Συνηθίζουμε να λέμε πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Ρητό που βγήκε αρχικά από την Αγγλία και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στις άλλες χώρες. Ειδικά από τη στιγμή που οι κορυφαίες ομάδες άρχισαν να ρίχνουν περισσότερο βάρος στο πρωτάθλημα, ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση που οδηγεί στα εκατομμύρια του Champions League, οι εκπλήξεις άρχισαν να αυξάνονται. Αυτό, όμως, που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, ήταν κάτι ανεπανάληπτο.

Θα μου πείτε: «και τι μας λες τώρα ρε φίλε; Ας τα έγραφες νωρίτερα». Δεν θα έχετε και άδικο. Το άρθρο έχει να κάνει άμεσα, όμως, με το μην κοιτάς τις αποδόσεις όταν στοιχηματίζεις, αλλά τις ομάδεςτου Jim Makos.

Ποιες ομάδες έχουν κίνητρο; Ποιες έχουν απουσίες ή θα παραταχθούν με αλλαγές; Τι παιχνίδι ακολουθεί στο πρωτάθλημα; Και ό,τι άλλο μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα Κυπέλλου ή και Λιγκ Καπ.

Αρχίζοντας από το τελευταίο, από το League Cup της Αγγλίας, η Manchester United επικράτησε μεν 1-0 της Sunderland και έβγαλε τον άσο του 1,25, κάτι που πιθανότατα χαροποίησε τους «τοκογλύφους» παίκτες του στοιχήματος. Η ποδοσφαιρική ουσία, όμως, είναι πως το ζευγάρι πήγε στην παράταση, με τον Javier Hernandez να στέλνει τελικά το ματς στα πέναλτι. Εκεί, όμως, το αουτσάιντερ που λέγεται Sunderland πήρε τελικά την πρόκριση για τον τελικό του League Cup και θα αντιμετωπίσει στις 2 Μαρτίου τη Manchester City. Και πριν προδικάσετε το αποτέλεσμα και ξεγράψετε τη Sunderland, απλά να σας υπενθυμίσω τι έπαθε το ακλόνητο φαβορί Manchester City στον περυσινό τελικό του FA Cup: ηττήθηκε 1-0 από τη Wigan που τη συνέχεια υποβιβάστηκε στην Championship!

Υπάρχει και συνέχεια. Στη Γαλλία και για το Coupe de France, ο ΟΠΑΠ έδινε τη νίκη της Paris Saint Germain που υποδεχόταν την Montpellier Herault SC στο 1,15. Τελικό αποτέλεσμα; 1-2 με τη Montpellier να πληρώνει στο 9,75. Τη Montpellier που παλεύει να παραμείνει στη Ligue 1… Σε αγώνες εκτός κουπονιού του ΟΠΑΠ – αλλά που σίγουρα θα μπορούσατε να βρείτε σε εταιρείες του διαδικτύου – οι FAIRM Ile-Rousse Monticello και AS Moulis (ομάδες αμφότερες της Δ’ Κατηγορίας) άφησαν εκτός διοργάνωσης τις FC Girondins de Bordeaux και Toulouse FC, αντίστοιχα!

Δεν σας φτάνουν αυτά; Εχει κι άλλα. Η AC Milan, με τον Clarence Seedorf για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο της, ηττήθηκε με 2-1 από την Udinese στο San Siro. Κι όμως, προηγήθηκε στο σκορ και φάνηκε πως θα δώσει τον άσο του 1,30. Αμ δε… Η Udinese όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά τελικά πήρε και τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa Italia προσφέροντας το 7,00 στους «πιστούς» της.

Η Barcelona μόνο τη… γλίτωσε και στοιχηματικά και ποδοσφαιρικά, αλλά κι αυτή με την ψυχή στο στόμα. Λίγες ημέρες μετά το 1-1 στην έδρα της Levante για την Primera Division, που πλήρωσε 4,60 στον ΟΠΑΠ αφού η Levante είχε και πλεονέκτημα ενός γκολ, η ομάδα του Λουκά Βύντρα βρέθηκε ξανά να προηγείται και «απειλούσε» πως θα βγάλει τον άσο του 9,00 αυτή τη φορά για το Copa del Rey, αφού το 1-0 έμεινε ως είχε στο ημίχρονο. Κάτι η ατυχία, κάτι το χατ-τρικ του Cristian Tello αποκατέστησαν τελικά την τάξη κι έδωσαν το… θεόρατο 1,15.

Εάν, λοιπόν, κάποιος αποφάσιζε να ποντάρει στα τέσσερα «θηρία» στις αναμετρήσεις τους για το Κύπελλο (και το Λιγκ Καπ), θα ήλπιζε πως θα πάρει 2,15 φορές τα χρήματά του! Μεγάλη επιτυχία. Να βάλεις τέσσερις αγώνες για να διπλασιάσεις σχεδόν τα λεφτά σου. Κι αφήνω έξω το 1,45 της Galatasaray που, επίσης, έδινε αγώνα για το Κύπελλο και ηττήθηκε 1-0 από την Elazigspor εκτός έδρας. Φυσικά η ιστορία έδειξε πως δεν θα τα έπαιρνε ποτέ τα χρήματά του. Και κάπου εδώ μπαίνει το value betting.

Στο ΠΑΜΕ Στοίχημα μπορούσε κανείς να βρει στο 1,60 τον άσο του Ajax που υποδεχόταν τη μισητή αντίπαλο Feyenoord για το KNVB Beker – πιο απλά το Κύπελλο Ολλανδίας. Ενας Ajax που ερχόταν από επτά διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και μόλις την Κυριακή κέρδιζε 1-0 μια άλλη μεγάλη του αντίπαλο, την PSV Eindhoven. Με την παράδοση να είναι κατά 90% υπέρ του Ajax (9-1-0 από το 2005 για την Eredivisie ενώ μετρούσε και μια νίκη 2-0 για το Κύπελλο το 2010). Και μπορεί η Feyenoord να προηγήθηκε, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ και… είπε για μια ακόμη χρονιά το ποίημα.

Νομίζω έγινε αντιληπτό τι θέλω να «περάσω». Ομάδες και αποδόσεις είναι δυο έννοιες ξεχωριστές. Στοιχηματίζουμε εξετάζοντας και τους δυο παράγοντες και, κυρίως, όλα όσα υπάρχουν ανάμεσά τους (απουσίες, κίνητρο, βαθμολογική θέση κτλ).

Μετά Χριστόν προφήτης; Δεν διεκδικώ τον τίτλο. Απλά τα αποτελέσματα της Τετάρτης μου έδωσαν μια καλή ευκαιρία για να γράψω για το αυτονόητο που έχετε διαβάσει πολλές φορές στο Στοίχημα Online: Ποντάρισμα μόνο όπου κρίνουμε πως υπάρχει value betting!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).