Στα δύο παιχνίδια της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Champions League, οι ομάδες βρίσκονται «κλειδωμένες» στο 1-1. Τόσο η Bayern Munich με τη Manchester United όσο και η Atletico Madrid με την Barcelona ξεκινούν, σχεδόν, από το σημείο μηδέν με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά. Κάθε μία, όμως, με λίγο περισσότερες ή λίγο λιγότερες πιθανότητες.

Η Bayern (στο 1,20 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) περιμένει τη Manchester United (στο 9,25) στην Allianz Arena και, κακά τα ψέματα είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση. Η ομάδα του Pep Guardiola, μετά την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Bundesliga, δείχνει να έχει κατεβάσει ταχύτητα, φέρνοντας ισοπαλία με τη Hoffenheim (πρώτη μετά από 19 σερί νίκες) και χάνοντας στο καπάκι με 1-0 στην Augsburg (πρώτη ήττα μετά από 53 αγωνιστικές)! Ενδιάμεσα, είχε έρθει το 1-1 στο Old Trafford με τη Manchester United που, από την άλλη, στο Champions League δείχνει μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Ο Wayne Rooney (στο 10,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) πιθανότατα θα είναι έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι, όπως και ο Patrice Evra, όμως ο David Moyes δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Juan Mata, υπεύθυνο των δυο διαδοχικών επιτυχιών της United στην Premier League. Το ερώτημα είναι εάν η Bayern θα μπορέσει να… πατήσει ξανά τον διακόπτη ανεβάζοντας στροφές. Αν τα καταφέρει, τότε η United δεν θα έχει τύχη. Οι απουσίες των Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger (σκόραρε αλλά και αποβλήθηκε στην Αγγλία) και Thiago Alcantara στο κέντρο, όμως, δίνουν μια άλλη διάσταση στο ματς. Οπως και η ανάμνηση του τελικού του 1999…

Στο ισπανικό εμφύλιο του Vicente Calderon θα… πέσουν κορμιά. Εκεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η Barcelona (στο 2.05 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) θα προσπαθήσει να πάρει πρόκριση εκτός έδρας, έχοντας ανάγκη να κερδίσει. Η έστω να πετύχει δύο γκολ στην Atletico Madrid (στο 3,15). Εύκολο; Στις τέσσερις φορές που οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος, πάντως, το κοντέρ έγραψε: 1-1 στο Vicente Calderon για το Super Cup Ισπανίας, 0-0 στον επαναληπτικό του Camp Nou, 0-0 στο Vicente Calderon για το πρωτάθλημα και 1-1 στο Camp Nou την περασμένη Τρίτη για το Champions League. Μάλιστα και τα δυο γκολ της Barcelona τα έχει σημειώσει ο Neymar (στο 7,00) που τόσο πολύ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες. Σημείο κλειδί για την έκβαση του ζευγαριού, θα είναι η παρουσία ή όχι του Diego Costa (στο 6,50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει). Εάν ο πρώτος σκόρερ της Atletico είναι υγιής, θα μπορέσει να βάλει σε μπελάδες την άμυνα της Barcelona που δεν έχει ούτε τον Gerard Pique ούτε τον Victor Valdes ούτε τον Carles Puyol. Ο Gerardo Martino γνωρίζει πως πρέπει η Barcelona του να επιτεθεί και σίγουρα με Neymar και Alexis Sanchez (στο 9,00 σαν Άλλος Barcelona) στην ενδεκάδα, είναι σε θέση να το κάνει. Από την άλλη, ο Diego Simeone της Atletico θα ψάξει για το γκολ στο πρόσωπο ενός πρώην άσου της Barca, του David Villa (στο 8,00), αλλά και στους χαφ Arda Turan (στο 15,00) και Diego (στο 11,00). Ειδικά ο δεύτερος, πέτυχε… γκολάρα στη Βαρκελώνη. Πιστεύω, όμως, πως τελικά θα υπερισχύσει η εμπειρία της Barcelona και η ευφυΐα του Lionel Messi (στο 4,50).

Προγνωστικά στο Champions League:

131. ATLETICO MADRID – BARCELONA         2          2,05

131. ATLETICO MADRID – BARCELONA         Χ/2 (Η/Τ)        5,00

131. ATLETICO MADRID – BARCELONA         0-1 Ή 0-2 (ΑΣ)            6,50 Ή 9,50

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

135. MESSI    4,50

*****************************************************

132. BAYERN – MANCHESTER UNITED           NO GOAL      1,80

132. BAYERN – MANCHESTER UNITED           2-3 ΓΚΟΛ       2,20

132. BAYERN – MANCHESTER UNITED           2-0 Ή 3-0 (ΑΣ)            5,75 Ή 7,50

015. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

124. RIBERY 6,50

Εικόνα από Flickr

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).