Η απονομή των Όσκαρ κάθε χρόνο μαγνητίζει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και εκείνο των παικτών του στοιχήματος. Συνήθως τα φαβορί των Όσκαρ έχουν ξεχωρίσει από νωρίς και τα φετινά Όσκαρ δεν αποτελούν εξαίρεση. Θα επαληθευτούν τα προγνωστικά ή τελικά οι μεγάλοι νικητές θα είναι όσοι στοιχηματίσουν στις ομολογουμένως μεγάλες αποδόσεις των αουτσάιντερς;

Τα στοιχήματα στα Όσκαρ ανήκουν στην κατηγορία των ειδικών στοιχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποτελούν αθλητικό γεγονός, όπως η πλειοψηφία των στοιχημάτων που θα συναντήσετε, ενώ η τοποθέτηση των στοιχημάτων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αρκετό καιρό πριν την απονομή. Φέτος αυτή είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 2 Μαρτίου.

Με δυο ημέρες λοιπόν να υπολείπονται από τη μεγάλη βραδιά, το ενδιαφέρον αλλά και τα στοιχήματα αναμένονται να κορυφωθούν τις επόμενες 48 ώρες. Ας δούμε τις σημαντικότερες κατηγορίες, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τον τζίρο των στοιχημάτων στο δημοφιλέστερο ανταλλακτήριο στοιχημάτων.

Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου: Φαβορί ο Matthew McConaughey

Η απόδοση του στοιχήματος του Matthew έχει κατρακυλήσει στην περιοχή του 1,20. Δεν ήταν όμως αρχικά τόσο χαμηλή η απόδοση του στοιχήματός του, με αρκετούς διορατικούς παίκτες να έχουν στοιχηματίσει σε αποδόσεις έως και 2,50! Η πτώση, που οφείλεται σε ειδήσεις και φήμες ευνοϊκές για τον Matthew, αποτελεί απόδειξη ότι η αγορά – και οι εταιρίες στοιχημάτων – είχε εκτιμήσει λάθος την προτίμηση του κόσμου στο συγκεκριμένο στοίχημα.

Ενδεικτικά, η απόδοση του Chiwetel Ejiofor για την ερμηνεία του στο 12 Years a Slave γρήγορα εκτοξεύθηκε από το 2.20 στο 20.0! Αν και το γεγονός αυτό δεν προδικάζει τη νίκη του McConaughey, εντούτοις κάποιοι πιθανόν να… μαγευτούν από τη μεγάλη απόδοση του στοιχήματος υπέρ του Chiwetel.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας: Όλοι στοιχηματίζουν στο 12 Years a Slave

Η ταινία δεν έχασε στιγμή το χαρακτηρισμό του φαβορί στο συγκεκριμένο στοίχημα.

Ανακατατάξεις όμως υπήρξαν στη δεύτερη θέση όσον αφορά τις αποδόσεις του American Hustle και Gravity. Εξαρχής διεκδικητής του Όσκαρ εμφανιζόταν το American Hustle, του οποίου το στοίχημα κυμαινόταν μεταξύ 3,00 και 4,00 απόδοση. Πλέον όμως, το Gravity του Alfonso Cuarón με πρωταγωνιστές τη Sandra Bullock και τον George Clooney είναι η ταινία που εμφανίζεται ως η πιθανότερη να κάνει την έκπληξη στο Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Πάντως σίγουρα «πληρώνει» καλύτερα από το 12 Years a Slave, το στοίχημα του οποίου δεν θα σας δώσει πάνω από 1,40 φορές τα χρήματά σας αυτή τη στιγμή.

Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη: Δύσκολη η ανατροπή

Ο Alfonso Cuarón έχει σχεδόν… «κλειδώσει» το στοίχημα για το Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη, με την απόδοση να κυμαίνεται σε πραγματικά χαμηλά επίπεδα. Πέρα από τη χαμηλή της τιμή, η πτωτική τάση έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο σκηνοθέτης θα φύγει με το αγαλματίδιο την Κυριακή το βράδυ. Εκτός μεγάλου απροόπτου φυσικά, αφού το 1,06 αφήνει 5% πιθανότητα να διαψευστούν τα προγνωστικά!

Όσκαρ Γυναικείων Ρόλων: Ξεκάθαρος ο Α’, ντέρμπι ο Β’

Η στοιχηματική εικόνα για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου μοιάζει με το Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη. Έτσι, το στοίχημα υπέρ της Cate Blanchett προσφέρεται σε εφάμιλλες αποδόσεις, ενώ και η πορεία της απόδοσης δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Τα πράγματα όμως αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο στοίχημα για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Εκεί που οι Nyongo και Lawrence προσελκύουν την προσοχή των παικτών, παρά το χαμηλό συγκριτικά τζίρο του στοιχήματος.

Κι όμως, το Όσκαρ δε φαινόταν να κινδυνεύει για τη Lupita Nyongo πριν λίγες μέρες, όταν ο κόσμος στοιχημάτιζε υπέρ της και σε αποδόσεις κάτω του 1,40. Από τότε και έπειτα από ένα ξαφνικό ξέσπασμα που έφερε την απόδοση του στοιχήματος στο 1,70, το κλίμα αντιστράφηκε και το κοινό προτιμά την απόδοση της Jennifer Lawrence.

Με μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα του Πάμε Στοίχημα, ειδικά στοιχήματα για τα Όσκαρ 2014 δεν είναι διαθέσιμα, ώστε να γίνει μια σχετική σύγκριση. Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή του StoixiMan, που προσφέρει τις κυριότερες και πιο ενδιαφέρουσες στοιχηματικές αγορές για τα Όσκαρ.

Πού θα ποντάρετε τα χρήματά σας και σε ποια κατηγορία θεωρείτε πιθανότερη μια έκπληξη στην απονομή των Όσκαρ την Κυριακή; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

1 Comment

  1. Δεν θα ασχοληθώ, αλλά αντιγράφω από ένα μέιλ που μου έστειλε η Πινάκλ :

    Here are some key trends worth considering:

    The Critics’ Choice have picked the same Best Director as the Oscars on 77% of occasions

    Golden Globes have predicted the same Best Picture as the Oscars on 66% of occasions

    Golden Globes have predicted the same Best Actor as the Oscarson 76% of occassions

    SAG have picked the same Best Actress as the Oscars on 68% of occassions

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version