Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προσανατολίζεται προς τη νομοθετική ρύθμιση της αγοράς του στοιχήματος μετά την επίσκεψη της Τρόικας την περασμένη βδομάδα στη χώρα. Αιτία; Τα χρέη και η οικονομική κρίση. Μια πιο ανοιχτή αγορά για το online στοίχημα στην Πορτογαλία δίχως μονοπώλιο και υπερφορολόγηση λέγεται, πως θα είναι ικανή να φέρει ακόμα και μέχρι €250 εκατ. στα ταμεία του Πορτογαλικού κράτους.

ρύθμιση-online-στοίχημα-στην-πορτογαλίαΗ Πορτογαλία έχει παραχωρήσει το μονοπώλιο των λαχείων και των στοιχημάτων στη Santa Casa da Misericordia de Lisboa. Από τη πρώτη στιγμή (2011) που έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να προσφέρει άδειες παροχής τυχερών παιγνίων σε ξένες εταιρίες, η Santa Casa έχει γίνει πολύ πιο επιθετική με τους ανταγωνιστές της. Ενδεικτικά το Μάρτιο του 2012 η Santa Casa έπεισε τα Πορτογαλικά δικαστήρια να απαγορεύσουν τη διαφήμιση της Betclic στην Πορτογαλία. Γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στις χορηγίες των Πορτογαλικών ομάδων, οι οποίες είχαν ως σπόνσορα την Betclic.

Με ενδιαφέρον ωστόσο περιμένει τις αποφάσεις και ολόκληρη η βιομηχανία του διαδικτυακού τζόγου, που ελπίζει πως δε θα γίνουν τα ίδια λάθη με Ισπανία και Γαλλία, όπου η αγορά συρρικνώθηκε και οι εταιρίες παρουσίασαν ζημίες το προηγούμενο έτος. Τώρα προτείνεται ως λύση για τις χώρες αυτές η μείωση της φορολογίας των μεικτών κερδών των εταιριών από 25% σε 10%. Δε θα ήταν καλύτερα να είχε αποφευχθεί η υπερφορολόγηση εξαρχής και να μη χρειαζόταν… διόρθωση το νομοθετικό πλαίσιο;

Κάπως έτσι σκέφτονται στην Πορτογαλία, όπου ξεκινά να συστήνεται επιτροπή (3 μήνες χρειάζονται για τη σύστασή της σύμφωνα με τις αναφορές) προκειμένου να παρουσιάσει έκθεση σχετικά με τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν. Θα δούμε σε περίπου ένα χρόνο (προσωπική εκτίμηση) τι τελικά θα αποφασίσουν οι Πορτογάλοι κι αν θα αποφύγουν μια φορολογία της τάξης του 30% επί των GGR που ισχύει στην Ελλάδα, ή του 25% της Ισπανίας.

Αν το καταφέρουν, οι Πορτογάλοι αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν σε μια ευρύτερη γκάμα εταιριών στοιχημάτων. που θα τους προσφέρουν ποικίλα bonus. Την ίδια στιγμή η αποφυγή κλεισίματος των συνόρων θα επιτρέψει του Πορτογάλους παίκτες να έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο ανταγωνισμό παιχνιδιών, όπως είναι το πόκερ.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.