Και τι δεν θα έδινα για να ήμουν απόψε το βράδυ στην Allianz Arena. Ισως οι δυο καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν κοντράρονται στο Μόναχο, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό του Champions League. Bayern εναντίον Real Madrid και όποιος αντέξει.

Την περασμένη Τετάρτη η Real (στο 4.65 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) απέδειξε πως μπορεί και ξέρει να αμύνεται. Πέτυχε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Karim Benzema (στο 8.00) και, όχι μόνο δεν δέχθηκε ιδιαίτερες φάσεις, αλλά θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ εάν – κυρίως – ο Cristiano Ronaldo (στο 6.00) ήταν πιο προσεκτικός σε δυο περιπτώσεις. Βέβαια, ο Πορτογάλος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, σε αντίθεση με το σημερινό ματς. Ο CR7 πέτυχε δυο τρομερά γκολ στο 4-0 της “Βασίλισσας” απέναντι στην Osasuna – έβδομη νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις – κι έδειξε πως ο Carlo Ancelotti μπορεί να στηρίζεται και πάνω του για να πετύχει η Real ένα εκτός έδρας γκολ που, πιθανόν, να είναι πολύτιμο. Μαζί με τον Ronaldo, στο αρχικό σχήμα θα βρίσκεται λογικά και ο Gareth Bale (στο 9.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) που λόγω ίωσης δεν έπαιξε το Σάββατο ενώ και στο παιχνίδι του Santiago Bernabeu είχε έρθει από τον πάγκο.

Η τριάδα BBC (Bale-Benzema-Cristiano) δείχνει έτοιμη για να προξενήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα της Bayern (στο 1.65 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα). Το θέμα είναι να λειτουργήσει εξίσου καλά και ανασταλτικά η Real Madrid, γιατί οι Βαυαροί θα πιέσουν πολύ. Η ομάδα του Pep Guardiola έδειξε να συνέρχεται από τη μίνι αγωνιστική κρίση του τελευταίου μήνα – όπου γνώρισε τρεις ήττες σε επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις – καθώς πέτυχε τέσσερα γκολ στο β’ ημίχρονο για να κερδίσει τελικά 5-2 τη Werder Bremen. Ο Franck Ribery (στο 8.00) επέστρεψε στα γκολ, ο Arjen Robben (στο 7.00) έδειξε και στη Μαδρίτη πως μπορεί να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες και απομένει στον Mario Mandzukic (στο 5.00) ή στον Thomas Muller (στο 6.50), ανάλογα με το ποιος από τους δύο θα ξεκινήσει βασικός, να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν οι δυο εξτρέμ της Bayern.

Απαντες έμειναν έκπληκτοι με την αμυντική συμπεριφορά των παικτών της Real στη Μαδρίτη, μόνο που την περασμένη Τετάρτη ήταν βασικός ο Isco (στο 20.00), οποίος ήταν εξαιρετικός στο ντουμπλάρισμα του Robben παρέα με τον Fabio Coentrao. Ο Bale δεν φημίζεται για τις αμυντικές του επιδόσεις αν και στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στην Barcelona, απέδειξε πως όταν θέλει, ξέρει να πειθαρχεί. Κλειδί θα είναι η κατάσταση των Angel Di Maria (στο 18.00) και Luka Modric (στο 30.00), καθώς αν το δίδυμο μέσων της Real Madrid καταφέρει να κρατήσει την μπάλα και να βγάλει αντεπιθέσεις, οι “merengues” μπορούν να ελπίζουν. Αν όχι, τότε η πίεση της Bayern στους Sergio Ramos (στο 40.00) – που αν δεχθεί κίτρινη κάρτα χάνει το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι – και Pepe (στο 45.00) θα είναι αβάσταχτη.

Για μένα αποτελεί ερωτηματικό η μεσαία γραμμή που θα παρατάξει η Bayern Munich. Οι Toni Kroos (στο 12.00) και Bastian Schweinsteiger (στο 15.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Ο τρίτος της παρέας, όμως, ποιος θα είναι; Ο Phillip Lahm (στο 30.00), τον οποίο έχει καθιερώσει στα χαφ ο Guardiola, δεχόμενος τα πυρά των Franz Bekenbauer και Karl-Heinz Rummenigge; Ο Mario Gotze (στο 10.00 ως Άλλος Bayern) που πέρασε ως αλλαγή στη Μαδρίτη κάνοντας πιο επιθετική και γρήγορη την Bayern; Ο Javi Martinez (στο 10.00 ως Άλλος Bayern) προκειμένου, στην αρχή τουλάχιστον, να θωρακίσει ο Guardiola τα μετόπισθεν και να ψάξει με μεγαλύτερη ασφάλεια το γκολ; Η ο Muller που είναι αυτός που έχει περισσότερο από κάθε άλλον την κάθετη κίνηση προς την αντίπαλη περιοχή με ή χωρίς την μπάλα; Ερωτήματα που θα λυθούν απόψε το βράδυ.

Στο ζουμί, τώρα… Πιστεύω – κι ελπίζω για να είμαι ειλικρινής – πως η Real Madrid θα καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα τουλάχιστον μία φορά. Δεν το έκανε στο Βεστφάλεν κόντρα στη Dortmund και παραλίγο να το πληρώσει, αλλά εκεί έχει να λέει για το χαμένο πέναλτι του Di Maria στα πρώτα λεπτά. Σήμερα τέτοια “λάθη” απαγορεύονται. Η Bayern είναι σαφώς πιο κυνική και αποτελεσματική από την BVB και θα σκοράρει κι αυτή τουλάχιστον μία φορά. Η δεύτερη ίσως της δώσει την πρόκριση, ίσως και όχι. Η Real μπορεί να “μιμηθεί” και να βελτιώσει το πλάνο της Manchester United, που προηγήθηκε στο Μόναχο αλλά δεν άντεξε, στα προημιτελικά. Εχοντας γνώση της “φιλοσοφίας Guardiola” είναι σε θέση να φτάσει στον πρώτο της τελικό στο Champions League μετά από 12 χρόνια.

Προγνωστικά Champions League:

106. BAYERN MUNICH – REAL MADRID GOAL 1,35

******************************************

106. BAYERN MUNICH – REAL MADRID 2-3 ΓΚΟΛ     2,00

******************************************

 106. BAYERN MUNICH – REAL MADRID 1-1 Ή 2-1 (ΑΣ)        7,00 Ή 8,00

******************************************

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

136. GARETH BALE 9,00

******************************************

021. ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

123. REAL MADRID 1,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).