Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής στην ολοκλήρωση της Super League; Ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ. Τόσο σίγουρα είναι τα πράγματα, σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχημάτων.

Έγραψε ο Κώστας πρόσφατα ένα πετυχημένο κείμενο για τη Super League. Γιατί πετυχημένο; Επειδή δε συνηθίζουμε να δημοσιεύουμε κείμενα εδώ στο Στοίχημα Online, που να συγκεντρώνουν 65 likes σε 4 ημέρες! Εντάξει, συμφωνώ, ένα άρθρο για τη Super League είναι οπωσδήποτε πολύ πιο… εμπορικό από ένα βαρετό άρθρο γύρω από το ΚΙΝΟ, το Σούπερ 3 ή το Αμερικάνικο χρηματιστήριο για τα οποία έγραψα τελευταία. Για να μην πω για το απόλυτο 0 (μηδέν) στα 3 που πέτυχα στα προγνωστικά του Europa League! Αλλά τι περιμένετε από έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πάνω από 5 παίκτες του Ελληνικού πρωταθλήματος, και 20 βαριά βαριά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν (ave moi) αποφάσισε σήμερα να ρίξει μια ματιά στις αποδόσεις του μακροχρόνιου στοιχήματος για τον πρωταθλητή Super League φέτος. Έτσι, με αυτόν τον πλάγιο και ύπουλο τρόπο θα ασχοληθεί με τη Super League, σε μια ύστατη προσπάθεια μήπως και πατήσει κανένας Χριστιανός αυτό το ρημαδο-like σε άρθρο του!

Γιατί να δει κανείς το μακροχρόνιο στοίχημα της Super League;

Πολύ καλή ερώτηση. Ούτε εγώ θα το έκανα, αν δεν είχα αυτό εδώ το Ελληνικό blog. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ξεκίνησα να ασχολούμαι με το αντίστοιχο στοίχημα της Αγγλίας: πρωταθλητής Premier League. Ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη, το συγκεκριμένο στοίχημα είναι το δημοφιλέστερο στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων με 11 εκατομμύρια λίρες να έχουν ήδη «ταιριαστεί»!

δημοφιλή-στοιχήματα-betfair

Καμία έκπληξη φυσικά αφού η Betfair είναι γεμάτη από Αγγλάκια. Το θέμα μου όμως δεν είναι ο τζίρος. Το θέμα είναι οι αποδόσεις (και οι μεταβλητές τους). Από τις 20 ομάδες της Premier League, τα στοιχήματα των 4 φαβορί ανταλλάσσονται σε αποδόσεις χαμηλότερες του 10! Ακόμα και η Everton που είναι το 7ο… φαβορί έχει απόδοση 100.

στοίχημα-premier-league-πρωταθλητής-betfair

Δείτε επίσης τις μεταβολές των αποδόσεων στα στοιχήματα της Manchester City, Chelsea, και Arsenal.

manchester-city-chelsea-arsenal-στοίχημα-αποδόσεις-betfair

Αντίστοιχες εικόνες θα μπορούσα να παραθέσω για το Γαλλικό, Ιταλικό, Ισπανικό, Γερμανικό, Ολλανδικό πρωτάθλημα… ακόμα και για την Τούρκικη Super League!

στοίχημα-super-league-τουρκία-πρωταθλητής

Όμως μη σας κρατάω σε αγωνία. Ιδού οι αποδόσεις της Ελληνικής Super League για το στοίχημα του πρωταθλητή! Θαυμάστε.

στοίχημα-super-league-ίντερνετ-πάμε-στοίχημα

Βεβαίως δεν υπάρχει καμία σημασία να αναλύσουμε οποιοδήποτε γράφημα μεταβολής αποδόσεων. Ποιο γράφημα δηλαδή, όταν μόνο δύο εταιρίες ιντερνετικού στοιχήματος προσφέρουν το μακροχρόνιο αυτό στοίχημα, ενώ στην Betfair το 99,18% του τζίρου έχει τοποθετηθεί στο στοίχημα του Ολυμπιακού! Θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα, ώστε να δούμε ένα αμφίρροπο τελικά πρωτάθλημα, με βάση αυτές τις αποδόσεις.

πάμε-στοίχημα-πρωταθλητής-super-leagueΘυμίζω: Η Everton, που είναι το έβδομο φαβορί αυτή τη στιγμή για κατάκτηση της Premier League, έχει 100 απόδοση στο ιντερνετικό στοίχημα. Το τρίτο φαβορί στην Ελληνική Super League έχει απόδοση 151 (55 στο Πάμε Στοίχημα)!

Ο Κώστας είχε γράψει στο άρθρο του πριν λίγες ημέρες ότι δεν μπορεί όχι να στοιχηματίσει, αλλά ούτε καν να παρακολουθήσει αγώνα της Super League! Κι εδώ που τα λέμε, πού να στοιχηματίσεις όταν μονάχα δύο ομάδες (στην ουσία μία) παλεύουν για το πρωτάθλημα ανάμεσα σε 18;

Ο Κώστας κι εγώ υποθέτω πως είμαστε μειοψηφία. Ποιος Έλληνας δεν παίζει στοίχημα στη Super League; Αλήθεια, πώς σας φάνηκε το 2-2 ανάμεσα σε Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα; Μήπως ήσασταν από εκείνους που… «φόρτωσαν» στον άσο; Για διαβάστε κάποιες περίεργες μεταβολές των αποδόσεων που συνέβησαν σε αυτό το παιχνίδι στο νήμα του Infobeto εδώ και τα ξαναλέμε.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.