Μου ζητάτε να δώσω προγνωστικά για το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ούτε οι μαγικές σφαίρες δεν είναι ικανές να προβλέψουν το νικητή στην πιο αμφίρροπη κι ανατρεπτική Eurovision που μπορώ να θυμηθώ των τελευταίων ετών. Μάλλον πάμε για ντέρμπι μεταξύ πολλών χωρών και μια γενική συμβουλή στο στοίχημα είναι να αποφεύγουμε τα ντέρμπι.

Γιατί είναι ντέρμπι η Eurovision 2014

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 4 χώρες φιγουράρουν στη στοιχηματική αγορά του νικητή της Eurovision με αποδόσεις κάτω του 10,0! Δυσκολεύομαι να θυμηθώ άλλη Eurovision που συνέβη κάτι ανάλογο. Συνήθως μία με δύο χώρες κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση.

Να, δείτε πόσο «σίγουρη» ήταν η Δανία στο περσινό διαγωνισμό, ή πώς η Σουηδία πήγε «τρένο» στη Eurovision το 2012.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τρεις από τις 4 παραπάνω χώρες «πληρώνουν» στο στοίχημα κάτω από 5 φορές τα χρήματά σας! Πιο ντέρμπι… δε γίνεται, σε ένα στοίχημα με 26 παρακαλώ διεκδικητές.

Η Eurovision 2014 είναι ντέρμπι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για το φετινό διαγωνισμό.

Οι ανατροπές της Eurovision 2014 μέχρι τον τελικό

Αποφεύγω να γράφω πολλά κείμενα για το ίδιο στοίχημα. Όμως, εκτός από την παρότρυνση φίλων του blog που μου ζήτησαν την άποψή μου, στο συγκεκριμένο στοίχημα έχουμε τόσες πολλές ανατροπές από το κείμενο που έγραψα το Μάρτιο για τη Eurovision, που είναι μάλλον απαραίτητο να τις δούμε. Έστω και μόνο για την… ιστορική αξία του πράγματος.

«Τα πρώτα στοιχήματα και οι ανατροπές τους» έβαλα τίτλο σε εκείνο το άρθρο. Ήμασταν 2 μήνες πριν τον τελικό της Eurovision και ήδη η Νορβηγία από το απόλυτο φαβορί (3,25) είχε μετατραπεί σε σημαντικό αουτσάιντερ (15,0)!

Και να ήταν μόνο η Νορβηγία. Μέχρι τότε οι αποδόσεις των Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Γερμανία και Ρωσία είχαν κυριολεκτικά εκτοξευθεί. Όλοι πόνταραν εναντίον τους. Πλέον όλες αυτές οι χώρες έχουν αποδόσεις άνω του… 100! Ναι, ακόμα και η Νορβηγία!

Όταν παίρνει φόρα μια απόδοση στο στοίχημα της Eurovision, ούτε ο Θεός δεν τη σταματά που λέει και το τραγούδι.

Η μοναδική χώρα, που πριν δυο μήνες άφηνε ελπίδες στους κατοίκους και υποστηρικτές της, ήταν η Αρμενία. Από το 30,0 απόδοση, είχε βρεθεί στη θέση του μεγάλου φαβορί. 2,14 παρακαλώ! Πολύ προφητικά ευτυχώς έβαλα στην παρένθεση τότε «προς το παρόν». Και σαν μέγα προφήτης του στοιχήματος, παρατηρώ σήμερα πως η Αρμενία είναι η τέταρτη χώρα από τις 4 που ανέφερα στην αρχή με απόδοση 9,40, έχοντας κατρακυλήσει μέχρι το 1,80!

Τα φαβορί είναι για να σπάζουν και στην περίπτωση της φετινής Eurovision, αμφιβάλλω αν έστω κι ένα καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή, μέχρι την ψηφοφορία της τελευταίας χώρας! Κάτι μου λέει ότι θα μιλάμε για πολύ καιρό για το live στοίχημα της αποψινής βραδιάς, όπου πολλά ευρώ θα περάσουν από πολλά χέρια σε λίγα λεπτά.

