Το Champions League το οποίο μπαίνει ξανά στη ζωή μας με τις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Και, μάλιστα, η επιστροφή είναι άκρως δυναμική καθώς το ζευγάρι Manchester City – Barcelona αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Οχι πως το Bayer Leverkusen – Paris Saint Germain πάει πίσω, αλλά τα μεγέθη είναι, όπως και να το κάνουμε, διαφορετικά.

Τα οικονομικά, φυσικά, γιατί για τα αγωνιστικά θα πρέπει να περιμένουμε και τους επαναληπτικούς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ξεκινώντας από την αναμέτρηση στο “Etihad”, ένα έχω να επισημάνω: εάν ο Sergio Aguero ήταν απόλυτα υγιής και έτοιμος για να αγωνιστεί, θα πήγαινα δίχως δεύτερη σκέψη στον άσο. Τώρα, η Manchester City (στο 2,55) μοιάζει να έχει στερέψει από λύσεις επιθετικά. Και δεν με αποπροσανατολίζει το 2-0 επί της Chelsea – ήταν για το FA Cup, εκεί που ο Jose Mourinho σχεδόν ποτέ δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία. Με τους Alvaro Negredo (στο 6,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Edin Dzeko (στο 8,00) μπροστά, η ομάδα του Manuel Pellegrini (μου) μοιάζει μονοδιάστατη και δίχως φαντασία. Το καλό για τους “Citizens” είναι πως έχουν στο ρόστερ τους – και σε καλή κατάσταση – τους Yaya Toure, Davis Silva και Jesus Navas, οι οποίοι γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά τους “Blaugrana”. Φτάνει όμως αυτό;

Η Barcelona (στο 2,40 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) έδειξε να συνέρχεται από τη νωθρότητα των τελευταίων εβδομάδων, πετυχαίνοντας μισή ντουζίνα γκολ στη Vallecano. Εντάξει, δεν σκότωσε και το θηρίο, μιας και η Rayo είναι προτελευταία, αλλά έδειξε να ξεμπουκώνει. Ο Lionel Messi (στο 4,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) είναι και πάλι στα καλά του, τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά, και νομίζω πως η ομάδα του Gerardo Martino μπορεί να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία. Εστω κι αν τα τελευταία χρόνια οι Καταλανοί δεν είναι και εγγύηση στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Θα πάω με την ισοπαλία και το 1-1 για ακριβές σκορ (στο 7,00 στην αγορά Ακριβές Σκορ).

Στην “BayArena” νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι η Paris Saint Germain (στο 2,10 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα). Οι πρωταθλητές Γαλλίας έπαιξαν μια ημέρα νωρίτερα από την αντίπαλό τους, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στη Valenciennes και ο Laurent Blanc είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει για μεγάλο διάστημα τα αστέρια: Zlatan Ibrahimovic (στο 4,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει), Ezequiel Lavezzi (στο 8,00) και Thiago Motta ή και να προφυλάξει παίκτες όπως οι Blaise Matuidi και Marco Verratti. Πέρυσι, η PSG αποκλείστηκε δίχως να χάσει από την Barcelona στα προημιτελικά και φέτος δείχνει σαφώς πιο έμπειρη. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η απειρία του Blanc από τέτοιου είδους αγώνες.

Η Leverkusen (στο 3,00) έρχεται από το… χαστούκι που δέχθηκε από τη Schalke, με τη δεύτερη θέση να μην είναι πια και τόσο δεδομένη για τις “Ασπιρίνες”. Η ομάδα του Sami Hyypia δεν είναι και στα καλύτερά της ενώ έχει και προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας, αλλά ο “Ibra” και η παρέα του δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Οι Γάλλοι ξέρουν πώς να “παγώσουν” το ρυθμό και να πάνε το παιχνίδι εκεί που θέλουν. Η υπεροπλία στο κέντρο μπορεί να δώσει στην Paris ακόμη και τη νίκη επί γερμανικού εδάφους.

Προγνωστικά Champions League:

100. BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT GERMAIN 2        2,10

100. BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT GERMAIN 1-2 (ΑΣ)       8,00

100. BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT GERMAIN X/2 (Η/Τ)    5,00

100. BAYER LEVERKUSEN – PARIS SAINT GERMAIN 2-3 ΓΚΟΛ     1,80

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

142. PASTORE        10,00

*******************************************************

101. MANCHESTER CITY – BARCELONA Χ       3,35

101. MANCHESTER CITY – BARCELONA 1-1 (ΑΣ)       7,00

101. MANCHESTER CITY – BARCELONA 2/Χ (Η/Τ)    16,00

101. MANCHESTER CITY – BARCELONA 2-3 ΓΚΟΛ     2,00

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

143. SANCHEZ A.   8,00

Εικόνα από FCBarcelona

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).