Ένα μήνα πριν η Real Madrid ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ήδη από τότε είχε διαφανεί η αδυναμία της Barcelona να ανακάμψει, κρίνοντας από τα στοιχήματα που έστελναν την απόδοσή της σε ολοένα και μεγαλύτερες τιμές. Σε εκείνο το άρθρο όμως δεν είχαμε ασχοληθεί καθόλου με την Atletico Madrid, πέρα από μια αναφορά στον επίλογο. Αναφορά που υπενθύμιζε τη μεγάλη απόδοση για κατάκτηση της Primera División (7,00).

Αποδεικνύεται τελικά πως όντως άξιζε ένα στοίχημα υπέρ της Atletico, κάτι που τόνισαν δύο σχολιαστές εκείνου του κειμένου, μιας και πλέον Real και Barcelona είναι πλέον τα αουτσάιντερ στο στοίχημα αυτό.

primera-division-protathlima-stoixima

Τότε λοιπόν οι αποδόσεις των δύο μεγάλων Ισπανικών συλλόγων εμφάνιζαν την παρακάτω εικόνα.

real-madrid-barcelona-primera-division-stoixima

Σήμερα η απόδοση της Barcelona επιβεβαιώνει την ανοδική της τάση, ενώ το καθοδικό «κανάλι» της Real έχει διασπαστεί εδώ και αρκετές ημέρες, δίνοντας τη θέση του σε μια ανοδική γραμμή τάσης.

real-barcelona-primera-division-apodoseis-grafimata

Πού μας οδηγούν όλα αυτά; Φυσικά, στο γράφημα του στοιχήματος της Atletico Madrid για να κατακτήσει την πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Το γράφημα δείχνει την πιθανότητα επαλήθευσης (πιθανότητα = 1 προς απόδοση).

atletico-madrid-primera-division-apodoseis-grafimata

Η χαμηλότερη τιμή απόδοσης που ταιριάστηκε στοίχημα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων ήταν το 1,29! Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι το στοίχημα που ταιριάστηκε σε απόδοση 480, τη στιγμή που περίπου 15 ευρώ έχουν στοιχηματιστεί σε αποδόσεις άνω του 100! Καλύτερη στιγμή κατ’εμέ για να στοιχηματίσει κανείς στην Atletico; Όταν η απόδοση ήταν περίπου στο 3,30 (30% πιθανότητα – μπλε κύκλος), έχοντας κάνει breakout επιβεβαιώνοντας το επίπεδο στήριξης.

Κερδισμένοι και χαμένοι

Κερδισμένοι οπωσδήποτε όσοι στοιχημάτισαν εναντίον της Barcelona. Το 2,96 στο οποίο προσφερόταν πριν ένα μήνα φαντάζει τώρα μηδαμινό μπροστά στο 8,40, που συναλλάσσεται αυτές τις μέρες, για να μη μιλήσουμε για το υψηλό του 30,0!

Κερδισμένοι κι όσοι στοιχημάτισαν στην Atletico Madrid να κάνει την έκπληξη φέτος. Μπορεί ακόμα τίποτα να μην έχει κριθεί, αλλά όσοι πόνταραν στο 7,00, τώρα μάλλον τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας το 1,86 που ταιριάστηκε τελευταίο. Κάποιοι μάλιστα να έχουν εξασφαλίσει ήδη κέρδη, κάνοντας trading το στοίχημα αυτό, δίχως να περιμένουν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Χαμένοι από την άλλη πλευρά όσοι στήριξαν τη Real Madrid στο 1,90. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά με βάση την παρούσα εικόνα του γραφήματος θα παραδεχόμουν το λάθος μου και θα αποδεχόμουν τις ζημίες μου σε αυτή τη φάση, από το να ρισκάρω ολόκληρο το ποσό σε μια πιθανή ανατροπή του σκηνικού υπέρ της Real. “Let winners run, cut losses short” λένε οι ειδικοί.

Άλλωστε ακόμα και οι προβλέψεις του Bloomberg, όπως μας έγραψε ο Γιώργος σε εκείνο το παλαιότερο άρθρο, δίνουν την Atletico Madrid για νικήτρια της La Liga.

provlepseis-primera-division

Με 42.1% πιθανότητα να στεφθεί πρωταθλήτρια θεωρητικά, ενδεχομένως να μην αποτελεί πλέον value το 1,86 κι απλώς να ακολουθούμε την τάση, σαν έναν αργοπορημένο καλεσμένο στο πάρτι. Όσοι όμως πήγαν από νωρίς σε αυτό και στοιχημάτισαν στο 7,00, έχουν ήδη γευτεί το γλυκό ποτό της επιτυχίας.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.