Με δύο ακόμη αναμετρήσεις συνεχίζεται η φάση των “16” του Champions League. Επαναληπτικοί αγώνες σε Παρίσι και Βαρκελώνη, με τις γηπεδούχους Paris Saint Germain και Barcelona να έχουν εξασφαλίσει ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κι αν η Manchester City έχει κάποιες… αντιρρήσεις, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το ίδιο για τη Leverkusen.

Στο Parc des Princes, η Paris Saint Germain (στο 1,30 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) θα κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει των προημιτελικών του Champions League, αφού το 4-0 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη Leverkusen (στο 7,75). Το θέμα είναι πώς θα παραταχθούν οι δυο ομάδες και, κυρίως, πώς προσεγγίζεται στοιχηματικά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η PSG θα έχει και πάλι στη διάθεσή της μετά από έναν μήνα περίπου τον Edinson Cavani (στο 8,00 ως Άλλος Παίκτης στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) αλλά ο προπονητής Laurent Blanc αποκάλυψε πως κάποιοι παίκτες βασικοί όπως οι Gregory van der Wiel, Blaise Matuidi και Marco Verratti δεν θα αγωνιστούν ώστε να προφυλαχθούν. Ο Zlatan Ibrahimovic (στο 3,50), δεύτερος σκόρερ στο φετινό Champions League με 10 γκολ, είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από τον πάγκο. Κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στους Lucas Moura και Javier Pastore (αμφότεροι στο 9,00) να πετύχουν το πρώτο γκολ του αγώνα.

Από την άλλη, η Leverkusen είναι σε κάκιστη κατάσταση μέσα στο 2014. Έπεσε από τη δεύτερη θέση της Bundesliga και ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, έχοντας μόλις δυο νίκες σε εννέα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στο τρέχον έτος. Ο μέσος Jens Hegeler τραυματίστηκε σοβαρό στο 1-1 στο Hannover και θα απουσιάσει ενώ ο Sami Hyypia ίσως κάνει κάποιες αλλαγές μιας και ακολουθεί το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Bayern Munich για το πρωτάθλημα. Προφανώς και είναι θέμα διάθεσης των δύο ομάδων το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι. Από τη μία το γόητρο της Leverkusen και από την άλλη η ανωτερότητα της Paris Saint Germain, πιστεύω πως θα βγάλουν το goal, το over γιατί όχι και το 4-6 γκολ.

Εξίσου δύσκολο, για “ανάγνωση”, παιχνίδι είναι αυτό που θα γίνει στο Camp Nou, με την Barcelona (στο 1,50) να υποδέχεται τη Manchester City (στο 4,75) έχοντας προίκα τη νίκη 2-0 στο Etihad Stadium. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα, αφού η μεν Barcelona έχασε 1-0 εκτός έδρας από τη Valladolid και έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Real Madrid στη μάχη του τίτλου στην Primera Division η δε Manchester City γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 2-1 από τη Wigan, ομάδα της Championship (!), στο Etihad Stadium και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του FA Cup. Εχασε, έτσι, την ευκαιρία η City να διεκδικήσει το treble, αφού πριν 10 ημέρες κατέκτησε το League Cup κερδίζοντας στον τελικό 3-1 τη Sunderland.

Στα αγωνιστικά, ο Gerardo Martino δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα στην Barcelona. Μάλιστα, επέστρεψε από τραυματισμό και ο Neymar (στο 6,00) και πιθανότατα βρεθεί στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Lionel Messi (στο 4,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει). Αμφότεροι έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ φέτος. Επιστροφή, όμως, έχει και ο Manuel Pellegrini στη Manchester City: ο πρώτος σκόρερ Sergio Aguero (στο 8,00) είναι πλέον υγιής και θα ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας του να πετύχει τουλάχιστον δυο γκολ. Δύσκολο; Σίγουρα. Ακατόρθωτο; Όχι. Ας μη λησμονούμε πως η City πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο το Δεκέμβριο, κερδίζοντας 3-2 την “άτρωτη” Bayern! Φυσικά, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα την αφήσει εκτός Champions League, αλλά εδώ μιλάμε για στοίχημα.

Ο Pellegrini δεν έχει καθόλου καλή παράδοση απέναντι στην Barcelona, αλλά τόσο ο Aguero όσο και οι Yaya Toure (στο 12,00), David Silva (στο 18,00), Jesus Navas (στο 22,00), Alvaro Negredo (στο 11,00) τη γνωρίζουν πολύ καλά. Η City θα σκοράρει, το θεωρώ δεδομένο, αλλά το ίδιο λογικά θα κάνει και η Barcelona. Η απουσία του αργοκίνητου Martin Demichelis από το κέντρο άμυνας της City δεν είναι απαραίτητα τόσο άσχημα νέα για τον Pellegrini. Εάν οι “Citizens” καταφέρουν να κρατήσουν την μπάλα – κι έχουν τους παίκτες να το κάνουν – τότε θα έχουν ελπίδες για κάτι καλό. Αν όχι, τότε θα γίνουν έρμαιο στις ορέξεις των Messi, Neymar και Alexis Sanchez (στο 7,00). Σίγουρα, πάντως, είναι ένα παιχνίδι που αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς.

Προγνωστικά στο Champions League:

150. BARCELONA – MANCHESTER CITY Χ (ΗΜ)         2,50

150. BARCELONA – MANCHESTER CITY OVER  1,35

150. BARCELONA – MANCHESTER CITY GOAL 1,35

150. BARCELONA – MANCHESTER CITY 4-6 ΓΚΟΛ     2,10

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

136. JESUS NAVAS 22,00

***************************************

151. PARIS SAINT GERMAIN – LEVERKUSEN  1/1 (Η/Τ)     1,75

151. PARIS SAINT GERMAIN – LEVERKUSEN  OVER  1,45

151. PARIS SAINT GERMAIN – LEVERKUSEN  GOAL 1,55

151. PARIS SAINT GERMAIN – LEVERKUSEN  4-6 ΓΚΟΛ     2,30

015. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

115. ΑΛΛΟΣ PARIS SAINT GERMAIN    8,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).