Χριστός Ανέστη σε όλους. Κάθε ευτυχία και επιτυχία εύχομαι, προσωπική και επαγγελματική. Ο δεύτερος ημιτελικός του Champions League ανάμεσα σε Real Madrid και Bayern Munich δεσπόζει το βράδυ της Τετάρτης στην ποδοσφαιρική πλευρά του κουπονιού, καθώς στοιχηματικό ενδιαφέρον υπάρχει μεγάλο και στην μπασκετική, με τους τέταρτους αγώνες για την προημιτελική φάση της Euroleague.

Η Real Madrid (στο 2.20 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) υποδέχεται την Bayern Munich (στο 2.85) με τις δυο ομάδες να έχουν πρόσφατο παρελθόν αλλά και αρκετά πρόσωπα να τις ενώνουν. Η “Βασίλισσα” θέλει διακαώς να πάει στον τελικό και να κατακτήσει το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της (το περίφημο “La Decima”), αλλά η πιθανή απουσία του Cristiano Ronaldo (πρώτος σκόρερ στο φετινό Champions League με 14 γκολ) θα δυσχεράνει αρκετά το έργο της. Το θετικό για τους “merengues” είναι πως θα παραταχθούν ξεκούραστοι, αφού πέτυχαν την αναβολή του αγώνα τους το Σαββατοκύριακο για την Primera Division. Ο Gareth Bale (στο 7.50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε κι είναι έτοιμος να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη με αυτή της περασμένης Τετάρτης, στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στην Barcelona. Θα χρειαστεί σίγουρα τη στήριξη τόσο του Angel Di Maria (στο 12.00) όσο και τον καλύτερο εαυτό του Karim Benzema (στο 7.00) που πρέπει, επιτέλους, να κάνει τη διαφορά για τη Real Madrid σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Καλό αλλά και κακό για τη Real είναι πως στον πάγκο της Bayern θα βρίσκεται ο Pep Guardiola. Κακό γιατί η “Βασίλισσα” δεν έχει και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τη θητεία του στην Barca, καλό επειδή ο Ισπανός τεχνικός έχει μεταφέρει στην Bayern τις συνήθειες και τακτικές του. Επομένως, εν πολλοίς ο Carlo Ancelotti γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Οι Arjen Robben (στο 9.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Franck Ribery (στο 11.00) θα είναι τα όπλα των Βαυαρών στις πτέρυγες ενώ μια θέση παίζεται ανάμεσα στον Thomas Muller (στο 8.00) και τον Mario Mandzukic (στο 7.00), εάν ο Guardiola αποφασίσει να παίξει με “ψευτο-εννιάρι”. Ο Muller, πάντως, είναι πρώτος σκόρερ της Bayern με πέντε γκολ στη διοργάνωση…

Το δεδομένο είναι πως η Real Madrid θα μπει δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα διευκολύνει το έργο της. Οπως, δηλαδή, έκανε και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, με τον Di Maria να σκοράρει στο πρώτο τέταρτο. Από εκεί και μετά, θα εφαρμόσει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, προσπαθώντας να θωρακίσει τα μετόπισθέν της. Οι Xabi Alonso (στο 30.00) και Luca Modric (στο 25.00) δείχνουν να έχουν βρει χημεία μεταξύ τους αλλά εάν δεν παίξει ο Ronaldo (στο 4.50, πρώτος σε προσπάθειες εντός αντίπαλης εστίας για την ομάδα του με 36) ο Isco (στο 12.00), που πιθανότατα χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν. Κι αυτό γιατί απέναντί του θα βρει τους σκληροτράχηλους Toni Kroos (στο 15.00) και Bastian Schweinsteiger (στο 15.00) που δεν… χαρίζονται.

Η λογική λέει πως ο Guardiola θα χρησιμοποιήσει και πάλι τον αρχηγό Phillip Lahm (στο 40.00) στα χαφ, με τους David Alaba (στο 25.00) και Rafinha (στο 40.00) να παίζουν στα πλάγια της άμυνας της Bayern. Που θα είναι αργή με τους Jerome Boateng (στο 50.00) και Dante στο κέντρο της. Κι εκεί θέλει να “χτυπήσει” ο Ancelotti, με τους Bale και Di Maria να βγαίνουν από πίσω. Αμυντικά, στα δεξιά, ο Daniel Carvajal (στο 60.00) γνωρίζει καλά την Bayern από τη θητεία του στη Leverkusen ενώ στα αριστερά, ο Fabio Coentrao (στο 40.00) θα πρέπει και αυτός να έχει βοήθειες για να αντιμετωπίσει τους Ribery και Robben. Η απουσία του Marcelo, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, είναι πλήγμα για τη Real Madrid. Οι Sergio Ramos (στο 35.00) και Pepe (στο 40.00) γνωρίζουν πώς θα εξουδετερώσουν τον Mandzukic (ή τον Muller), αλλά θα πρέπει και τα χαφ να βοηθήσουν.

Πιστεύω πως η Real Madrid θα σκοράρει πρώτη και από εκεί και μετά θα δούμε παιχνίδι υπομονής και τακτικής από δύο προπονητές μετρ του είδους. Η πρόκριση θα κριθεί σίγουρα στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης.

Προγνωστικά στο Champions League:

114. REAL MADRID – BAYERN MUNICH 1 (ΗΜ)         2,70

*************************************

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

121. BENZEMA        7,00

*************************************

013. ΛΕΠΤΟ 1ΟΥ ΓΚΟΛ

212. 11-20     4.30

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).