Ενδιαφέρουσα πορεία ακολούθησαν οι αποδόσεις του στοιχήματος χθες στον αγώνα, Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, η απόδοση για νίκη του ΠΑΟΚ στο 65ο λεπτό βρισκόταν στο 1,75 περίπου κι ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα ισόπαλο 0-0. Λίγο χαμηλότερα δηλαδή από την απόδοση του διπλού πριν αρχίσει ο αγώνας!

γιαννινα-παοκ-απόδοση-live-στοίχημα

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Χθες ασχολήθηκα με τους δυο αγώνες των Ελληνικών πρωταθλημάτων, Γιάννινα – ΠΑΟΚ και Γλυφάδα – Καλλιθέα. Σπάνιο πράγμα για μένα κι ακόμα σπανιότερο να πετυχαίνω και τις δυο προβλέψεις, που όπως πάντα στηρίχτηκαν στις μεταβολές των αποδόσεων.

Κάπως έτσι μου τράβηξε το ενδιαφέρον ο αγώνας του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα. Όχι ότι στοιχημάτισα, αλλά έχοντας ήδη επαληθευτεί η πρώτη πρόβλεψη (η Καλλιθέα επικράτησε με 4-1), που και που έριχνα μια ματιά στο γράφημα της απόδοσης του ΠΑΟΚ. Φυσικά σε ανταλλακτήριο στοιχημάτων.

Στο ημίχρονο η απόδοση του ΠΑΟΚ είχε ξεπεράσει το 2,00, έχοντας ισορροπήσει περίπου στο 1,90 πριν την έναρξη του αγώνα. Νομίζω λογικό, αν και δεν έχω ασχοληθεί τόσο πολύ με το live στοίχημα ποδοσφαίρου.

Όμως πριν τη συμπλήρωση του μισάωρου στο β’ ημίχρονο, το γράφημα μου κίνησε την περιέργεια! Η απόδοση είχε πέσει στο 1,75 περίπου! Χωρίς να έχω εικόνα από livescore ή μετάδοση του αγώνα, υπέθεσα ότι πιθανόν τα Γιάννινα είχαν δεχτεί κόκκινη κάρτα. Ή γενικά ότι οι εξελίξεις ευνοούσαν τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ενδεχομένως να είχε πετύχει και γκολ ο ΠΑΟΚ, κρίνοντας από την σχετικά γρήγορη πτώση της απόδοσης. Αν και, εδώ που τα λέμε, η πτώση θα ήταν αισθητά μεγαλύτερη σε εκείνη την περίπτωση.

Οπότε ανοίγω το livescore και παρατηρώ ότι έχουν γίνει 2 αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, ενώ οι δύο ομάδες έχουν δεχτεί από 3 κίτρινες κάρτες. Ως άσχετος από ποδόσφαιρο, υποθέτω και πάλι ότι πιθανόν τις κίτρινες να τις δέχτηκαν οι αμυντικοί και μόνο των Ιωαννίνων. Θεωρητικά θα μαρκάρουν λιγότερο, θεωρητικά ο ΠΑΟΚ θα έχει πιο εύκολο έργο.

Δε μένω εκεί και επισκέπτομαι το Gazzetta, προκειμένου να παρακολουθήσω τη μετάδοση του αγώνα μέσω του chat. Εκεί όμως, ένας σχολιαστής ονόματι Paul, γράφει:

[quote type=”center”]Τσεκάρετε λίγο τι απόδοση έχει ο ΠΑΟΚ στο live στοίχημα… θα πάθετε πλάκα.[/quote]

Άρα δεν ήμουν ο μόνος που χαρακτήριζε την απόδοση… ενδιαφέρουσα! Έτσι βγάζω την αρχική εικόνα και τη δημοσιεύω στα κοινωνικά δίκτυα του Στοίχημα Online.

Η εικόνα δεν έμεινε ασχολίαστη. Ακόμα κι αυτή τη στιγμή που γράφω, οι χρήστες του Facebook συνεχίζουν να σχολιάζουν. Δείτε τη συζήτηση εδώ.

Για την ιστορία, η απόδοση του στοιχήματος του ΠΑΟΚ ανέβηκε στη συνέχεια στο 2,25 περίπου, οπότε και μπήκε το πρώτο γκολ, στέλνοντάς την κοντά στο 1,25. Δυστυχώς δεν έχω το γράφημα εκείνης της στιγμής. Εκείνο που θα σχολίαζα θα ήταν ότι η απόδοση δεν ξεπέρασε το 2,25 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, που ήταν η προηγούμενη κορυφή που εμφανίζεται στο παραπάνω γράφημα. Απόδοση που σχεδόν ακούμπησε δευτερόλεπτα πριν το πρώτο γκολ. Τεχνική ανάλυση 101.

Πριν ολοκληρώσω το κείμενο αυτό, δυο κουβέντες για όσα γράφονται στο Facebook για αυτό το παιχνίδι.

  • Το παιχνίδι έκανε μπαμ ότι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ (65’): Η αλήθεια είναι ότι σχολιαστής έγραψε «full bet στον ΠΑΟΚ» πριν το πρώτο γκολ! Respect. Από την άλλη όμως, αρκετοί γράφουν κατόπιν εορτής ότι ήταν «σίγουρο» το διπλό για να λάβουν το χαρακτηρισμό «μετά Χριστόν, προφήτες». Θα συμφωνήσω με το χαρακτηρισμό αυτό του Κώστα, ενώ θα συμφωνήσω επίσης και με όσους προκαλούν τους υπολοίπους να εμφανίσουν τα κερδισμένα τους δελτία με το διπλό του ΠΑΟΚ. Στα λόγια είμαστε όλοι μανούλες, πόσοι όμως μπορούν να αποδείξουν με στοιχεία ότι είναι κερδισμένοι στο στοίχημα;

γιάννινα-παοκ-facebook

  • Η πτώση της απόδοσης ήταν αποτέλεσμα ενός «φραγκάτου» παίκτη: Εδώ θα διαφωνήσω εντελώς. Η αγορά του στοιχήματος είναι παγκόσμια. Ακόμα κι αν ο τζίρος ήταν ελάχιστος (που δεν ήταν με 200.000+ λίρες να έχουν ταιριαστεί μέχρι τότε) και υπήρχε η δυνατότητα χειραγώγησης των αποδόσεων από «φραγκάτους» παίκτες, η ανωμαλία της αγοράς γρήγορα θα εξομαλυνόταν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι αποδόσεις στο live στοίχημα του ΠΑΟΚ όπως κι όλων των live στοιχημάτων ακολουθούν πάνω κάτω την ίδια πορεία σε όλους τους bookmakers. Δεν είναι δυνατόν στο ανταλλακτήριο να είναι η απόδοση του ΠΑΟΚ στο 1,75 για 10 λεπτά και στις άλλες εταιρίες στοιχημάτων να βρίσκεται πάνω από 2,00 για παράδειγμα. Οι νόμοι της παγκόσμιας αγοράς δε θα το επιτρέψουν.

Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα Γιάννινα τελικά με 0-2 και έτσι είχα 2 στα 2 στα χθεσινά μου (σπάνια) προγνωστικά. Φτου μου! Παρακάτω το βίντεο του ΠΑΟΚ από τα παρασκήνια του αγώνα.

Πόσοι από εσάς στοιχηματίσατε στη νίκη του ΠΑΟΚ; Το βλέπατε, το παίξατε; Κι αν ναι, πότε; Πριν τον αγώνα ή στο live; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.