Έγραψα ότι τα συστήματα που μπορεί κανείς να σκεφτεί στο στοίχημα είναι κυριολεκτικά άπειρα. Συνεχίζω σήμερα σχετικά με τα συστήματα και την τάση αρκετών παικτών να ποντάρουν σύμφωνα με τις αποδόσεις κι όχι σύμφωνα με τα αθλητικά νέα, φήμες ή τα στατιστικά.

Επιπλέον διαπιστώνω ότι αρκετοί από εσάς πιστεύετε ότι εντοπίσατε γενικά λάθος αποδόσεις ή ανωμαλία της αγοράς, χωρίς να κάνετε διάκριση σε πρωταθλήματα ή είδη στοιχημάτων. Οπότε θα τονίσω για άλλη μια φορά τη σημασία της εξειδίκευσης στο στοίχημα.

Στοιχηματίζεις με σύστημα που βασίζεται στις αποδόσεις

ίδιες-αποδόσεις-στο-πάμε-στοίχημα

Τι σημαίνει στοιχηματίζω με βάση τις αποδόσεις; Παίρνεις το κουπόνι στοιχήματος του Πάμε Στοίχημα και επιλέγεις όλα τα στοιχήματα του 2,00. Άκριτα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Αν πετύχεις τουλάχιστον τα μισά, δεν χάνεις χρήματα.

Εύκολο σαν σκέψη, δύσκολο να κερδίσεις. Αν ήταν τόσο εύκολο, γιατί δεν το έκαναν όλοι;

Θέλεις στοιχεία; Διάβασε για την πραγματική επαλήθευση των σημείων στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα ανάλογα με τις αποδόσεις. Τι θα έκανες δηλαδή αν στοιχημάτιζες αδιακρίτως όλες τις αποδόσεις του 1,50. Ή του 3,50. Ή του 2,50. Θα τα βρεις όλα στο κείμενο εκείνο.

Το συμπέρασμα είναι ότι κάθε απόδοση, όπως και κάθε γεγονός ή στοίχημα είναι ξεχωριστό κι ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα. Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Αν σου προσέφεραν τη νίκη του Ολυμπιακού σε όλους τους αγώνες στο 2,00, μάλλον θα έτρεχες να στοιχηματίσεις. Αν σου προσέφεραν στο 2,00 τη νίκη της τελευταίας ομάδας του πρωταθλήματος, θα έκανες το ίδιο;

Επίσης βλέπω αρκετούς παίκτες να συνδυάζουν «σίγουρα» στοιχήματα μεταξύ τους, ώστε να έχει μια ικανοποιητική απόδοση το σύστημά τους. Έχουμε το στοίχημα του Over 0,5 γκολ, του οποίου η απόδοση είναι χαμηλή (π.χ. 1,05). Επειδή η απόδοση αυτή φαίνεται μικρή, συνδυάζουμε 10 τέτοια στοιχήματα (μάλλον τυχαία) σε ένα «παρολί», ώστε η απόδοση να «εκτοξευθεί» στο 1,62. Τώρα μάλιστα, θα κερδίσεις ένα καλό ποσό, σωστά;

Φοβάμαι ότι δεν ανακάλυψες τον τροχό. Το 1,05 είχε 90% να επαληθευτεί, οπότε μακροχρόνια θα έχανες χρήματα. Συνδυάζοντας 10 στοιχήματα του 90%, η 10άδα που έφτιαξες έχει πιθανότητα να επαληθευτεί 35%. Αν το πολλαπλασιάσεις με το 1,62 θα δεις ότι χάνεις 45% του πονταρίσματός σου σε κάθε στοίχημα! Μακροχρόνια πάντα. Δε σε συμφέρει όπως είπαμε στη θεωρία του value betting. Όπως δε σε συνέφερε και το 1,05 με 90% επαλήθευση. Αν τώρα στα παιχνίδια που επιλέγεις μπαίνει γκολ στο 96% των αγώνων, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Αρκεί όμως να μπορείς να μας το αποδείξεις. Έγραψες τα στοιχήματά σου σε χαρτί; Παρακολούθησες την πορεία τους; Έχεις ένα φύλλο Excel με τουλάχιστον 100 στοιχήματα να μας δείξεις; Στα λόγια κι εγώ πετυχαίνω το 99% των προβλέψεών μου!

[quote type=”center”]Μην ξεκινάς λοιπόν να ψάχνεις στοιχήματα με βάση τις αποδόσεις.[/quote]

Γιατί πρέπει να εξειδικευτείς στο στοίχημα

ekseidikeysi-stoixima

Η σύντομη απάντηση είναι ότι η εξειδίκευση στο στοίχημα θα σε κάνει καλύτερο παίκτη στοιχήματος. Ας δούμε ένα παράδειγμα με αφορμή κάποια μηνύματα που δέχθηκα πρόσφατα.

