Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League απόψε με τους ομίλους 5-8. Αρκετά τα ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά νομίζω πως αυτό στην “Amsterdam ArenA” κι εκείνο στο “Emirates Stadium” είναι που κλέβουν την παράσταση.

Εναν έναν τους ομίλους, όμως…

champions-league-κατάταξη-όμιλοι-5-6

Για τον 5ο όμιλο, η Basel υποδέχεται τη Schalke, με τις δυο ομάδες να έχουν ξεκινήσει με το δεξί. Αμφότερες είναι… μανούλα στις αντεπιθέσεις και δεν είναι τυχαίο που η Schalke έχει ηττηθεί μόνο σε ένα από τα 11 τελευταία ευρωπαϊκά ταξίδια της. Η Basel θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον αμυντικό Shär και οι “βασιλικοί μπλε” τον μεσοεπιθετικό Draxler. Λογική επιλογή το goal, αλλά αρκετά χαμηλά σε απόδοση. Θα προτιμήσω το 2-3 γκολ, με πιο πιθανό αποτέλεσμα την ισοπαλία και ακριβές σκορ το 1-1. Στο άλλο παιχνίδι, η Chelsea καλείται να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης μέσα από το Βουκουρέστι και κόντρα στη Steaua. Ωστόσο, η ομάδα του Jose Mourinho ακόμη δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της και οι Ρουμάνοι είναι επικίνδυνοι. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται καλά από τις περυσινές αναμετρήσεις τους για το Europa League και το 1,60 στο διπλό είναι μικρό. Ας λήξει και 0-3, δεν θα ασχοληθώ.

Για τον 6ο όμιλο, τα βλέμματα θα πέσουν στο Λονδίνο, με την Arsenal να υποδέχεται τη Napoli. Αμφότερες ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους και μια ενδεχόμενη δεύτερη θα τις φέρει ακόμη πιο κοντά στους “16” του Champions League. Ο Rafael Benitez, προπονητής της Napoli, γνωρίζει καλά τον ομόλογό του, Arsene Wenger, τις αδυναμίες και τα προτερήματα της Arsenal. Η λογική λέει πως καμιά από τις δυο ομάδες δεν θα πάει φουλ επιθετικά και, ειδικά οι “Partenopei” θα προσπαθήσουν αρχικά να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Οι “Gunners” είναι σε φουλ φόρμα κι έρχονται από εννέα συνεχόμενες επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά η Napoli ίσως έχει ό,τι χρειάζεται για να πάρει την ισοπαλία. Στον άλλο αγώνα, η Dortmund είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί φιλοξενώντας τη Marseille. Κι ας έκαναν πρόπερσι οι Γάλλοι το δύο στα δύο απέναντι στην ομάδα του Jurgen Klopp. Φέτος, η Dortmund είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω από τη Marseille – αλλά όχι και για 1,22. Μακριά…

champions-league-κατάταξη-όμιλοι-7-8

Στον 7ο όμιλο, υπάρχει ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί που δεν είναι άλλο από τη Zenit, η οποία υποδέχεται στην Αγία Πετρούπολη την Austria Wien. Η ομάδα του Luciano Spaletti είναι σε εξαιρετική κατάσταση σε εγχώριο επίπεδο ενώ στην ήττα 3-1 στη Μαδρίτη από την Atletico στάθηκε άτυχη. Ο Hulk σκοράρει κατά ριπάς σε Ρωσία κι Ευρώπη και, σε συνδυασμό με την απειρία των παικτών της Austria, θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει τουλάχιστον μια φορά. Γενικώς, πιστεύω πως το παιχνίδι είναι για 4-6 γκολ, με πιθανά σκορ το 4-0 και το 4-1. Στο άλλο παιχνίδι, Porto και Atletico Madrid θα προσπαθήσουν να “κλειδώσουν” το ένα από τα δυο εισιτήρια. Η Porto σαφώς και είναι πιο έμπειρη ομάδα αλλά οι “Colchoneros” του Diego Simeone δείχνουν φέτος… αφηνιασμένοι – ρωτήστε και τη Real Madrid! Πιστεύω θα γίνει ανοιχτό ματς, με το goal (1,55) και το over (1,85) να έχουν καλές τύχες να εμφανιστούν. Διαλέγετε και παίρνετε.

Στον 8ο όμιλο, τέλος, η Celtic θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον περυσινό άθλο, όταν κέρδισε 2-1 την Barcelona. Θεωρητικά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα φέτος για τους παίκτες του Nill Lennon, μιας και θα απουσιάσει ο Messi. Υπάρχει, όμως, ο Neymar και ο Pedro που μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του Gerardo Martino. Σίγουρα φαβορί η Barcelona, αλλά το 1,33 είναι αστείο. Και φαίνεται πως ο ΟΠΑΠ δεν έμαθε από το περυσινό πάθημα. Στην “Amsterdam ArenA” θα… πέσουν κορμιά. Ο Ajax, έχοντας ώθηση από το 6-0 επί της Go Ahead Eagles, θα προσπαθήσει να καταβάλει την αντίσταση της AC Milan, η οποία όμως ήδη επισκέφτηκε φέτος μια φορά την Ολλανδία, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την PSV Eindhoven για τα play off του Champions League. Η επιστροφή του Balotelli δίνει λύσεις από το κέντρο και μπροστά στον Max Allegri που έχει αρκετές απουσίες, ενώ ο Frank de Boer δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα στον Ajax. Προς το under το ματς, μιας και η AC Milan θα παίξει πρώτιστα για το “Χ”.

Προγνωστικά Champions League:

100. ZENIT – AUSTRIA WIEN    4-6 ΓΚΟΛ     2,40

*************************************

 101. AJAX – AC MILAN     UNDER         1,75

101. AJAX – AC MILAN     1-1 (ΑΣ)       5,75

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

132. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ AJAX    2,10

*************************************

102. ARSENAL – NAPOLI  Χ       3,35

102. ARSENAL – NAPOLI  1-1 (ΑΣ)       7,00

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

136. CALLEJON      11,00

 *************************************

103. BASEL – SCHALKE     2-3 ΓΚΟΛ     1,90

 *************************************

104. DORTMUND – MARSEILLE   2-3 ΓΚΟΛ     2,10

 *************************************

105. PORTO – ATLETICO MADRID        2-3 ΓΚΟΛ     1,75

105. PORTO – ATLETICO MADRID        GOAL 1,55

 *************************************

106. CELTIC – BARCELONA         2-3 ΓΚΟΛ     2,00

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

121. PEDRO   6,50

 *************************************

107. STEAUA BUCHAREST – CHELSEA  2-3 ΓΚΟΛ     1,80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).