Καλές προβλέψεις. Αυτό χρειάζεσαι για να κερδίσεις στο στοίχημα. Προγνωστικά τα οποία σε στέλνουν… ταμείο! Αν έχεις τα καλύτερα προγνωστικά, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, σωστά; Όμως, τι σημαίνει καλύτερα προγνωστικά; Μήπως τελικά αντί για τα καλύτερα προγνωστικά να έψαχνες για καλύτερες αποδόσεις;

Τι σημαίνει καλύτερα προγνωστικά;

Τον προηγούμενο μήνα επέλεξες να στοιχηματίσεις σε 100 αγώνες. Προέβλεψες σωστά και τους 100! Τα προγνωστικά σου σημείωσαν 100% επιτυχία. Ναι, αυτά είναι όντως τα καλύτερα προγνωστικά που μπορείς να βρεις.

Αλλά ας προσγειωθούμε. Διότι αποκλείεται να έχεις 100% σωστές προβλέψεις.

Ποιο είναι για σένα ένα καλό ποσοστό επιτυχίας των προγνωστικών σου; 50%, δηλαδή να πετυχαίνεις σωστά τα μισά; Το ένα τρίτο, δηλαδή 33%; Αν σου πω ότι τα δικά μου προγνωστικά έχουν 80% επιτυχία, θα ακολουθείς τις προτάσεις μου τυφλά;

Πώς αποφασίζεις να ακολουθήσεις τις προτάσεις κάποιου tipster; Ποια είναι τα κριτήρια που θέτεις; Το έχεις σκεφτεί; Σίγουρα ένα από αυτά είναι να δίνει πολύ καλά προγνωστικά. Πολύ καλά, δηλαδή πόσο καλά;

Παίζεις τόσα χρόνια στοίχημα κι όμως, ακόμα δεν έχεις καταλήξει ποια είναι τα καλύτερα προγνωστικά! Δεν ξέρεις κι εσύ ο ίδιος ποιο ποσοστό επιτυχίας θεωρείς αποδεκτό. Ναι, όλοι θέλουμε να έχουμε 100% σωστές προβλέψεις, αλλά όπως είπαμε, κάτι τέτοιο δε γίνεται. Οπότε πρέπει να αποφασίσεις ποιο ποσοστό θεωρείς εσύ ένα καλό ποσοστό επιτυχίας των προγνωστικών στο στοίχημα.

Εντάξει, το σκέφτηκες; Ωραία, μην το ξεχάσεις, βάλτο καλά στο μυαλό σου.

Ας δούμε τώρα ένα αληθινό παράδειγμα προγνωστικών.

Θυμάσαι τη συνδρομητική υπηρεσία προγνωστικών, BetVIP; Μέχρι σήμερα τα προγνωστικά της έχουν 15.35% επιτυχία. Δηλαδή περίπου μία στις επτά σωστές προβλέψεις. Χάλια; Μπορείς πολύ καλύτερα, έτσι;

Υποθέτουμε λοιπόν ότι τα καλύτερα προγνωστικά δεν έχουν 15% ποσοστό επιτυχίας για σένα. Στοιχηματίζω ότι το ποσοστό που έχεις στο μυαλό σου (βλέπε παραπάνω) είναι πολύ μεγαλύτερο.

Καλύτερα προγνωστικά ίσον καλύτερες αποδόσεις

Τι σχέση έχει τώρα το ποσοστό επιτυχίας των προγνωστικών με τις αποδόσεις; Άλλο πράγμα τα προγνωστικά, άλλο οι αποδόσεις. Τι σημασία έχει αν βρίσκεις καλύτερες αποδόσεις, όταν μπορείς κι έχεις πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας στα προγνωστικά;

Καλά τα λέω;

Τα προγνωστικά που προτείνει η BetVIP έχουν μέσο όρο απόδοση στο στοίχημα 5.97. Εδώ συμφωνούμε όλοι, είναι μεγάλη η απόδοση. Το θεωρώ απίθανο να ποντάρεις σε τόσο μεγάλες αποδόσεις συνεχώς. Όλο και κάποια 1,70, 1,50 ή και 1,30 θα επιλέγεις για να «κλείσεις το δελτίο». Πονεμένη ιστορία όταν πιάνεις τα υπόλοιπα και χάνεις αυτά τα… «σίγουρα».

Παρόλη τη μεγάλη μέση απόδοση των επιλογών της, η BetVIP χάνει χρήματα για τα μέλη της. Το σύστημα της BetVIP λοιπόν, με 5.97 μέση απόδοση και περίπου 15% ποσοστό επιτυχίας των προγνωστικών της δεν τα πάει και τόσο καλά. Χάνει σύμφωνα με το ταμείο που κρατάει η ιστοσελίδα περίπου 2.000 μονάδες, ή 20 στοιχήματα καθαρά, αφού συστήνει 100 μονάδες ποντάρισμα ανά στοίχημα. Σταθερό ποντάρισμα και πολύ καλά κάνει.

Τι θα γινόταν αν οι αποδόσεις της ήταν 10% καλύτερες; Κι όμως, θα είχε οριακά κέρδη! Κι αν εντόπιζε 15% καλύτερες αποδόσεις; 1.300 καθαρά κέρδη, ή 9,2% ROI!

Η μοναδική διαφορά στην επίδοση των συστημάτων παραπάνω ήταν οι αποδόσεις! Μόνο αυτές. Οι επιλογές παραμένουν οι ίδιες. Απλά, εκεί που η BetVIP την Τρίτη έπιασε το διπλό (12,0) στο Kidderminster – Dartford, με 15% καλύτερη απόδοση θα πληρωνόταν στο 14,0.

[quote type=”center”]Η διαφορά απόδοσης μεταξύ 12 και 14 ισοδυναμεί με τη διαφορά ενός κερδισμένου και χαμένου συστήματος πανομοιότυπων προγνωστικών![/quote]

Η σημασία των αποδόσεων είναι όπως καταλαβαίνεις τεράστια στην επιτυχία στο στοίχημα και την έχουμε ξαναπεί όταν μιλήσαμε για συστήματα στοιχήματος στο τένις. Όταν συμβιβάζεσαι με χαμηλές αποδόσεις, διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο να κάνεις μια τρύπα στο νερό. Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος, εφαρμόζοντας ακριβώς το ίδιο με σένα σύστημα καταφέρνει και κερδίζει, επειδή επιλέγει 15% καλύτερες αποδόσεις.

Το θέμα βέβαια είναι πού θα βρεθούν οι καλύτερες αποδόσεις. Αν βρεις τις καλύτερες αποδόσεις, θα βρεις και τα καλύτερα προγνωστικά. Εκτός βέβαια κι αν στο μυαλό σου έχεις 100% επιτυχημένα προγνωστικά, οπότε δε νομίζω να έμαθες και τίποτα από αυτό το άρθρο.

Εικόνα μέσω Flickr

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version