Το Champions League είναι και πάλι κοντά μας με ακόμη δύο παιχνίδια για τη φάση των “16”. Σήμερα υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Manchester United θέλοντας να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Old Trafford. Στο άλλο αποψινό παιχνίδι, η Zenit φιλοξενεί τη Dortmund.

Ο Ολυμπιακός (στο 3,15) μπορεί να κάνει περίπατο στην Ελλάδα ωστόσο το εγχώριο πρωτάθλημα δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Η Ευρώπη είναι κι εκεί οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων. Είχαν, πάντως, και την τύχη με το μέρος τους, ειδικά στα παιχνίδια με την Benfica που έκριναν την πρόκριση. Αρκετά άλλαξαν έκτοτε, με τον πρώτο σκόρερ Κώστα Μήτρογλου να φεύγει για τη Fulham και τον εξτρέμ Vladimir Weiss να την… κάνει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παίκτες ήρθαν, αλλά ως δανεικοί και μάλλον κατώτεροι. Επιπλέον, η απουσία του έμπειρου Javier Saviola κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση “γκολ” για τον Ολυμπιακό. Ο Michael Olaitan (στο 8,00) δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε την κλάση για να κάνει τη ζημιά στις άμυνες ομάδων σαφώς ανώτερων από αυτές της ελληνικής Super League.

Οπως είναι, δηλαδή, αυτή της Manchester United (στο 2,05). Ο Ολυμπιακός έχει την ατυχία να πετυχαίνει τους “Red Devils” σε φάση ανόδου. Στο 2-0 μέσα στην Crystal Palace η United δεν αντιμετώπισε προβλήματα και ειδικά οι Wayne Rooney (στο 5,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Robin van Persie (στο 4,50) φάνηκε να βρίσκουν φόρμα. Ο Nemanja Vidic θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Old Trafford και το Champions League είναι η μοναδική διέξοδος για τη United αφού ακόμη κι αυτή η τετράδα μοιάζει με άπιαστο όνειρο αυτή τη στιγμή για την ομάδα του David Moyes. Ακόμη ένα θετικό στοιχείο για τη United είναι πως έχει το απόλυτο αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό: τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια: 2-0 στον Πειραιά και 3-0 στο Old Trafford στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2001/02, 4-0 στο Μάντσεστερ και 3-2 στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά, πάλι για τους ομίλους.

Νωρίτερα, η Dortmund (στο 1,75) θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τον τίτλο της περυσινής φιναλίστ καθώς κοντράρεται με τη Zenit (στο 4,00) στην Αγία Πετρούπολη. Καθεμιά ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα. Η Zenit έχει να δώσει επίσημο αγώνα από τις αρχές του Δεκέμβρη και αυτό σίγουρα θα της στοιχίσει σε αγωνιστικό ρυθμό. Επιπλέον, πριν τη χειμερινή διακοπή, μετρούσε μόλις μια νίκη σε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τη γκρίνια να μεγαλώνει για τον Luciano Spalletti. Η Zenit, πάντως, παραμένει στην κορυφή του ρωσικού πρωταθλήματος, παρέα με τη Lokomotiv Moscow. Το θέμα είναι πως ένας Hulk (στο 7,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) δεν φτάνει και η Zenit ακόμη και στη φάση των ομίλων δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

Η Dortmund, από την άλλη, κατάφερε στις ισοβαθμίες να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να αφήσει εκτός διοργάνωσης της Νάπολι, ωστόσο η ομάδα του Jürgen Klopp σε τίποτα δεν θυμίζει το περυσινό σύνολο. Μετά την επανέναρξη της Bundesliga έδειξε πως βελτιώνεται αλλά οι τραυματισμοί βασικών στελεχών, όπως οι Jakub Błaszczykowski, Sven Bender, Neven Subotić και İlkay Gündoğan έχουν στοιχίσει στη Dortmund. Φάνηκε περίτρανα και στη βαριά ήττα με 3-0 μέσα στο Αμβούργο το Σάββατο – η HSV που ερχόταν από επτά διαδοχικές ήττες! Ακόμη κι αν είναι φαβορί η BVB σίγουρα δεν είναι για 1,75. Θα ρισκάρω με τους Ρώσους, ποντάροντας στη φρεσκάδα και την όρεξή τους για μια, επιτέλους, διάκριση στο Champions League.

Προγνωστικά Champions League:

100. ZENIT – DORTMUND 1Χ (ΔΕ)        1,85

100. ZENIT – DORTMUND 1-0 Ή 1-1 (ΑΣ)        13,00 Ή 6,25

100. ZENIT – DORTMUND UNDER         1,90

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

116. RONDON         8,00

*************************************

103. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – MANCHESTER UNITED 2        2,05

103. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – MANCHESTER UNITED 0-1 Ή 0-2 (ΑΣ)       6,25 Ή 8,50

103. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – MANCHESTER UNITED UNDER         1,55

103. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – MANCHESTER UNITED NO GOAL     1,80

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

134. JANUZAJ       10,00

Εικόνα μέσω Olympiacos.org

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).