Αγωνιστική δράση στις εγχώριες διοργανώσεις μετά τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις μεσοβδόμαδα και ας ρίξουμε μια ματιά στην προσεχή αγωνιστική της Premier League.

Crystal Palace – Arsenal

Το πρώτο παιχνίδι γίνεται στο Λονδίνο όπου η Crystal Palace μετά την βαριά ήττα με 1-4 από την Fulham υποδέχεται μια άλλη συμπολίτισσα της. Οπότε αν η Fulham πέρασε τόσο άνετα γιατί να μην περάσει η ανώτερη και πρώτη της βαθμολογίας Arsenal η οποία ηττήθηκε για το Champions’ League την Τρίτη από την Dortmund.

premier-league-στοίχημα
Το κουπόνι στοιχήματος της Premier League στον StoixiMan.

Λογικό είναι στις σκέψεις των παιχτών του στοιχήματος να υπάρχουν τα over 2,5 ή 3,5 το 2/2 κτλ. Από την άλλη εγώ προσωπικά διαλέγω να σκέφτομαι σύμφωνα με την θεωρία της «αντίστροφης φόρμας» (που ίσως κάποια στιγμή να αναλύσω ευρύτερα). Τι εννοώ στα γρήγορα, ότι είναι πολύ δύσκολο (όχι όμως απίθανο βέβαια) μια ομάδα σαν την Crystal Palace να ηττηθεί για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και μάλιστα εντός έδρας τόσο βαριά. Το ότι παίζουν με την τωρινή Arsenal ανεξαρτήτως του προηγούμενου παιχνιδιού είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Αν απέναντι στη Fulham πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν 3 βαθμούς και προσγειώθηκαν τόσο απότομα, μόνο καλό μπορεί να τους κάνει. Λέγοντας καλό εννοούμε ότι ίσως δεν συντριβούν και πάλι.

Έτσι η αξία σε ένα τέτοιο παιχνίδι στοιχηματικά μεταφέρεται στα σημεία under 3 πιθανόν και στα ασιατικά στοιχήματα γηπεδούχος +2 τέρματα κτλ.

Κατόπιν των σκέψεων μου αυτών, έριξα μια ματιά από την πλευρά των αποδόσεων και παρατήρησα ότι στα 5 τελευταία παιχνίδια παρόμοιας κλάσης έχουμε συγκομιδή 2-1-2 (1-Χ-2) με τις εκτός έδρας νίκες να σημειώνονται στα 2 τελευταία και μάλιστα με καθαρά σκορ 0-5 και 1-3.

Βασικά το καλύτερο θα ήταν να μην ασχοληθούμε στοιχηματικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Aston Villa – Everton

Παιχνίδι όπου στα τελευταία 3 στην έδρα των «Χωριατών» έχουν σημειωθεί και τα 3 πιθανά αποτελέσματα με το διπλό να είναι το περυσινό. Δεν έχει αυτό το κάτι στοιχηματικά και αυτή η αναμέτρηση για την οποία οι σκέψεις των παιχτών θα γυροφέρνουν την ισοπαλία. Το μόνο σημάδι είναι ότι στα 4 τελευταία της κλάσης αυτής δεν έχει σημειωθεί κανένα over 2,5. Οπότε ίσως να προσθέσουμε λίγο παραπάνω ασφάλεια και να κοιτάξουμε το under 3 ή under 3,25 τέρματα σε αποδόσεις 1,50 και 1,40 χοντρικά αντίστοιχα.

Liverpool – West Brom

Παιχνίδι εντός για την Liverpool και μάλιστα «must win» αν οι Reds θέλουν να παραμένουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή. Τους είδαμε να μην μπορούν να πατήσουν την Newcastle Utd με 10 παίχτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο και ήταν και τυχεροί που πήραν την ισοπαλία. Άρα η λογική μας λέει ότι θα παρουσιαστούν καλύτεροι. Το θέμα όμως είναι ότι η αγαπητή West Brom έχει μια άνεση στο Anfield αφού πέρυσι και πρόπερσι έφυγε με το διπλό ενώ την προηγούμενη ηττήθηκε μόλις με 1-0! Και τα 3 τελευταία ήταν under 2,5!

