Αν και μεσολαβεί τουλάχιστον ένας μήνας μέχρι τη βραδιά της Eurovision, υπάρχουν ήδη ενδιαφέρουσες ανατροπές κι εκπλήξεις όσον αφορά τα φαβορί του μουσικού διαγωνισμού. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Αρμενία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τη φετινή Eurovision σύμφωνα με τα παγκόσμια αγορά στοιχήματος. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα δούμε εκπλήξεις στις επόμενες 40 ημέρες, όπως είδαμε τις προηγούμενες!

Μια τέτοια έκπληξη ή ανατροπή αν θέλετε αποτέλεσε η περίπτωση της Νορβηγίας. Η Νορβηγία, η οποία ήταν το φαβορί του φετινού διαγωνισμού πριν μερικές βδομάδες, τώρα πλέον εμφανίζεται ως η χώρα με την τρίτη μεγαλύτερη απόδοση στα στοιχήματα! Κι αν αυτό δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακό, αρκεί να πούμε ότι η απόδοση βρίσκεται στο 15, ενώ είχε αγγίξει το 3,25!

eurovision-2014-stoiximata-norvigia

Αζερμπαϊτζάν και Ρουμανία στοιχηματίζονται αυτόν τον καιρό σε αποδόσεις άνω του 40,0. Δεν ήταν όμως τόσο υψηλές οι αρχικές του αποδόσεις κι οπωσδήποτε τα πράγματα εξελίσσονταν ευνοϊκά για αυτές πριν κάποιο διάστημα. Έχοντας σημειώσει χαμηλότερη απόδοση το 6,00 και το 8,00 αντίστοιχα, μιλάμε οπωσδήποτε για μια μίνι ανατροπή. Για φανταστείτε να είχατε στοιχηματίσει σε αυτές τις αποδόσεις, ακολουθώντας το ρεύμα της αγοράς. Πώς θα αισθανόσασταν σήμερα βλέποντας τα γραφήματά τους;

eurovision-2014-stoiximata-azerbaijan-roumania

Τα στοιχήματα υπέρ της Γερμανίας παρουσιάζουν ανάλογη συμπεριφορά, εντούτοις δε θα τις χαρακτήριζα ως ανατροπές. Εδώ οι άτυχοι της υπόθεσης έχουν ποντάρει ακόμα και στο 9,00! Μπορούν από τώρα να σκίσουν τα δελτία τους, όπως κι εκείνοι που εμπιστεύτηκαν τη Ρωσία. Άνευ μεγάλου απροόπτου βεβαίως…

eurovision-2014-stoiximata-germania-rosia

Η Δανία είναι χώρα με αρκετές προοπτικές στη Eurovision 2014, δεδομένης της συμπεριφοράς των παικτών. Εδώ δεν υπάρχει ανατροπή ή έκπληξη, αλλά μια προτίμηση των τζογαδόρων ανά τον κόσμο, κρίνοντας από την ασθενή αλλά σταθερή πτώση της απόδοσης. Αν μάλιστα αυτή πέσει κάτω από 15 σύντομα ή ακόμα και 10 σε λίγο καιρό, λογικά θα αποτελέσει τον αντίπαλο της Αρμενίας. Μήπως είναι αποτέλεσμα της… “έδρας”, μιας και η φετινή Eurovision φιλοξενείται στην Κοπενχάγη μετά την περσινή νίκη της Δανίας;

eurovision-2014-stoiximata-dania

Και η Αρμενία, το μεγάλο φαβορί (προς το παρόν); Όχι, δεν τη ξέχασα. Και πώς να την ξεχάσουμε άλλωστε, με μια μεταβολή της απόδοσής της που… βγάζει μάτια! Μην ξεχνάμε πως μια από τις συνηθέστερες στρατηγικές για να στοιχηματίσει κανείς στα μακροχρόνια και ειδικά στοιχήματα, είναι να ακολουθήσει την τάση. Και η τάση των στοιχημάτων υπέρ της Αρμενίας κοιτάζει σαφώς προς μια και μόνο κατεύθυνση.

eurovision-2014-stoiximata-armenia

Όλη αυτή η κατρακύλα της απόδοσης των στοιχημάτων έχει φυσικά αντίκτυπο στις αποδόσεις των άλλων χωρών. Οι περισσότερες αποδόσεις παρουσιάζουν εικόνα… εκτόξευσης, όπως είναι και το στοίχημα της Ελλάδας για νικήτρια της Eurovision. Παρόμοια εικόνα θα συναντήσετε στα στοιχήματα της Ισπανίας και του Μαυροβουνίου ανάμεσα σε άλλα.

eurovision-2014-stoiximata-ellada

Θα εξακολουθήσει την πτωτική της πορεία η απόδοση της Αρμενίας και αν ναι, πόσο χαμηλά πια μπορεί να φτάσει; Διότι προφανώς, δεν είναι δυνατόν να κατηφορίσει μέχρι το 1,01 πριν τον τελικό της Eurovision. Εσείς ποιο τραγούδι θα προτιμήσετε και ποια χώρα νομίζετε ότι αξίζει να την ποντάρετε ήδη από τώρα; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.