κάτι όμως που πέτυχε η Γαλλία έχοντας την ίδια απόδοση στο στοίχημα αυτό με την Ελλάδα, όπως και για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ (5,50).

Εντυπωσιακά κέρδη θα έχουν κι όσοι στοιχημάτισαν στην Κροατία πριν 2 βδομάδες για κατάκτηση μεταλλίου (8,00), εφόσον βεβαίως η Κροατία κερδίσει απόψε την Ισπανία. Δεν έχει βέβαια εύκολο έργο, αλλά όσοι προέβλεψαν ένα μετάλλιο για την Κροατία σε τόσο μεγάλη απόδοση, τώρα μπορούν να εξασφαλίσουν κέρδη πριν την έναρξη του αγώνα, στοιχηματίζοντας μέρος των πιθανών κερδών υπέρ της Ισπανίας. Win-win σενάριο που λένε και οι Αμερικάνοι.

Όμως το στοίχημα που πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά δεν είναι άλλο από το στοίχημα για τον αποκλεισμό της Ελλάδας. Στο Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, η επιλογή του αποκλεισμού της Εθνικής μας από την δεύτερη φάση των ομίλων προσφερόταν έναντι 12,0 απόδοσης! Κάτι που (δυστυχώς) επαληθεύτηκε. Ποιος να το πίστευε; Κάποιοι όμως το πίστεψαν και πληρώθηκαν τουλάχιστον 12 φορές τα χρήματά τους!

Θα επαναληφθεί παρόμοια επίδοση για την Εθνική; Μπορεί αλλά το πιθανότερο είναι στα επόμενα… 11 Ευρωμπάσκετ να περνάμε στην προημιτελική φάση. Και βέβαια, ένα στα 50 Ευρωμπάσκετ να χάνουμε από την πρώτη κιόλας φάση των ομίλων! Αυτό δείχνουν οι αποδόσεις τουλάχιστον.

Κερδισμένοι και χαμένοι υπάρχουν και στα ειδικά στοιχήματα του Ευρωμπάσκετ 2013 ενώ μια δικιά μου χαμένη πρόβλεψη ήταν πως ο νικητής του Ευρωμπάσκετ θα προέρχεται από τον όμιλο της Ελλάδας. Και οι καλύτεροι tipsters έχουν τις κακές τους μέρες. Λέμε τώρα…

Τελικός Ευρωμπάσκετ 2013: Γαλλία ή Λιθουανία;

Δύσκολη κάποια πρόβλεψη. Εδώ η παγκόσμια αγορά του στοιχήματος και δυσκολεύεται να ξεχωρίσει ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί. Στο διαδίκτυο οι εταιρίες στοιχημάτων δίνουν τη νίκη της Γαλλίας στο 1,78, ενώ το Πάμε Στοίχημα προσφέρει 1,85 και για τις δύο ομάδες, δίνοντας 2,50 πόντους πλεονέκτημα στη Λιθουανία. Στην Betfair οι αποδόσεις φαίνεται να κινούνται σε ήρεμα νερά νωρίς το πρωί. Αν δεν υπάρξει κάποια αναστάτωση στις αποδόσεις, αυτό σημαίνει ότι η αγορά έχει ήδη καταλήξει στις πραγματικές αποδόσεις του τελικού (άρα no bet).

Δεν υπάρχει επιπλέον νόημα να κοιτάξει κανείς τη μεταβολή των αποδόσεων των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ 2013, μήπως και καταφέρει να αποκωδικοποιήσει τα γραφήματα του Oddschecker. Πώς να το κάνει άλλωστε όταν τόσο το γράφημα της Γαλλίας

…όσο και της Λιθουανίας

…παρουσιάζουν πτώσεις όπως ήταν φυσιολογικό. Παρόμοια εικόνα και στα γραφήματα του ανταλλακτηρίου της Betfair. Δεν είναι δυνατόν να στηριχτεί κανείς σε αυτές τις μεταβολές, προκειμένου να δώσει προγνωστικά για τον αποψινό τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Το συμπέρασμα; Θα αναζητήσω αλλού ευκαιρίες. Άλλωστε τα μεγάλα ντέρμπι, οι φιλικοί αγώνες και οι τελικοί μεγάλων διοργανώσεων σπάνια κρύβουν ευκαιρίες. Αν στοιχημάτιζα, θα επέλεγα τη Λιθουανία επειδή είναι μία από τις αγαπημένες μου ομάδες κάθε φορά που αγωνίζεται. Αλλά όταν στοιχηματίζεις με βάση το συναίσθημα δεν κερδίζεις στο στοίχημα, οπότε θα πάω πάσο. Εσείς;

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version