Καταρχήν, καλό μήνα να έχουμε. Ο Απρίλιος κάνει… πρεμιέρα απόψε και μαζί του οι πρώτοι αγώνες για τα προημιτελικά του Champions League. Οι τρεις από τους τέσσερις, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, έχουν ένα κοινό: τα μεγάλα φαβορί που συνδυάζονται με χαμηλές αποδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, η Bayern Munich έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στη Manchester United ακόμη και μέσα στο Old Trafford, ενώ στον ισπανικό «εμφύλιο», η Barcelona είναι πολύ πιο έμπειρη από την Atletico Madrid και, σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο μέσα στο Camp Nou.

Στην Αγγλία, ούτε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Manchester United (στο 5,75) δεν περιμένει πως η ομάδα του θα αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Bayern Munich (στο 1,43 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα). Κάτι απόλυτο φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς τη σεζόν που έχουν κάνει οι δύο σύλλογοι. Η United έχει χάσει το τρένο της τετράδας στην Premier League – ακόμη κι η έξοδος στο Europa League δεν εξαρτάται από την ίδια – ενώ υπάρχουν εσωτερικές κόντρες για το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο David Moyes. Αντίθετα, η Bayern έχει ήδη εξασφαλίσει ακόμη έναν τίτλο στην Bundesliga, ενώ πριν την ισοπαλία με τη Hoffenheim μετρούσε 19 διαδοχικές νίκες! Και ο Pep Guardiola, ως πρώην προπονητής της Barcelona, γνωρίζει πολύ καλά τη United την οποία κέρδισε δύο φορές σε τελικό του Champions League.

Αγωνιστικά μιλώντας, η μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων είναι στον άξονα και στις πτέρυγες. Η Bayern έχοντας τους Franck Ribery (στο 7,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Arjen Robben (στο 6,00) μπορεί να κάνει σμπαράλια την άμυνα της United. Ειδικά από την αριστερή πλευρά των Αγγλων, από όπου θα λείπει ο τιμωρημένος Patrice Evra, οι Βαυαροί μπορούν να οργιάσουν. Και στη μεσαία γραμμή, η απουσία του τραυματία Thiago Alcantara δεν είναι τόσο επώδυνη για την Bayern από τη στιγμή που υπάρχει ο Mario Goetze (στο 7,00). Από το κέντρο άμυνα της Bayern θα λείψει ο τιμωρημένος Dante, αλλά η απουσία του τραυματία Robin van Persie, ήρωα της United στο 3-0 επί του Ολυμπιακού, θα αφήσει πάρα πολύ μόνο του τον Wayne Rooney (στο 7,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει). Πιθανόν ο Moyes ξεκινήσει στο πλάι του τον Danny Welbeck (στο 12,00) ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Shinji Kagawa (στο 12,00) που έκανε καλό παιχνίδι στο 4-1 της United επί της Aston Villa ενώ γνωρίζει την Bayern από τη θητεία του στην Dortmund. Ωστόσο, δεν φτάνουν αυτά για τη United ακόμη και μέσα στο Old Trafford.

Αν μη τι άλλο, Barcelona (στο 1,45 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) και Atletico Madrid (στο 5,50) γνωρίζονται πάρα πολύ καλά μεταξύ τους. Απόψε στο Camp Nou θα κοντραριστούν για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν, έχοντας βρεθεί αντιμέτωπες τον Αύγουστο για το Super Cup της Ισπανίας – 1-1 στη Μαδρίτη με γκολ των David Villa (στο 12,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Neymar (στο 6,00) και 0-0 στη Βαρκελώνη – αλλά και πριν δυο μήνες για την Primera Division – 0-0 στο Vicente Calderon. Barcelona και Atletico Madrid έχουν, άλλωστε, ανοιχτούς λογαριασμούς και στο πρωτάθλημα, με την Atletico να προπορεύεται κατά ένα βαθμό των Καταλανών! Βέβαια, η Barcelona έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια, αφού η Atletico φτάνει στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 1997. Και δεν είναι μόνο αυτό…

Το κακό για τον Diego Simeone είναι πως πιθανότατα δεν θα έχει στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού τον πρώτο του σκόρερ, Diego Costa (στο 8,00 αλλά…) αλλά και τον τιμωρημένο μέσο Raul Garcia. Απουσίες σαφώς πιο «βαριές» από αυτές του τερματοφύλακα Victor Valdes (χάνει την υπόλοιπη σεζόν) και πιθανόν του Pedro Rodriguez (στο 7,50 αλλά…). Η Atletico λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή φέτος όμως δείχνει να πετυχαίνει την Barcelona πάνω που ανεβαίνει. Η νίκη 4-3 στο Clasico επί της Real Madrid και το φορμάρισμα του Lionel Messi (στο 3,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) ήρθαν στην καλύτερη χρονική στιγμή για τον Gerardo Martino στον οποίο, πάντως, έχει ασκηθεί κριτική. Δύσκολα θα αντέξει η Atletico στο κάστρο της Barcelona.

Προγνωστικά στο Champions League:

102. MANCHESTER UNITED – BAYERN MUNICH      NO GOAL      2,00

102. MANCHESTER UNITED – BAYERN MUNICH      2-3 ΓΚΟΛ       2,00

102. MANCHESTER UNITED – BAYERN MUNICH      0-2 Ή 0-3 (ΑΣ)            7,50 Ή 9,50

102. MANCHESTER UNITED – BAYERN MUNICH

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

143 Ή 144       RIBERY Ή ROBBEN           7,00 Ή 6,00

****************************************************

103. BARCELONA – ATLETICO MADRID         1/1 (Η/Τ)         2,10

103. BARCELONA – ATLETICO MADRID         2-3 ΓΚΟΛ       2,00

103. BARCELONA – ATLETICO MADRID         2-0 Ή 3-0 (ΑΣ)            7,50 Ή 9,50

103. BARCELONA – ATLETICO MADRID

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

115. MESSI    3,00

103. BARCELONA – ATLETICO MADRID

014. ΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΚΟΛ

212. 11-20       4,30

Εικόνα: ManchesterEveningNews.co.uk

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).