Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Infobeto, οι εταιρίες στοιχημάτων, Betfair και William Hill, στρέφονται κατά της Ελλάδας. Αιτία; Η αποτυχία της Ελλάδας να ανοίξει την αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στον ανταγωνισμό.

Η Remote Gambling Association (RGA) σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες, αναφέρει πως ορισμένα μέλη της προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια κατά της αποκρίσεως της Ελληνικής Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και της αδράνειας του Υπουργείου Οικονομικών.

rga-ελλάδα-εταιρίες-στοιχημάτων

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της RGA.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για διεθνείς εταιρίες παροχής τυχερών παιγνίων που προσφεύγουν στο Εφετείο Αθηνών, εξαιτίας της μη λήψης απάντησης στην αίτησή τους για παραχώρηση δικαιωμάτων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. Ο συντάκτης του σχετικού άρθρου του Infobeto αναφέρει πως «οι πληροφορίες λένε ότι [αυτές οι εταιρίες] είναι η Betfair και ο William Hill». Κάτι τέτοιο μάλλον επιβεβαιώνεται, αν ληφθεί υπόψη πως το καλοκαίρι είχε γίνει ευρέως γνωστό, ότι William Hill και Betfair είχαν υποβάλλει αίτηση για εκχώρηση αδείας διαχείρισης του μονοπωλίου διαδικτυακών τυχερών παιγνίων!

Θα έχει αποτέλεσμα η προσφυγή των εταιριών διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών;

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής αυτής διαμάχης, το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους παίκτες του στοιχήματος, είναι αν τελικά επιστρέψει η Betfair στην Ελλάδα. Θυμίζω την αποχώρηση του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά και την αδυναμία προσαρμογής των Ελλήνων παικτών στα νέα δεδομένα.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη πολύμηνη πλέον νομοθετική ρύθμιση του διαδικτυακού τζόγου στην Ελλάδα. Μια ρύθμιση που τελευταίο θύμα είχε τους παίκτες του online πόκερ, που είδαν τα ημερήσια κέρδη τους να φορολογούνται έως και 20%. Μια φορολογία, η οποία είναι δυνατόν να εκμηδενίσει την πιθανότητα να βγουν οι παίκτες κερδισμένοι από το πόκερ σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικά με τη φορολογία του πόκερ:

Θα καταφέρουν τελικά οι εταιρίες, Betfair και William Hill, να λάβουν άδεια παροχής διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.