Για τους… νέους, τα γραφήματα προέρχονται από ανταλλακτήριο στοιχημάτων. Ναι, δεν είναι μύθος, υπάρχουν ακόμα εκεί έξω.

Τα φαβορί της Eurovision 2014 και τα στοιχήματά τους

Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται… σίγουρη αξία για μακροχρόνιο στοίχημα. Στοιχηματίζεις πριν μήνες, περνάει ο καιρός, φτάνει η βδομάδα της Eurovision και πλέον μπορείς να εξασφαλίσεις τα κέρδη σου πριν το διαγωνισμό, είτε με trading των στοιχημάτων σου αν ζεις σε κάποια πολιτισμένη χώρα, είτε με πιο περίπλοκο τρόπο. Η απόδοση του στοιχήματος από 10,0 περίπου είναι πλέον στο 4,00. Καθόλου άσχημα για τη Σουηδία που είδε πολλές χώρες να την πλησιάζουν και να χάνονται στην άβυσσο της στοιχηματικής αγοράς.

Κι ερχόμαστε στο δεύτερο και τρίτο φαβορί. Αυστρία με τη πιο εκκεντρική εμφάνιση (τη γυναίκα με το μούσι όπως τον/την αποκαλούν) και Ολλανδία (νορμάλ πράγματα εδώ). Θα αφήσω την εικόνα να μιλήσει μόνη της.

Όταν αποδόσεις που σχεδόν άγγιξαν το 1000,0 (!!!) έχουν βρεθεί στο 5,00 ΠΡΙΝ την έναρξη του διαγωνισμού, ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει απόψε στον τελικό της Eurovision; Σίγουρα όχι εγώ. Θα κρατήσω τα χρήματά μου για κάποιο πιο ασφαλές στοίχημα.

Α, να μην ξεχάσω και το γράφημα της απόδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου, που καιροφυλακτεί στην πέμπτη θέση με απόδοση λίγο πάνω από 10,0 και χωρίς ιδιαίτερα… σκαμπανεβάσματα.

Αν τώρα είστε αποφασισμένοι να ρισκάρετε χρήματα στην πιο αμφίρροπη Eurovision των τελευταίων ετών, πείτε μας ποια θα είναι η επιλογή σας στα σχόλια που ακολουθούν. Δε χρειάζεστε μικρόφωνο για να την μοιραστείτε, ενώ δε θα σας κοστίσει τίποτα, αν χάσετε!

Εικόνα: Matthew Borkoski Photography

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

2 Comments

  1. Μπασκετικός on

    JIM MAKO πως και δεν ανέβασες κάποιο άρθρο σχετικά με τη γιουροβίζιον φέτος???
    Προσωπικά θεωρώ τη γιουροβίζιον εξαιρετική στοιχηματική αγορά με μπόλικες ευκαιρίες…προσφέρονται πολλά ειδικά στοιχήματα και οι μπουκ κάνουν αρκετά λαθάκια…ποιο χαρακτηριστικό το φετινό με τον αποκλεισμό των Σκοπίων που έδινε αρχικά 3,30 και την μέρα του τελικού είχε πέσει στο 1,45…Πάντως προτείνω να μην ποντάρεται στοιχήματα για νικητή,εκτός αν έχετε τη δυνατότητα trading…ασχολούμαι 5 χρόνια με το συγκεκριμένο θεσμό και μέχρι στιγμής μου έχει προσφέρει αρκετά κέρδη…ειδικά τη περσινή χρονιά έγινε πάρτυ…φέτος ήμουν στα λεφτά μου,όμως λόγω δικών μου λαθών…άντε και του χρόνου!!!

    • Πράγματι, τα μακροχρόνια στοιχήματα τύπου Eurovision είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα. Δυστυχώς όμως δεν έγραψα κάτι όπως γενικά δε γράφω πολύ τον τελευταίο καιρό. Ελπίζω να επανέλθω σύντομα.

      Τα λάθη καλά είναι να γίνονται (και να τα πληρώνουμε) ώστε να γίνονται μαθήματα για το μέλλον!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version