Εντοπίζεις μια περίεργη για σένα συμπεριφορά των αποδόσεων στο over/under. Διαπιστώνεις την τεράστια συχνότητα (τεράστια δηλαδή πόση ακριβώς;) των αγώνων που λήγουν στο ημίχρονο με ένα μόλις γκολ. Σκέφτεσαι αμέσως το Under 1,5 γκολ του ημιχρόνου. Σου αρέσει η απόδοση (άνω του 2,00). Εδώ είμαστε. Τις περισσότερες φορές θα επαληθευτεί το στοίχημά σου (και πάλι, το πόσες φορές ακριβώς έχει τεράστια σημασία).

Οπότε το νέο σου σύστημα βασίζεται στη μεγάλη συχνότητα του under 1,5 γκολ των αγώνων ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα στη μεγάλη (για σένα) απόδοση του συγκεκριμένου στοιχήματος. Γενικά, σε όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου. Παρατήρησες ότι στο σύνολο των αγώνων το under 1,5 γκολ προσφέρεται σε συμφέρουσα απόδοση. Πάνω από 2,00. Και βρίσκεις αυτή την απόδοση λάθος.

Ακούς ευρώ να πέφτουν. Εγώ πάλι βλέπω έναν κουβά χωρίς πάτο.

Με λίγα λόγια, έχεις διαπιστώσει μια ανωμαλία της αγοράς. Μια γενική ανωμαλία ή ανισορροπία. Σαν όλοι οι παίκτες και οι εταιρίες στοιχημάτων να έχουν κάνει λάθος στις αποδόσεις του συγκεκριμένου στοιχήματος. Κατάφερες να βρεις μετά από πολύ ψάξιμο ένα καλά κρυμμένο στοίχημα, του οποίου η απόδοση είναι στο Θεό. Για όλους τους αγώνες ανεξαιρέτως!

Πραγματικά, πιστεύεις ότι όλοι αυτοί εκεί έξω κάνουν λάθος;

Ας μη χασομεράμε! Δεν κάνουν λάθος στο 90-95% των περιπτώσεων. Οι αποδόσεις δεν προκύπτουν τυχαία και σίγουρα σε λάθος τιμές γενικά! Ρίξε μια ματιά στο τι είπε ο διευθυντής της PinnacleSports.

Ναι, μπορεί να βρήκες μια λάθος απόδοση στο under 1,50 του Χ αγώνα. Στοιχημάτισέ τον εφόσον πιστεύεις ότι το 2,50 έπρεπε να είναι 2,00. Ναι, μπορεί να βρήκες κι άλλον, όπου το 2,30, έπρεπε να είναι 2,20! Πολύ ωραία.

Φρένο τώρα. Δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι. Μην στοιχηματίσεις ανεξέλεγκτα, νομίζοντας πως βρήκες τη χήνα με τα χρυσά αυγά. Γιατί δεν τη βρήκες.

Μάθε το κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά. Επικεντρώσου σε μια χώρα, σε μια κατηγορία, σε μία ομάδα, ακόμα και σε ένα είδος στοιχήματος. Under 1,50 γκολ. Περίφημα. Μάθε τα πάντα για αυτό. Κατέγραψε τα πάντα. Γίνε ειδικός στο over/under 1,5. Και τότε θα δεις ότι η αγορά σπάνια κάνει λάθος. Μάθε πότε κάνει και θα κερδίσεις στο στοίχημα!

Το να στοιχηματίσουμε έχοντας ως κριτήριο μόνο τις αποδόσεις και έχοντας υπόψη μας μόνο τα πιθανά κέρδη είναι αναμφισβήτητα λάθος. Δεν συναγωνίζονται νούμερα στα γήπεδα, αλλά αληθινές ομάδες με αληθινούς παίκτες. Μαθαίνοντας τα πάντα για αυτούς και εξειδικεύοντας τη γνώση αυτή, θα είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις ευκολότερα και γρηγορότερα πότε η αγορά του στοιχήματος (εγώ και οι άλλοι) κάνει λάθος.

Καλύτερα λοιπόν να εκμεταλλευτείς τα δικά μας λάθη, παρά να εκμεταλλεύονται τα δικά σου!

Συνηθίζεις να ποντάρεις βλέποντας πρώτα τις αποδόσεις; Πιστεύεις ότι έχεις βελτιωθεί ως παίκτης από τότε που αποφάσισες να μη χάνεσαι στα δεκάδες πρωταθλήματα κι αθλήματα και να επικεντρωθείς σε αυτά που γνωρίζεις καλύτερα; Πες μας τη γνώμη σου στα σχόλια που ακολουθούν.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.