Μιλώντας για την κλάση της αναμέτρησης αυτής στα τελευταία 14 έχουμε 9-3-2 (1-X-2) οπότε το σημείο του άσσου σε απόδοση 1,33 στον ΟΠΑΠ και στο 1,40 στο διαδίκτυο δεν προσφέρει αξία. Στα 2,5 τέρματα τώρα έχουμε 7 over 7 under με αποτέλεσμα στις αγορές των τερμάτων η αξία να έχει διασπαστεί στα εκ διαμέτρου αντίθετα under 2,5 και over 3,25! Και εδώ τίποτα ξεκάθαρο αλλά ίσως το West Brom +1,75 ασιατικό να αποδειχθεί σωστό παίξιμο.

Manchester United – Stoke City

Πριν ψάξω το οτιδήποτε για την αναμέτρηση αυτή να δηλώσω προσωπικά ότι για φέτος όπως έχουμε δει την Manchester United θα αποτελέσει ίσως τη κότα με τα χρυσά αυγά για τις εταιρίες.

Ότι παραπαίει φέτος το γνωρίζουμε όλοι και το θέμα είναι πότε θα την «βρίσκουμε» όπως λέει η πιάτσα στοιχηματικά. Το να παίζει εντός η Manchester United κατόπιν προηγούμενης «γκέλας» ήταν σημάδι για τοκογλυφικό στοιχηματισμό αφού αυτής της δυναμικής ομάδες δύσκολα σπάνε σε 2 συνεχόμενα, αλλά η φετινή Manchester United απέχει από τον περυσινό εαυτό της. Οπότε το ερώτημα είναι θα ξεσπάσει απέναντι στη Stoke ή θα ξεκινήσουν τα πιο «επίσημα» μηνύματα κατά του Moyes;

Από άποψης αποδόσεων το παιχνίδι ανήκει σε μία κλάση όπου ο άσσος δεν προσφέρει αξία αφού στα τελευταία 16 έχουν σημειωθεί 12 άσσοι δηλαδή ποσοστό επαλήθευσης 75% που σημαίνει δίκαιη απόδοση 1,33 απόδοση που μετά βίας συναντάμε ακόμα και στο διαδίκτυο την ώρα που γράφω.

Προσπαθώντας να ανακαλύψω την παραμικρή αξία αν στραφώ στις αγορές των τερμάτων θα πω ότι στα 2,5 τέρματα έχουμε ένα μικρό προβάδισμα στο over 9/16 αλλά θα πρέπει να το ρισκάρουμε σε απόδοση πάνω από το 1,78 τουλάχιστον. Αν θα πούμε ότι το ματς θα εξελιχθεί φυσιολογικά οι επιλογές μας θα ήταν σίγουρα το over 2,5, να σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα η Manchester United, ακόμα και να καθαρίσει το -1,5 τέρμα στο ασιατικό. Το θέμα είναι δεν μας έχει δείξει φυσιολογικά πράγματα σύμφωνα με το όνομα της φέτος.

Παρόλα αυτά θα τολμήσω να προτείνω το ασιατικό Stoke City +2 τέρματα αφού στις 3 τελευταίες της επισκέψεις στο Old Trafford απέναντι στην Old Manchester United κατάφερε να το κρατήσει.

Norwich – Cardiff

Δεν έχω πολλά για την αναμέτρηση αυτή, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα στο μέλλον θα χαρακτηριστεί όπως συνηθίζουν να λένε στο νησί «six pointer» στις μάχες για την παραμονή. Από πλευράς αποδόσεων έχουμε μια κλάση με τάση στο 1Χ και εκεί γύρω θα πρέπει να κινηθούμε. Στις αγορές τερμάτων στα 2,5 τα πράγματα είναι μοιρασμένα 50%-50%.

Southampton – Fulham

Επίσης τίποτα αξιοσημείωτο και για αυτήν την αναμέτρηση. Και εδώ η γενική τάση της κλάσης είναι στο 1Χ με τη διαφορά ότι η απόδοση του άσσου δεν προσφέρει αξία όπως προσφέρει ο άσσος της Norwich προηγουμένως. Η πιο value επιλογή εδώ θα ήταν το σημείο της ισοπαλίας.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε και πάντα να θυμάστε: Διαβάζουμε όσα πιο πολλά μπορούμε, αξιολογούμε όσα διαβάζουμε και πάντα επιλέγουμε εμείς και μόνο τι θα παίξουμε.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+