Ο γίγαντας του online πόκερ, PokerStars, και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων, Betfair, επίσημα πλέον επιθυμούν να συμμετέχουν στην ρυθμιζόμενη αγορά διαδικτυακού τζόγου της Βουλγαρίας. Οι δύο εταιρίες, μαζί με την Eurofootball Bulgaria, είναι ανάμεσα στην πληθώρα εταιριών που έχουν εκφράσει καινούριο ενδιαφέρον για τη Βουλγαρία, από την στιγμή που οι νομοθέτες ψήφισαν το Δεκέμβριο να αλλάξουν το φορολογικό καθεστώς του  online τζόγου στη Βουλγαρία, από 15% επί του τζίρου σε 20% επί των μικτών εσόδων. Οι αιτήσεις των εταιριών, αυτή τη στιγμή, ελέγχονται από την Κρατική Επιτροπή Παιγνίων, κάτι που σημαίνει ότι η αδειοδοτημένη εκ Μάλτας EuroFootball (efbet.com)  μπορεί τελικά να έχει… παρέα στην εξαιρετικά μικρή λίστα των εταιριών, που θα έχουν την άδεια  του Βουλγαρικού κράτους να δέχονται στοιχήματα στο διαδίκτυο.

Ήταν μόλις πριν έξι μήνες όταν η PokerStars είχε μπει στην μαύρη λίστα της Βουλγαρίας με τις μη εγκεκριμένες εταιρίες. Η Βουλγαρία ανανέωσε τη λίστα την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας τέσσερις ιστότοπους που ανήκουν στην 32Red με έδρα το Gibraltar, και μια ιστοσελίδα της ιταλικής εταιρίας στοιχημάτων, BetFlag. Η… καλή διάθεση της Βουλγαρίας δεν περιορίστηκε εκεί, αφού από την εν λόγω λίστα αφαιρέθηκε η γαλλική εταιρία πόκερ, Winamax, με τη δικαιολογία ότι η εταιρία “διέκοψε την παραβατικότητα” αποσύροντας τις υπηρεσίες της από τη χώρα της Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία ετοιμάζεται για μια πολύ σημαντική επέκταση στην βιομηχανία των online τυχερών παιχνιδιών με το να διαπιστεύει την αγγλική εταιρία προστασίας παικτών, eCOGRA, ως τον επίσημο ελεγκτή του λογισμικού και συστημάτων πληροφοριών των αιτούντων εταιριών. Ο Tex Rees, διευθυντής της Λονδρέζικης eCOGRA, είπε ότι η εταιρία αποφάσισε να αναζητήσει την έγκριση της Βουλγαρίας, αφού αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον για τη φιλική πλέον Βουλγαρική αγορά από αρκετούς από τους περίπου 200 ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται υπό την επιτήρηση της eCOGRA.

Ενώ αναμένει τις αιτήσεις από σεβαστούς υποψηφίους, η Βουλγαρία συνεχίζει να ασκεί πίεση σε αυτούς που θεωρεί κακοποιά στοιχεία. Την προηγούμενη εβδομάδα η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ( SANS) ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομων τυχερών παιχνιδιών στην Varna. Το πρακτορείο Focus News ανέφερε ως οργανωτές του κυκλώματος μέλη του καζίνο του Grand Hotel Dimyat , ενώ το πελατολόγιο απαρτίζονταν κυρίως από  Τούρκους και Ισραηλινούς. 

Το Στοίχημα Online συχνά δημοσιεύει ανακοινώσεις και ειδήσεις εταιριών ή ιστοσελίδων που σκοπό έχουν την αμεσότερη ενημέρωση των πελατών ή επισκεπτών. Οι δημοσιεύσεις συνήθως αποτελούν κείμενα που έχουν αποσταλεί από τους ιδιοκτήτες των εν λόγω πηγών, αλλά δεν αποκλείεται να διαβάσατε και κάποιο πρωτότυπο κείμενο ενημερώνοντάς σας για κάποιου είδους συνεργασία του blog μας.

1 Comment

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version