Ξεκινάει σήμερα Τρίτη ο κύκλος των αγώνων ρεβάνς για τους «16» του Champions League. Οι γηπεδούχοι Bayern Munich και Atletico Madrid έχουν προβάδισμα έναντι των Arsenal και AC Milan μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έχουν λόγους να ελπίζουν.

Πρώτη στάση η Μαδρίτη και το Vicente Calderon, με την Atletico (στο 1,40) να υποδέχεται την AC Milan (στο 5,75) έχοντας παρακαταθήκη τη νίκη 1-0 στην Ιταλία με το τέρμα του Diego Costa (στο 7,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει στο ΠΑΜΕ Στοίχημα). Ηταν το πέμπτο φετινό στη διοργάνωση για τον Ισπανό επιθετικό που θα είναι ξεκούραστος μιας και λόγω τιμωρίας δεν έπαιξε στη νίκη 2-0 της Atletico επί της Celta το Σάββατο. Ο προπονητής Diego Simeone δεν έχει καινούρια προβλήματα και δεν αναμένεται να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της Atletico, αυτό που του έδωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο με συντελεστή τερμάτων 9-1! Το θέμα είναι εάν η Atletico έχει τις αντοχές για να κρατήσει στις πλάτες της τον τίτλο του φαβορί. Γιατί είναι κοντά στην πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 1997 και, όπως και να το κάνουμε, η πίεση είναι μεγάλη. Εμπειρία, πάντως, οι παίκτες της έχουν αφού αρκετοί κατέκτησαν προ διετίας το Europa League ενώ ο David Villa (στο 6,00), σκόρερ και των δυο τερμάτων στο Vigo, έχει πανηγυρίσει και το Champions League με την Barcelona.

Τη φανέλα, πάντως, την έχει η AC Milan. Οι Ιταλοί στάθηκαν υπερβολικά άτυχοι στο San Siro καθώς σε δύο περιπτώσεις τους σταμάτησαν τα δοκάρια ενώ είχαν και δυο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες ακόμη. Ο Clarence Seedorf γνωρίζει καλά πως μόνο στο Champions League έχει ευκαιρία διάκρισης αφού η AC Milan έχει απολέσει προ πολλού τις ελπίδες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της Serie A ενώ και στο Copa Italia αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Udinese. Από την οποία ηττήθηκε και το Σάββατο, με 1-0 στο Friuli. Παιχνίδι, πάντως, στο οποίο ο Seedorf ξεκούρασε παίκτες όπως ο πολύπειρος Kaka (στο 12,00) και ο φορμαρισμένος Adel Taarabt (στο 15,00), ενώ επέστρεψαν από τραυματισμό ο πρώτος σκόρερ Mario Balotelli (στο 8,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και ο κεντρικός αμυντικός Christian Zapata. Πιστεύω πως η AC Milan δεν θα μπει φουριόζα στο παιχνίδι, αλλά θα ψάξει υπομονετικά το ένα γκολ που της χρειάζεται για να πάει το παιχνίδι (τουλάχιστον) στην παράταση. Το θέμα είναι, θα το πετύχει; Ο Balotelli μόνος του δεν φτάνει, ενώ οι Βραζιλιάνοι Kaka και Robinho (στο 12,00) δείχνουν εμφανή σημάδια κάμψης. Ο Taarabt δεν είναι έμπειρος ενώ θα λείπει και ο αρχηγός Ricardo Montolivo. Σίγουρα το 1,40 στο οποίο προσφέρεται η Atletico είναι λίγο. Νομίζω πως το ματς θα πάει στο τσούκου-τσούκου και τα πάντα θα κριθούν στο δεύτερο ημίχρονο. Οπως και στο Μιλάνο.

Πάμε και στο Μόναχο, όπου η Bayern (στο 1,25) περιμένει την Arsenal (στο 8,00) για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «8» του Champions League μετά τη νίκη 2-0 στο Λονδίνο με τα γκολ των Toni Kroos και Thomas Muller (στο 5,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει). Οι Βαυαροί παίζουν χωρίς αντίπαλο στην Bundesliga, όπου μετά και το εκπληκτικό 6-1 επί της Wolfsburg εκτός έδρας, συμπλήρωσαν 16 συνεχόμενες νίκες! Στο Emirates Stadium, πάντως, στάθηκαν και λίγο τυχεροί, αφού η Arsenal έχασε στα πρώτα λεπτά πέναλτι με τον Mesut Ozil (στο 18,00) ενώ οι Βαυαροί αντιμετώπισαν προβλήματα με την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Arsene Wenger. Βέβαια, πέρυσι την… πάτησαν εν μέρει απέναντι στην Arsenal στο ίδιο σημείο της διοργάνωσης, αφού έχοντας κερδίσει 3-1 στο Λονδίνο γνώρισαν ανώδυνη μεν, ήττα δε με 2-0 στο Μόναχο. Ο Pep Guardiola προειδοποίησε τους παίκτες του αλλά θα πρέπει κι ο ίδιος να προσέξει: στη φάση των ομίλων, η Bayern γνώρισε την ήττα με 3-2 από μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Μάντσεστερ Σίτι, και παραλίγο να χάσει και την πρώτη θέση του ομίλου. Κοινώς, η Bayern σαν κάτι να… παθαίνει όταν φιλοξενεί αγγλικές ομάδες στην Allianz Arena.

Η Arsenal ανέβηκε ψυχολογικά μετά τη νίκη με 4-1 επί της Everton για το Κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο θα χρειαστεί ένα ανάλογο αποτέλεσμα για να πάρει την πρόκριση στο Champions League. Δύσκολο, όσο κι αν φάνηκε σε καλή κατάσταση ο Olivie Giroud (στο 11,00), σκοράροντας δύο φορές στα τελευταία 10 λεπτά. Θα πρέπει και ο Ozil να είναι στα καλύτερά του, αλλά και ίσως να χρησιμοποιηθεί ο Lucas Podolski (στο 15,00) που κάτι παραπάνω γνωρίζει από Bayern. Άποψή μου είναι πως η Arsenal δεν έχει το σθένος και τα… άντερα για να περάσει και φέτος νικηφόρα από το Μόναχο. Η Bayern θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανή που δουλεύει σε πολύ ψηλές στροφές. Μόνο αν «λειτουργήσει» ξανά η χαλαρότητα και η υπεροψία των Βαυαρών, μπορεί η Arsenal να πάρει όχι την πρόκριση, μα ένα θετικό αποτέλεσμα. Το 1,25 στον άσο της Bayern είναι, βέβαια, αστείο αλλά αντικατοπτρίζει την εικόνα των δυο ομάδων – όχι τη δυσκολία του αγώνα. Λογικός άσος από το ημίχρονο (στο 1,65 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) και πιθανό over (στο 1,35) – ακόμη και 4-6 γκολ (στο 2,10).

Προγνωστικά στο Champions League:

100. ATLETICO MADRID – AC MILAN   Χ (ΗΜ)         2,40

100. ATLETICO MADRID – AC MILAN   Χ/1 (Η/Τ)     4,00

100. ATLETICO MADRID – AC MILAN   UNDER         1,85

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

123. TURAN ARDA  10,00

****************************************

101. BAYERN MUNICH – ARSENAL        1/1 (Η/Τ)     1,65

101. BAYERN MUNICH – ARSENAL        OVER  1,35

101. BAYERN MUNICH – ARSENAL        NO GOAL     1,85

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

111. ALABA   18,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).